Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz szombat, 20:58
Előzmény: #69415  Borisz
Ja és mindebben szerintem a legkulcsabb láncszem Románia stabilitása és békéje.
Shortelek szombat, 20:54
Előzmény: #69418  Borisz
Otthon se jó amit csinál, gyengíti az USA-t, sajnos nincs aki megállítsa.
Borisz szombat, 20:51
Előzmény: #69417  Shortelek
otthon baxon szét nyugodtan mindent, kit érdekel. de itt is sajnos, erre mifelénk.
Placi82 szombat, 20:45
https://index.hu/kulfold/2025/03/21/heathrow-repuloter-london-egyesult-kiralysag-aramkimaradas-tuz-oroszorszag-putyin/
Vazze, egyre jobban romlik le az angol kozszolgaltatasok minősége. Hát ugye nem éppen Német mérnökök migránsok. Szóval úgy járnak mint aza bizonyos repulogepgyaeto  hogy fene nagy WOKE ban, meg pozitív diszkrimináció miatt.... Na mindegy.... 
Na kb ezt képzelem Londonban, sőt  több műszaki baj lehet  nem tudom hogy fogalmazzam, PC - n, de egy fekete, vagy Afgan bevandorlo úriember nem éppen abban a precizebb kulturkorben szocializodott mint  egy Waelsi  karbantarto.... 
De persze az  Oroszok voltak..... 
Anyátok p.....jat. Azt. Sz....t banda. 
Jaj de hergelitek az Angol átlag "parasztot" , az Oroszok ellen. Persze nem véletlen vagy trehanysagbol adódott triviális műszaki probléma, hanem. Orosz szabotázs, már  az Oroszok London szívét támadják...... Huuu vazze.... 🤬
Na amit London elit akar az előbb utóbb meg is valósul.  Sajnos nagy az esélye hogy az Ukrán "paraszt", utan  az EU és angol "parasztot is az Oroszok ellen akarják először hergelni utána küldeni..... 
Remélem. Putyin meg el pár evtizedig, lesz (elnézést az Ukranok tol ezért), de önző módon, Ő az aki az atom rakétákkal a Londoni elitet sakkban tartja... Tudja hova küldje az ajándék csomagot ha túl tolják ott a biciklit.... 
Láttam én már ilyet a múltban..Tortenelemben, hogy a hergeles után, hogy mi következik..... 
Bajonett auf, meg lobeszvárok ásás, a tuzersegi lövedék és most már a dronok ellen....
Trumpal jól jar az USA népe, megint  kimaradnak a" jóból"!! 
Sajnalom pessszimista vagyok ezzel a szituval.... 
Borisz szombat, 19:59
Előzmény: #69359  Borisz
https://www.portfolio.hu/global/20250322/moszkvaban-targyaltak-magas-szinten-a-szerb-tuntetesekrol-749541
Érik a puskaporos hordó a Balkánon. Az oroszok pedig maximálisan igyekeznek kihasználni a lehetőséget a befolyásuk növelésére.
-
Adódó következtetések: 
-
A szerbek felvétele az Unióba tovább növelné a trójai faló effektust. Bár nem biztos, hogy számít, már vannak úgyis más falovak. Lesz majd faménes.
-
Moldávia közvetlen veszélyben van, Románia nem engedi el Moldáviát (Nagy-Románia), oroszok nem engedik el Transznyisztriát (orosz lakosság), de egész Moldáviát sem (egykori szovjet tagállam), ezért konfliktus eszkalációjának veszélye Romániára is.
-
Az oroszok destabilizálni tudják vagy legalábbis próbálják legalábbis a Kelet-Balkánt (Románia, Bulgária), és megpróbálják őket a befolyásuk alá vonni.
-
Az oroszok befolyásuk alatt tartják Szerbiát és növekvő befolyásuk alá igyekeznek vonni Magyarországot, esetleg Szlovákiát is.
-
A Nyugat-Balkánon nő a szembenállás a nyugati orientációjú csoport (horvát, bosnyák, albán; esetleg török támogatással) és az orosz orientációjú etnikum (szerb) között. Fő mozgatója a Nagy-Szerbia és a Nagy-Albánia igény.
-
Az Unió jelenlétének stabilizálása a komplett Balkánon nem sikerült, újabb helyi háborúk és orosz befolyásnövelés fenyeget.
-
A NATO keleti szárny déli szakasza egyre fontosabb lenne, ugyanakkor a NATO pont napjainkban aggasztóan gyengülőben van (Amerika érdektelensége, Trump)
-
A fentiek mind szubjektív vélemény, vitaindító, tévedés joga fenntartva.

HPeter76
HPeter76 szombat, 18:52
Előzmény: #69412  Placi82
ja igen abból a pénzből(amit eusok küldtek)  nagyon levajazta a vezetőség,nép azé érzi& tudja mennyire
 PÓRUL jártak.
Shortelek szombat, 17:57
Előzmény: #69394  gazmber
Lehetõleg minél többet.
Placi82 szombat, 17:35
Előzmény: #69411  Istvan78
Na most adtam neked egy mínuszt.. Mert ehhez már nagyon vaksinak kell lenni. Ott a link. Az nem mutat neked semmit, hogy abban szerencsétlen Donyeckbe és keleti megyékben autonomiai alairasokat gyűjtöttek népszavazásokát fiatalok. Akik sajnos meghaltak. Na nem szívinfarktusban hanem golyó és tűz által. Ott volt Donyecki bányászok tüntetés konfliktus  "Kijev junta" ellen, vazze a HVG írta!! . Küldjek 1000 linket még neked? Kell??? Akkor küldök ha googlit se tudod használni, hogy felfogd már végre az előzményeket.
4 megyeben volt népszavazás. Szerintem szabályos volt.!!  De felőlem tartani kell akkor  még egyet Svájci és Kínai és Brazil, chillei  etc nemzetközi megfigyelokkel, csak ne EU s liberál haburus berencekkel tartsanak akkor még egyet felőlem.a Négy darab  oblasztyban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????! Hajrá, Ugyanaz lesz  az eredménye szerintem. Leirtam, elkerulte a figyelmedet??? Hajrá tartsanak választás a 4 megyében. .!! 
De tartsanak elnök választást és parlamenti valasztast, 3 napos ideiglenes tuzszunet alatt felfüggesztik a hadiállapotöt jogilag a parlament 3 kibaszott napra, simán megtehetik és kérdezzek meg népet, hogy akarják e Z-t? 
Akarják e  jelenlegi  kormányzati és kormanypartot  a parlamentben? Na írd le szerinted mi lesz az eredmény. Írd le. Szerinted újra felhatalmazást kapnak??? 
Szerintem akkorát buknak mint Rottenbiller, mert se a korrupció ellenes ígéret, se az Oroszokkal való jó viszony se, a bekere való törekvés, se a gazdasagi prosperalás, se a nép javanak szolgálata valahogy nem valósult meg. Csak választási ígéret maradt szerintem. Hacsak a nyomor a háború és a fehér furgonba tuszkolas, ha apuka  elmegy a gyerekért az oviba nem minősül a fenti ígéretek megvalósításanak nálad.!!!  Ja de annak minősül, ahogy elnezem.... :))
Ezek tények!! Abba a szalmaszalba kapaszkodni, hogy az alkotmány tiltja a valasztast háborús időben,, muhhhhhahhhaaaaaaa,. Ugyanmar az egy tisztességes cselekedet lenne felfuggeszteni a hadiállapotot arra az 1-2 napra. Jaaaaaaaa, 🤣🤣hogy ezt direkt nem akarják.🤣 És direkt nem kerdezik meg az Ukrán népet, az neked okes.??? Na mentek  Ti a jó............. Csak a szokásos István, vakító hablaty az egész..... 
Hát pont ezért ne lesz vége a háborúnak akkor sose ha rajtuk múlik, ha marad még ukrán férfi akkor még 10 ev múlva is hadiállapot lesz és nem lesz választás kiírva és elszámoltatás.......
Így se érted Pista,?? Hát sose lesz akkor ennek vége, ha rajtuk múlik.... Örök időkre fenn marad a valasztast akadályozo""hadiállapot" " jujuj az alkotmány tiltja, hogy demokratikus valasztast tartsunk.  Jaa Hogy vazze fel is lehetne függeszteni pár napra a" hadiállapotot " avval a parlamenti többséggel.??!!!! Erre senki se gondolt???? Hé?? 
Hülyének nézés magasfoka. 
Istvan78 szombat, 15:56
Előzmény: #69409  Placi82
Ennek a litániádnak semmi köze nem volt a vitánkhoz. Nyilván azért hablatyolsz összevissza, mert a témában befuccsoltál. A téma pedig az volt, hogy az elnökválasztást követeled Z.-től, mert egy általad helyesnek gondolt szabály szerint kellene tartani, de a négy megyéről való szavazásról nincs véleményed, pedig egy nyilvánvalóan fal szavazás volt, elemi/logikai szabályokat sértett.
HPeter76
HPeter76 szombat, 15:17
Előzmény: #69398  Istvan78
Válaszák meg Z-két akinek kell,embere válogatja!!(Én nem hiszek abba,hogy Ő újra vissza jön,nagyon nagyon sok áldozatot követelt az Ő ármánykodása!! Nem beszélve még a menekülekre is kiterjesztenék a szavazást!! ( PERSZE ERRŐL HALLGATNAK,ítt is az van hábúra segítéséhez jók,szavazni meg NUKU) 
Placi82 szombat, 15:08
Előzmény: #69407  Istvan78
https://m.hvg.hu/vilag/20140528_A_kijevi_vezetes_ellen_vonulnak_a_donyeck
2014 májusba vazze..... 
Olvassál már. Full tájékozatlan vagy...... 1000 szer elmondtam ezen a vonalon indulj el. Rohadtul elege volt már Donyeckieknek ukrán oligarchikus rendszerből..... 
Persze 2000 ben mikor Oroszországba a 98 as válság és neoliberalis demokrácia  Jelcin éra, ahol vodkát cserélték lábasra nyomor volt, meg inkább az ukránok hoz tartoztak volna az elhiszem. Akkori 1990-   2000 Oligarchak durvább világot hoztak mint amik akkor Ukrajnában voltak...  De 2014 ben és utána már inkább oroszorszaghoz tartoztak volna...  Putyin nagyon durván felhuzta az orosz nép eletszinvonalat 1998 hoz, és Jelcin éra szinthez képest. Ezért van ekkora tamogatottsaga.... 
Ezért nem tudnak ellene "majdant" szervezni sehogy se🤣
Borisz szombat, 14:18
Előzmény: #69399  Eisenburgprofesszor
meg egy trianont
Istvan78 szombat, 14:16
Előzmény: #69403  Placi82
Ismételjék meg, igen. Adja vissza Putyin a területet Ukrajnának, építse vissza a háború előtti szintre a megyéket, kültözzenek vissza az ukrán elmenekültek és akkor ismételjék meg a népszavazást. Akkor lehetne méltányos népszavazást tartani. Most, hogy az ukránok 90%-a elmenekült a területrő, fogadnál velem, hogy az oroszok nyernek. Hogy is szokták mondani: úriember biztosra nem fogad.
.
Az ukrán szavazásokra: háborúban nem szokás választást tartani, az ukrán alkotmányban is így van rögzítve. BTW: lenne szíves Putyin az autokrata rendszerét visszaalakítani demokráciává, hogy lehessen egy valódi választást tartan!
Istvan78 szombat, 14:10
Előzmény: #69401  Placi82
Látom, Putyin mentalitását nem figyeled... ő neked az igazmondó juhász és a grál lovag egyben. 
HPeter76
HPeter76 szombat, 13:48
Előzmény: #69403  Placi82
Ütőerő""" Átváltozik volt háború nyereseivé, Állmapolgárok megbecsűlése,hu ez jó képlet!! jobbat ki se Találhattál volna. Sőt ezt korábban is lepacsithatták volna Putyinnal!! Dehát Zelke Eusoktól többett kap!!
Warior szombat, 12:17
Ez az új bolsevik ideológiával rendelkező emberek,furcsa lények az már biztos. Rosszabak mint a kommunista elődeik.Milyen emberi értékeik vannak ezeknek a nyomorultaknak?Az elenzéki oldal hol csinált ilyeneket? Merénylet,gyujtogatás,örjöngés......... gerinctelen mocskok.
https://x.com/libsoftiktok/status/1903073520248115554
Placi82 szombat, 12:02
Előzmény: #69400  Istvan78
Ismételjek meg a népszavazást a 4 keleti megyében újra. . Kínai, indiai, Indoneziai,, svajci, jogászok, és ellenőrök felügyelete alatt. Hajrá.
Szerinted mi lesz az eredmény?? Rateszek 100ezwr Ft ot hogy Oroszországhoz  akarnak csatlakozni, ha te rateszel 100.000 Ft hogy akkor Ukrajnahoz akarnának csatlakozni
Donyecki, a Luhanszki emberek. 
Na szerinted ki fog nyerni? 99.9% hogy én.!!! 
Kérlek istvan ne játszuk a hülyét. Köszi. 
De előbb ha kerhetnem az Ukrán népszavazást és elnöki szavazást, és parlamenti szavazas legyen már végre megtartva mert az bizony nagyon csúszik...... 
Shortelek szombat, 11:59
Előzmény: #69401  Placi82
Úgy látszik putyin mentalitását viszont nem ismered az egyik legnagyobb terroristájét.
Placi82 szombat, 11:55
Előzmény: #69396  Istvan78
Hát figyelj ha horgászok és elmerül az úszó, és kukorica van a horgon akkor vagy hal (ponty, kárász amur, etc ) van rajta 99, 9%. Vagy teknős 0.1%. Hát azért mert figyelem az elmúlt 3 év  háborút, és a múltbeli kiderült TENYEK alapján ki lehet ismerni" Z és hasonszőrü csapata" mentalitást. ........ 
De igazad van fogalmazzunk úgy 99.9%.
Így pontosabb. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek