Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch 2026. 05. 26. 16:57
Előzmény: #82078  FeherTibi
Sajnos hisztérikus propagandisták, ezredszerre is leírhatsz bármilyen tényt, akármi is derül ki, náluk nem számít, ugranak a következő lódításra. Eklatáns példa MP olcsó orosz energiás pragmatikussága, most sunyítanak gyorsan a leválásos mantrájukban, átlendültek az orosz birodalmi hódításra. Szánalmas.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 05. 26. 14:35
Előzmény: #82078  FeherTibi
Tudod mivel provokálják a felvidéki magyarok a tótokat és a székelyek a románokat?
A puszta létükkel.
Amikor az orosz birodalom terjeszkedni akar, akkor mindig talál vagy csinál ürügyet, provokálót vagy szakadárt.
FeherTibi 2026. 05. 26. 13:54
Előzmény: #82070  the_outsider
Putyin támadott, de Ukrajna provokált.
De akkor is, mi köze van ehhez Európának ? 2 NATO-n kivüli állam összecsapott, semmi köze nincs ennek Európához.
Ahogyan nincs köze 2 afrikai ország háborújához sem.
the_outsider 2026. 05. 26. 12:56
Előzmény: #82075  frossnag

Ha kicsit elemeznénk a beírásodat:       
"Tegyük fel, hogy igazad van, és egyoldalúan az oroszok javára nyilatkozok, és így rossz ember vagyok. ..."      
Tehát én nem írtam a személyedről semmit, hanem csak azt írtam, hogy mit csináltál (:mit írtál ide). De TE megalkottad, hogy 'rossz ember' vagy! És erre azután úgy utalsz, mintha személyeskedtem volna:    
"Ez is csak egy személyem elleni támadás, ahelyett, hogy a felvetett kritikára válaszolnátok."        
Ezt valahol tanítják, hogy hogyan kell félrevezetni az embereket, vagy honnan jöttök ilyenekkel??
the_outsider 2026. 05. 26. 11:34
Előzmény: #82075  frossnag
Végigolvastam amit írtál. Engem nem zavar, ha nem fogsz 'rendesen reagálni' a kommentekre, mert többek között én sem szoktam. Ebben a szövegelésben meg, amit itt alkottál, ebben a megközelítésben felesleges is. Már csak azon oknál fogva is, hogy ez részedről egy önkritikának tűnik más fórumozókra kivetítve, áttranszformálva, és ezen keresztül, mivel már normálisan megfogalmaztam egy választ részedre, de te valóságtagadó mellébeszéléssel válaszolsz, ezért felesleges is veled hosszabban társalognom. Tehát szerinted itt nekem vagy másoknak egy háború árnyékában azzal kellene foglalkoznunk, hogy a nyugati sajtó miért nem hozta le, hogy az ukrán hadsereg lőtte a civil lakosságot a háború előtt? Legalábbis ha jól értem, te most erre akartál választ kapni, ami nekem valójában nem tűnt fel, hiszen még egy nyamvadt kérdőjeles mondatot sem tudtál az első beírásodban megalkotni, amire bárkinek így késztetése lett volna reagálni. De akkor nézzük a finoman szólva hantázásodat! Itt van két google-os keresőkifejezés, amivel egy rakás olyan találatot kapsz, ami mutatja, hogy nem írtál igazat, még akkor sem, ha ezen állításodra olyan nagy hévvel hiányoltad eddig a választ (az aposztrófokon belül részt másold a google-ba):
'site:reuters.com OR site:bbc.com "civilian" ("Donetsk" OR "Luhansk" OR "Donbass") "shelling" before:2022-01-01 after:2014-04-01'
'site:ohchr.org "civilian casualties" "Ukraine" "conflict-related" before:2022-01-01'
frossnag 2026. 05. 26. 10:07
Előzmény: #82071  the_outsider

Idő hiánya miatt nem lesz időm rendesen reagálni, se erre, se az az után következő kommentekre; véges számú logikus érvre ugyanis végtelen számú fallacyt lehet kitalálni, és nekem nincs annyi szabadidőm, hogy mindig mindent elmagyarázzak (az olvasóknak). Rejtvényeket fejtegetni meg még kevésbé érek rá, és nem is akarok, illetve nem is kell, mivel nyilvánvaló, hogy a szóban forgó idézet csak egy ad hominem volt.
Annyit röviden mégis hozzátennék, hogy amit itt te/ti csináltok, az terelés (többek között): annak, hogy nekem milyen az elfogultságom az oroszok felé, lényegében semmilyen köze nincs ahhoz a kritikához amit a nyugati sajtó felé írtam. Tegyük fel, hogy igazad van, és egyoldalúan az oroszok javára nyilatkozok, és így rossz ember vagyok. Jelent ez bármilyen mentséget a Nyugat számára?
Ez is csak egy személyem elleni támadás, ahelyett, hogy a felvetett kritikára válaszolnátok.
Az is mindegy, hogy Oroszország mekkora bűnöket követett el, ez nem fogja mentesíteni a nyugati sajtót.
Most ne arra koncentrálj szerintem, hogy az oroszok, én, vagy a földönkívüliek mit csináltak, hanem az eredeti kritikámra.
Te egyoldalúságról papolsz itt nekem, de vajon ha valaki az oroszokat szidja egyoldalúan, akkor is ugyan ilyen vehemensen támadod? Kötve hiszem. Erős a gyanúm, hogy ez a bort iszik vizet prédikál tipikus esete.
Ismerem a fórumot korábbról, és tudom, hogy valójában ti vagytok az álszentek, és gátlástalanul egyoldalúan nyilatkoztok az oroszok ellen.
Én nem követem a fórumot már évek óta, de akik rendszeresen olvassák, azok tudni fogják, hogy ez valóban igaz-e.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 05. 26. 06:25
Előzmény: #82036  frossnag
Nem bántottál meg. Azt is elhiszem, hogy fogalmad sincs, mit mondtam ezzel és nem tudod értelmezni a hozzászólásomat.
A saját hozzászólásodat érted?
Tudod, mit jelentenek a szakadár területek?
Mit jelent, ha melléveszed, hogy több állam is elfogadta és garantálta Ukrajna területi épségét?
Mi volt az, amiért érdemes volt egy több mint négy éve tartó háborút indítani és amiért föláldozták további többszázezer oroszországi és ukrajnai orosz (és nem orosz) katona és civil életét?
Tőzsdei hasonlattal. Miért érdemes a bukó pozícióban jó pénzt dobni a rossz pénz reménytelen megmentéséért.
Az oroszok már a saját területükön is egyre nagyobb katonai, polgári, energetikai és gazdasági veszteségeket szenvednek el. Több ezer kilométerre az ukrán határtól.
andras-80 2026. 05. 26. 05:51
Előzmény: #82066  the_outsider
De hát ő mindent is tud. Hogy eltalálta az áprilisi választás eredményét is! 🤣🤡
andras-80 2026. 05. 26. 05:48
Tudja valaki, hogy laci miért hazudik állandóan? 😱
the_outsider 2026. 05. 26. 04:07
Előzmény: #82069  frossnag
Nem tudom miért kellett volna nekem rákeresnem a Te nevedre (nickedre!)? Eleve amiről írtam, annak a megoldásához nem kellett a neved, mert a kritizált 'feladványban' benne voltak a részletek (topik/sorszám v. időpont).
Ráadásul lehet, hogy nem ismered annyira a fórumot, de amit beírt az írásodra reagálva Dehogynincs, ahhoz nem kellett külön rákeresni a nickedre, de többet nem segítek ebben, mert ha magadtól jössz rá, az számodra is hasznosabb.
Viszont a vádat amit írtam, azt ezek után is, vagy lehet, hogy még inkább fenntartom, mert ha az egyik (ráadásul éppen a támadó) félről nem akarsz negatív jellegű információt írni, akkor a másik félről ilyen félrevezetően egyoldalú beírást tenni igazán szégyenletes dolog, és hiába mentegeted a személyes lojalitásoddal az oroszok felé, ez így még inkább csak olaj a tűzre.
Annyit még kiegészítésként hozzátennék, hogy ha van két fél, és tegyük fel, hogy mindkettő követ el bűnöket, akkor fura dolog arra hivatkozni, hogy azért hallgatod el az egyik bűneit, mert a többiek meg a másik fél bűneit hallgatják el. De ez utóbbi mondatot tényleg csak kiegészítésként írtam ide, mert nagyon hosszú vitát lehetne akár ebből az egy mondatból is kerekíteni, amit nem igazán javasolnék.
Viszont van még egy lényegi pont, ami azt okozhatja, hogy látszólag gondolkodó emberek is elbeszélnek egymás mellett putyin háborúját illetően. Az én álláspontom szerint, és talán nem csak én gondolom így, a háború elindításának bűne sokszorosan nagyobb mint az ezzel a művelettel kapcsolatos bármely másik esemény bűne, tehát annak elindításával putyin egy olyan bűnt követett el, amihez foghatót senki nem követett el ezzel a háborúval kapcsolatban. És az általam feltételezett másik álláspont szerint (amit én láthatóan nem vallok), ez a háború a bűn mértékét tekintve, egy folyamatos átmenet a háború nélküli állapotból, és nincs semmiféle lényegi ugrás vagy változás ebben. Csak a bűnök mértékének skáláján, a több nagyságrendű megelőző mérték változott folyamatosan növekedve, tizedekről tizedekre, és nem történt semmi lényegesebb változás, csak most már vannak akik ezt háborúnak nevezik, de még most sem mindenki.
Ez a két megközelítés már önmagában is szinte kibékíthetetlen ellentétben áll egymással, és akár erre is foghatnánk, hogy a két oldal elbeszél egymás mellett. De ebben most a sok hazudozás, terelés, meg mellébeszélés komponenseket nagyvonalúan elhagytam a modell kedvéért.
the_outsider 2026. 05. 26. 03:33
Előzmény: #82068  FeherTibi

Nem kitört egy háború, hanem putyin elindított egy háborút.   
És ezt adta putyin az emberiségnek, nem csak Európának.
A háborúk nem csak úgy megtörténnek, hanem valaki elindítja őket, mint például putyin, Netanjáhú és Trump. Felesleges mentegetned a gazembereket ilyen szövegekkel. Arról nem is beszélve, hogy ezzel csak hitelteleníted magadat.
frossnag 2026. 05. 26. 01:46
Előzmény: #82038  the_outsider
Értem... Szóval direkt rákerestetek a nevemre, hogy lehessen valami megosztót, valami szaftosat idézni tőlem, amivel a személyemet támadhatjátok? Mert hogy a mostani hozzászólásomhoz érdemileg nem volt köze, az biztos.
Ez négy évvel ezelőtt volt, és én már nem is emlékeztem erre a hozzászólásra. Nyilván az akkori állapotokat/álláspontomat tükrözte, és elismerem, talán a megfogalmazás sem volt a legszebb.
A vádat viszont, miszerint félre akarom vezetni az olvasót, elutasítom.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy nem szabad egyoldalúan szemlélni egy ilyen konfliktust, de én mégsem fogok most az oroszok ellen nyilatkozni, mert mind helyileg, mind politikailag sokkal közelebbről érint a nyugati blokk tevékenysége, így az is, hogyha háborús vagy más hasonló bűnöket támogatnak. Ha ég a házam, akkor sem a szomszéd házát oltom először, hanem a sajátomat.
Másrészről Oroszországról mindenki tudja, hogy egy diktatúra, ezzel szemben viszont a Nyugat az erkölcsi elvek védelmezőjének van feltüntetve, így sokkal jelentősebb, ha hasonló mértékű bűnöket követnek el.
Hasonlóan, ha egy bűnbanda embereket erőszakol az utcán az rossz, de mégis sokkal rosszabb és nagyobb horderejű, ha ugyanezt a rendőrség teszi.
Normál esetben megköszönném a pontosítást (még ha a kérdést nem is közvetlenül neked tettem fel), de az erőltetett vádaskodás és a nyilvánvaló ad hominem támadás miatt ezúttal ezt elhagyom.
FeherTibi 2026. 05. 26. 01:37
Előzmény: #82067  the_outsider
Putyin nem adta a háborút Európának. Az történt, hogy kitört egy háború az Európai Unión kívül, amihez az Európai Uniónak semmi köze nem volt. Európa meg nagy mellénnyel beszállt 
the_outsider 2026. 05. 26. 01:16
Előzmény: #82056  Istvan78

"Putyin rendszere mit adott a világnak vagy Lukasenkáé?"     

Vájunk csak! Mondjuk putyin adta nekünk a háborút, mert olyan kényelmetlen volt már ez a több évtizede tartó béke. De most hirtelen nem tudnék hasonló kaliberű másik dolgot idesorolni.   
Meg még valójában azt sem tudom, a sok okosságot itt olvasva, hogy az EU most putyin háborújába "szállt" be, vagy egy orosz-usa proxy-ba, de ez valóban csak másodlagos jelentőségű hirtelen.
the_outsider 2026. 05. 26. 01:04
Előzmény: #82057  Placi82

Emlékeim szerint (bevallottan fotografikus memóriahiányban szenvedve) nem egyszer és nem kétszer emlékeztél valamire rosszul (hanem többször), de ha már olyan zseniálisan fotografikus a memóriád, akkor miért kellene neked bármit is kikeresned, hiszen ott van a memóriádban lévő fotón a komment sorszáma is.     
Szívesen!
Istvan78 2026. 05. 26. 00:23
Előzmény: #82063  FeherTibi
A munkavállalási lehetőség jó a magyar munkavállalónak, azaz ad egy lehetőséget az EU, mint szövetség, amit korábban nem adott meg. Mi ebben a nehezen érthető? De msáról is beszéltem, nemde? Csak azokat szépen elengedted a füled mellett, mert azokba még annyira se tudsz belekötni. A sok pénzről nem beszéltél, amit kaptuunk, a beruházásokról, amit idehoztak az EU tagságunk miatt. A tanulási lehetőséget, az Erasmust és a kutatási együttműködéseket. A szabad utazást.
Amúgy nem igazán tudom, hogy te mit értesz azalatt, hogy mit adott az EU a világnak.
FeherTibi 2026. 05. 26. 00:12
Előzmény: #82063  FeherTibi
reklamációs -> relokacios 
FeherTibi 2026. 05. 26. 00:11
Előzmény: #82056  Istvan78
A külföldi munka nem egy adomány az EU részéről. Azt akkor kapja egy kelet európai munkavállaló, ha jobban megéri alkalmazni mint egy ottani állampolgárt. Szinte semmit nem ad Nyugat Európa ingyen egy kelet európai munka vallalonak. Esetleg 1 honap költözési (reklamációs) támogatást, mást nem ad. Az adomány az, amit Nyugat Európa ad az afrikai /ázsiai menekülteknek. Az lehet, hogy Putyin Oroszországa nem adott sokat a világnak, de a 21. századi Európa se. Milyen értéket adott az EU ? Milyen jó döntést hozott ? Beszállt az orosz -ukran háborúba, ez volt a "csúcs teljesítménye"
Istvan78 2026. 05. 26. 00:10
Előzmény: #82060  Placi82
Csak pár napot nézz át és hozd a naponta tizet! Kiderülne, hogy hazudozol csak a vakvilágba...
Placi82 2026. 05. 26. 00:01
Előzmény: #82059  keeper
Majd holnap megnezem mára alvás van. :)) 
Na megmondtam első napokban vagy nem mondtam meg előre hogy az Iraniak a 300 milliárdos kárt be fogják vasalni hormuzi szoroson athalado tankeres  vamok formajaban? :)) 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek