Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2025. 02. 25. 13:34
Előzmény: #67178  Sehmet
A letartóztatás és hazaárulás nem a Biden felvételek miatt volt.
.
https://hirtv.hu/hirtvkulfold/letartoztattak-egy-parlamenti-kepviselot-ukrajnaban-2576067
Sehmet
Sehmet 2025. 02. 25. 13:08
Majd szépen felosztják Ukrajna gazdasági erőforrásait egymás között az amcsik és az oroszok, aztán lesz egy formális ukrán állam.
Sehmet
Sehmet 2025. 02. 25. 13:06

Ukrán demokrácia. Aki Bidenékről, elsősorban Hunterkáról kompromittáló felvételeket hoz nyilvánosságra, azt hazaárulással vádolják és előzetes letartóztatásba rakják.
.
"Dubinszkij egy kifejezetten ellentmondásos hírű ukrán politikus: 2024 ősze óta előzetes letartóztatásban van, mivel hazaárulással vádolták meg. A politikus egykor Zelenszkij párttársa volt, de kizárták a pártból, mert kompromittáló felvételeket hozott nyilvánosságra a Biden-családról, Amerika pedig szankciós listára helyezte."
.
https://www.portfolio.hu/global/20250225/kihivot-kapott-zelenszkij-volt-parttarsa-kuzdene-meg-vele-az-elnoki-szekert-743657
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 25. 12:46
Előzmény: #67174  the_outsider
"America's interest must account for the realities of the conflict.
That interest--not moralisms or historical illiteracy--will guide President Trump's policy in the weeks to come."
Az alelnök azt mondta, hogy az usa érdekei vezérlik Trumpot és megvannak az eszközeik arra, hogy heteken belül megvalósuljon a politikája.
Szerintem meg heteken belül megvalósul valami, amire utólag az fogják mondani, hogy ezt akarta megvalósítani.
Lehet, hogy van terv, de én egyelőre csak kiforrott terv nélküli vágyakat látok.
"Békemegállapodás akkor lesz, ha mindkét (vagy mindhárom, vagy mindegyik) tárgyalófél föl tud mutatni valamit, amit sikerként tálalhat a választópolgárainak vagy az alattvalóinak.
Mik lehetnek ezek?"
Milyen vaskarikát tud Trump fából kifaragni?
Murdoch 2025. 02. 25. 12:33
Előzmény: #67174  the_outsider
Mert nyert az a fél, jó reggelt kívánok.
Murdoch 2025. 02. 25. 12:32
Előzmény: #67170  Eisenburgprofesszor
Egyébként az a furcsa, hogy egyszerűen az európai politikai garnitúra erről nem vesz tudomást. Az mondjuk borítékolható, hogy a globalisták áttették a székhelyüket az EU-ba, csak hát akkor Európa magára marad.
‘Az finom lesz’
the_outsider 2025. 02. 25. 12:19
JD Vance:   
3. Az USA mindkét harcoló fél fölött jelentős hatalmat gyakorol.   

Ha ez ennyire igaz lenne, akkor bármilyen megállapodást "ki tudna kényszeríteni", miért kedvez (akar kedvezni) akkor ennyire a támadó-romboló félnek?
the_outsider 2025. 02. 25. 12:09

Bár nem tudom mennyi értelme van ide betenni AI válasz(oka)t, vagy az mennyire releváns (hiszen az a neten található vélemények, írások, többek között a propagandisták írásainak desztillált kivonata), de egyébként minden válaszában lehet így is meg úgy is értelmezni a dolgokat, vagy azokból mondatokat kimazsolázni.   
Az is igaz, hogy Trump megnyilatkozásainál még így is értelmesebbnek tűnik.  
S az orbáni propagandát sem emlékszem, hogy valaki itt AI-jal tesztelte volna.   

Egyszerű prompt engineering: 
Kérdés: "Mit gondolsz, ha kitör egy háború melyik ember tekinthető békepártinak és melyik háborúpártinak? Amelyik elítéli és megveti a háborút elindítót, vagy amelyik a védekezőt ítéli el?"   
Válasz: "Ez egy összetett kérdés, amelyre nincs egyértelmű válasz, mert az emberek különböző nézőpontokból ítélhetik meg a háborút. **Általában a békepártiak azok, akik elítélik a háború indítását és a konfliktusok erőszakos megoldását, míg a háborúpártiak azok, akik támogatják a katonai fellépést vagy a háborút mint megoldást bizonyos problémákra.**   
**Békepártinak tekinthető például az, aki elítéli a háborút elindító országot vagy vezetőt**, és olyan alternatív megoldásokat keres, amelyek békés úton oldják meg a konfliktusokat. Az ilyen emberek általában a diplomáciai tárgyalásokat, a közvetítést és az együttműködést helyezik előtérbe.  
**A háborúpártiak ezzel szemben általában azok, akik támogatják a háborút indító országot vagy vezetőt, és úgy vélik, hogy az erő alkalmazása szükséges a probléma megoldásához. Ezek az emberek lehetnek azok is, akik a védekező országot ítélik el, ha az háborús válaszlépéssel reagál.**  
Fontos megjegyezni, hogy a béke és háború kérdése rendkívül összetett, és az egyének nézőpontjai sok tényezőtől függhetnek, beleértve a személyes tapasztalatokat, az erkölcsi meggyőződéseket és a politikai nézeteket."
vigkrisz 2025. 02. 25. 12:04
"Németország 370 ezer tüzérségi lövedéket ad át az ukrán védelmi erőknek.Ezt a német védelmi minisztérium Ukrajna-stratégiáért felelős vezetője, Christian Freuding vezérőrnagy jelentette be.Így 2024-hez képest 30 ezer darabbal nőtt az átadásra tervezett lőszer mennyisége.Ezen kívül még idén várható az első hat RCH 155-ös kerekes önjáró tüzérségi rendszer átadása, amelyekhez a legénység kiképzése már folyamatban van.Emellett 2025-ben 10 000 ukrán katonai személyzetet képeznek ki Németországban - az orvosoktól a mesterlövészekig.„Elsősorban a nyugalmat javaslom ” - mondja Freuding. Feltételezi, hogy a Joe Biden korábbi kormányzása alatt nyújtott támogatás folytatódni fog. "Ezután megpróbáljuk ismét tárgyilagossá tenni az amerikai partnereinkkel folytatott párbeszédet, és megtalálni a módját annak, hogy továbbra is együtt támogassuk Ukrajnát . "A NATO támogatásának több mint 60 százaléka Európából és Kanadából érkezett 2024-ben, még a kritikus lőszerek 80 százaléka is. "Az amerikai támogatásnak legalább egy jó részét kompenzálni fogjuk - ha lesz rá és megvan a politikai akarat - az európaiakon keresztül."
vigkrisz 2025. 02. 25. 12:02
"A norvég kormány 3,5 milliárd norvég koronát (300 millió eurót) különít el Ukrajna számára katonai felszerelések vásárlására az ukrán védelmi ipartólEmellett Norvégia további 600 millió norvég koronát (51,5 millió eurót) különít el különféle típusú drónok vásárlására és pilóta nélküli technológiák fejlesztésének finanszírozására az ukrán fegyveres erők számára.„Az elmúlt három évben minden nap az ukrán nép a szabadságáért harcolt. Nemcsak Ukrajnáért, hanem egész Európa biztonságáért, a nemzetközi jogon és a demokratikus értékeken alapuló világrendért is harcol. „Ukrajna ellenálló képességének támogatása érdekében nagyon fontos, hogy Norvégia és más országok továbbra is támogassák Ukrajnát, és növeljék támogatásukat Ukrajnának” - mondta Jonas Gahr Støre miniszterelnök.A finanszírozás biztosítása mellett a norvég hatóságok norvég vállalatokkal együttműködve norvég-ukrán partnerséget alakítanak ki a technológiák és a tapasztalatok cseréje érdekében."
Eisenburgprofesszor 2025. 02. 25. 12:02
Előzmény: #67165  Murdoch
Trump elképesztő, nem felejtette az ellene kampányoló patkányokat. 
Murdoch 2025. 02. 25. 11:36
Előzmény: #67166  gazmber
Remélem nem vonod kétségbe az amerikai nép akaratát. A hazugságokból élő liberàlis pojácák meg így járnak. Nem muszáj észrevenni, hogy megváltozott a világ, csak akkor nem pofonfa lesz, hanem egy egész erdő. Z. meg ha húzza az időt, nem lesz miről alkudozni. :( szvsz
Murdoch 2025. 02. 25. 11:36
Remélem nem vonod kétségbe az amerikai nép akaratát. A hazugságokból élő liberàlis pojácák meg így járnak. Nem muszáj észrevenni, hogy megváltozott a világ, csak akkor nem pofonfa lesz, hanem egy egész erdő. Z. meg ha húzza az időt, nem lesz miről alkudozni. :( szvsz
gazmber 2025. 02. 25. 11:13
ja... és egyébként azt hangoztatják pityunnal és ~izékkel(?), hogy nem legitim vezető Z, akkor milyen legitim aláírást és döntést várnak Tőle a 'féleszűek'? ☺szvsz
gazmber 2025. 02. 25. 11:11
Előzmény: #67165  Murdoch
ez egyedül a suttyó,bunkó, pojáca, paraszt(?) trumplit minősíti senki mást... azt hiszi ő a király.. sztem ilyen 'diktátumokkal' amiket ő megfogalmaz és alá akar irattatni, Z remélem úgy rácsapja az ajtót, hogy kiszakad...☺ szvsz
Murdoch 2025. 02. 25. 10:39

😅https://index.hu/kulfold/2025/02/25/egyesult-allamok-donald-trump-emmanuel-macron-ovalis-iroda/
Ráfér pár nagy hangú eus politikusra az arcvesztés. Ez a farok csóválja a kutyát sehova sem vezet, ideje felébredni. Vagy beállnak az usa mellé, vagy európának nincs jövője.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 02. 25. 10:33
"Niall Ferguson brit-amerikai történész párhuzamot állított Szaddám Husszein kuvaiti inváziója és az ukrajnai háború közt egy posztban, azt hangsúlyozva, hogy George H. W. Bush akkori elnök aktívan harcba szállt a támadó iraki haderővel és annak diktátorával."
Nem vagyok történész, de Irak nem atomhatalom. Így könnyű aktívan harcba szállni vele.
Nem vagyok amerikai alelnök sem, de nem értem, miért fontos Niall-ra reagálni.
"Az ukrajnai háborút azonnal le kell zárni, mivel egyik hadviselő félnek sem áll érdekében a folytatás, de leginkább az Egyesült Államoknak nem."
Az alelnök is proxy-háborúnak tartja és az usát hadviselő félnek nevezi.
Az ukrajnai háborút nem lehet azonnal lezárni.
Trump sem zárta le 24 óra alatt, sőt egy hónap alatt sem és nem látok olyan békét, ami a hadviselő felek érdekében állna. Még akkor sem, ha kihagyják belőle Ukrajnát és Európát.
SBob 2025. 02. 25. 10:32
Előzmény: #67162  SBob
ezt is
SBob 2025. 02. 25. 10:31
Előzmény: #67160  Istvan78
Innen, Magyarországról ezt te biztosan jobban tudod. :) ( Egyébként távolabbról nézve, érzelmektől mentesen  néha tényleg tisztább lehet a kép )
SBob 2025. 02. 25. 10:28
Előzmény: #67156  Istvan78
Azért írtam, hogy ostobaságot beszélsz megint, mert olyan szavakat, gondolatot adtál a számba, amit nem írtam (és még csak eszembe sem jutott). Pusztán leírtam, hogy az AI mit gondol a "békepártiság" kérdéséről. Az, hogy a válasza neked nem tetszik, az a te problémád. Hogy van e benned gyűlölet mások iránt, az is a te problémád. Ezt csak te tudod megítélni. Írásaid alapján, szerintem van. Ha visszaolvasod korábbi beírásaimat csodálkoznék azon, ha találnál olyat, amiben én felmentettem volna egyik, vagy másik felet. Én mindig a párbeszédre szavaztam, ahogyan most is. Téged is mindig próbállak megérteni és nagyjából sikerül is. Nem könnyű, mert mindig félreviszed a beszélgetést.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek