"Például az egészségügyön, vagy a nyugdíjon, a gyermekvédelmen vagy a tömegközlekedésen vagy a gazdasági fejlődésen" Miből gondolod, hogy oda menne? Lehet, hogy csak ellopná valaki. Ez legalább nincs ellopva (jelenleg)
Már bocsánat, hogy ezt mondom, de a reszicsökkentést a legtöbb Fidesz hívő úgy értelmezi, ennyi esze van?, hogy az valahonnan az égből jön és vannak rosszindulatú emberek, akik ezt a csapot el akarják zárni, hogy az embereknek rossz legyen. Pedig nem olyan nehéz elgondolni, hogy az a pénz amit nyerünk a rezsiköltségen, máshonnan elveszítjük. Például az egészségügyön, vagy a nyugdíjon, a gyermekvédelmen vagy a tömegközlekedésen vagy a gazdasági fejlődésen. Az a pénz onnan hiányzik. Most a rezsicsökkentés körüli sok Fidesz hazugságról és csalásokról ne is beszéljünk. A szocializmusban is ott volt a hatósági ár, olcsó volt sok minden, mégis szegénység volt, mert az emberek bére viszont azokhoz az árakhoz is alacsony volt.
És? Miért lenne féligazság? Ha a lakosság nagy része nem éri el a limitet, akkor marad az alacsony m3 ár, ha jól olvastam, akkor ez a gázfogyasztók jó kétharmada. Aki mondjuk 200m2 pluszos családi házban lakik, az meg utána kőkeményen fizet. És nyilván belesnek sokan, akik korszerűtlen, felújítatlan ingatlanban laknak, azok szintén. Nyugaton meg jellemzően piaci árak vannak, szolgáltatófüggően, esetenként bizonyos támogatásokkal. Te jössz folyton a fideszes propagandával, hát nyilván eladják magukat a népnek, de ettől függetlenül a tényeket kell nézni. Az EU-s szankciók ugye gazdasági atombombát jelentettek Oroszországra, így tolták a propagandát, de hogy az visszaüt, na arról nem volt szó. A németeknél rekordszinten vannak a csődök, a gyárak meg nem győznek leépíteni, termelést csökkenteni, elköltözni, bezárni. https://www.bild.de/regional/halle-saale/insolvenz-so-viele-unternehmen-pleite-wie-seit-20-jahren-nicht-695f9ad54d1d5f581eeafc2b Vagy: https://www.theguardian.com/business/2025/feb/25/cost-of-global-energy-crisis-on-households-in-great-britain-to-hit-3000-by-summer
Vagyok annyira liberális, hogy nem mondom meg, mit kell tenni, de #79181-ben csak a limit alatti gázárat írták be. A hozzászólónak esze ágában sem volt beírni a limit feletti gázárat és ezt te sem hiányoltad. Mit kellene megindokolni egy féligazságon? Nem kell leírni, hogy mennyi lesz, az is elég, hogy kiegészítjük azzal, hogy most mennyi a gázár a limit fölött.
Engem nem az érdekel, hogy valaki mit ígér, hanem az, hogy az igéretek között vannak-e ellentmondások. Az EU lezárat mindent a keleti határain (értsd energia) 2027-től. Tehát állatira érdekelne, hogyan tartja meg valaki azt, amire nem lesz lehetőség nemsokára?
Azt már megtapasztaltam, hogy itt egy gazdasági portálon többek is Tőzsdei áron hoznák Battára pl. az olajat. Csak az a helyzet, hogy nem teszik. Pedig a MOL-t biztosan érdekelné ez a megaüzlet. :)
Elszólásokra, meg Manfred Weberre. Nagyon komoly alap. "Miért vállalnád be ezt a bizonytalanságot?" Te egy választást ezen egy dolog alapján döntesz el, hogy van egy bizonytalanság? Mert "elszólások"? Hát ez nagyon röhejes, rém egyszerű a politikai hovaállásod? Nem kellene-e inkább 100 dolgot mérlegelni. Például azt, hogy ha marad a Fidesz, mi várható? A további leszakadás gazdaságilag, életszínvonalban, morális romlás, értékes emberek tömeges kivándorlása, helyette filippinők bejövetele, csak hogy néhány dolgot mondjak. MP kit árult el? A Fideszt? Nem a Fidesz árulta el magát, a demokráciát, nem ő lop és nem ő rombolja a kapcsolatokat a szövetségesekkel, nem ő nyomja százmilliárdoké a propagandát és közben a közszolgáltatások süllyednek? Ha valaki nem akarta már tovább vállalni azt a Fideszt, amivé vált, akkor az áruló? Ő az, aki kitartott a 90-es vagy akár a 98-as Fidesz mellett és a Fidesz árulta el magát és mindent.
A fogyasztási limit fölött a lakossági gázár jelenleg 747 forint köbméterenként. A havi limit 144 köbméter, az éves limit 1729 m3. Miért vállalod be azt a bizonytalanságot, hogy a fidesz propagandája alapján tájékozódsz és érvelsz? A propaganda valóban tartalmaz nyomokban igazságokat és féligazságokat és tényleg hat azokra, akik nem gondolkodnak és csak a kormánypropagandából tájékozódnak. Gazdasági fórumon nem célszerű az információs páriákra szabott propagandát nyomni. Sem véletlenül, sem tudatosan.
+ Cinikusan idehányja a topikba: "Ukrajnában szó se volt olyanról egyébként, hogy a nyugat le akarná nyúlni a föld vagy ásványkincs vagyonukat, egészen Trumpig." Nem hát, max csak cigit csempésznének, persze, meg csajoznának... + hogy az EU nem engedi a lopást, amikor ott a elsikált pfizergate, a katargate, meg úgy öntik a pénzt Ukrajnába, hogy tudják, hogy a jelentős része eltűnik. Ezek tízmilliárd eurós nagyságrendek. Az ész megáll.
Ezt te éppen úgy tudod, mint én. Persze győzködheted saját magadat is, hiszen a "rezsistop" is csak "kamu". Én a tapasztalatra, Manfred Weber tegnapi kijelentéseire, a tiszás elszólásokra stb alapozom. De, ha esetleg valamilyen csoda folytán nem is következne be, akkor is miért vállalnám be ezt a bizonytalanságot, ha nem muszáj? Miért hinném el egy olyan ember szavát, aki környezetében már mindenkit becsapott, vagy elárult?
Ezt te éppen úgy tudod, mint én. Persze győzködheted saját magadat is, hiszen a "rezsistop" is csak "kamu". Én a tapasztalatra, Manfred Weber tegnapi kijelentéseire, a tiszás elszólásokra stb alapozom. De, ha esetleg valamilyen csoda folytán nem is következne be, akkor is miért vállalnám be ezt a bizonytalanságot, ha nem muszáj? Miért hinném el egy olyan ember szavát, aki környezetében már mindenkit becsapott, vagy elárult?
Németországban 1 - 1,2 Euro a lakossági gáz ára jelenleg, azaz 380 - 460 Ft. Magyarországon ugyanez 102 Ft. Ez a 102 Ft-os ár fog pillanatok alatt felmenni a német szintre, vagy fölé, ha kormányváltás lesz. ( ahogyan korábban is mi fizettük Európában az egyik legmagasabb energiadíjakat 2010 előtt )
OROSZ-UKRÁN háború