Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2023. 08. 24. 23:13
Előzmény: #47710  Törölt felhasználó
tankból háromszor akkora az orosz veszteség mint a havi gyártási volumen.
Erre céloztam én is.
nyuszibroker 2023. 08. 24. 22:59
Előzmény: #47710  Törölt felhasználó
Pedig o1Viktor is megmondta hogy a támadó ukránokknsk 3x lesz a veszteségük.. 
nyuszibroker 2023. 08. 24. 22:57
Előzmény: #47717  BladeBoris
Ezek csak a ruszki dolgokat ismerik.
BladeBoris 2023. 08. 24. 22:17
A google feldobta hírként, nem láttam, hogy origo.. Megnyitottam. A cikk közepén egy kép egy MIG21-ről. Aláírás: F-16-os vadászgép.Ennyire semmirekellő nem lehet már egy újságíró (vagy mi)! Ha valamiről fingja nincs, legalább keressen rá a neten! Nameg persze az origo.. Pont ennyire hiteles minden megmozdulásuk. 
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230822-ujabb-nato-orszag-holland-vadaszrepulo.html?utm_source=vilaggazdasag.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_07
Murdoch 2023. 08. 24. 22:15
Előzmény: #47715  AlonsoAston
Pont ez a lényeg, a nyugat akarja kizsigerelni őket. Hogy ők ízlésesebben teszik, lehet.
AlonsoAston 2023. 08. 24. 22:10
Előzmény: #47714  Murdoch
 A jónép leszarja hogy halnak az ukik, eddig azt se tudtàk hol van az ország, esetleg Csernobilról hallottak. Az se lenne jobb ha több tíz milla ukránt zsigerelne ki az orosz a következő évtizedekben.
Murdoch 2023. 08. 24. 22:07
Előzmény: #47713  vigkrisz
Ne légy már ennyire értetlen, ukránokról van szó. Ha azt látják, hogy évekig ömlik a pénz, paripa, de éppenséggel ez több százezer ukrán katona életébe kerül, akkor jön majd, hogy akkor minek. És ha ennek hangot ad a jónép, akkor a nyugati politika is vihargyorsan pálfordul majd, a pozíciókba kapaszkodva. Csak éppen a jelenlegi prioritás (még) az oroszok meggyengítése.
vigkrisz 2023. 08. 24. 22:01
Előzmény: #47711  Murdoch
nincs nyugati emberveszteség, ezért nem is kell semmit lenyomni a nyugati választópolgár torkán
vagy már te is ott tartasz, hogy a szovjetek a teljes nato ellen harcolnak?
akkor szólok, a nato még oda sem ért :-)))
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2023. 08. 24. 21:58

Robi felszabadult. Ugy latom 2 het utan se sikerult az oroszoknak az ukranok moge kerulniAug. 24: Őrült tengeri művelet. A WAGNER FŐNÖKE HALOTT - YouTube
Murdoch 2023. 08. 24. 21:56
Előzmény: #47709  berlini
A nyugati finanszírozásnál nem veszed figyelembe, hogy a választópolgiknak nem lehet csak úgy lenyomni a torkán a veszteségeket, mármint az emberit. Az áldozatok számával majd egyre komolyabb tüntetések lesznek. Az oroszok meg szépen kapják majd a fegyvereket keletről, ha mást nem, drónokat, az bőven jó. Kelet sem hülye, pontosan tudják, hogy mi a tét, India mondjuk billeg, de azért évszázadokig ki lettek fosztva, ezen simán ők sem lépnek túl.
Törölt felhasználó 2023. 08. 24. 21:30
Előzmény: #47709  berlini

Egy kis Oryx adalék - két nap kimaradt, nem találtam adatot - augusztusban (08.01.-08.23) a felek elszenvedett igazolt eszközveszteségei:
Orosz: -310 db
Ukrán: -158 db
Ebből tank:
orosz: - 68 db
ukrán: - 24 db
**
Az orosz veszteségek láthatóan sokkal magasabbak, mint az ukrán veszteségek. A látható veszteségeknél a valósak pedig lényegesen magasabbak lehetnek, mivel ezek csak az igazolt veszteségeket takarják. Az ukránok egyelőre megkapják az utánpótlást az elveszett eszközök helyett. Az is fontos, hogy a nyugati eszközök láthatóan megvédik a kezelőket, azaz ott emberveszteség az eszközök elvesztésével a legtöbb esetben nem jár párhuzamosan együtt, a kiképzett személyzet át tud ülni egy újabb járműbe.
**
Érdekes benne, hogy az ukránoknak úgy van alacsonyabb vesztesége, hogy elviekben ők támadnak, de Kupjanszknál az oroszok is offenzívába kezdtek, ezért ez a feltételezés nem állja meg a helyét. Ugyanakkor a mindkét fél által propaganda anyagként bemutatott, látványos és végtelenségig megosztott videók mellé  pontosabban mutatja be a tényeket, a harctéri eseményeket.
berlini
berlini 2023. 08. 24. 21:13
Előzmény: #47705  WLM
hagyjuk a pedofil boncolgatást, hidd el nem vagy tájékozott Putler sötét ügyeit illetően.
Az, hogy az ukránok egy megnyerhetettlen háborút folytatnak, csak neked világos és egyértelmű.
Ezt 3. országbeliek akkor szokták mondani, ha a háború megzavarja a kellemes kispolgári életüket, vagy a részvénypiaci esés megfelezte a portfoliójukat.
Lásd már végre be, hogy ezt a kérdést se Te se én nem vagyunk jogosultak eldönteni.
Ez egyes egyedül az ukránok dolga.
Elhiheted, hogyha nekik elegük lesz a háborúból, a veszteségekből, akkor azt látni fogjuk.
Akkor megkötik azt a kompromisszumot, amit épp akkor el tudnak érni. Annak tartalma attól függ majd, hogy az oroszok mennyire lesznek kivéreztetve.
Az oroszok emberrel birnák többszáz évig, de a haditechnika pótlása már siralmasabb. 
Lőszert tudnak tömegével gyártani kivéve a nagyobb kaliberű célvezetős tüzérségieket, de minden nap minimum 2-5 páncélossal többet veszitenek mint amit aznap le tudnak gyártani. Még egy-két év és marad párszázezer mélyen a földbeásott fáradt orosz katona, legyengitett tüzérségi támogatással, légifölény nélkül és szinte nulla páncélos állománnyal.
És ekkor felmerül a forditott kérdés.
Érdemes a háborút folytatni egy teljesen hadigazdaságra átállitott gazdasággal, támadó erő nélkül, szankciókkal, egyre nagyobb államadósággal, folyamatos emberveszteséggel?
Sokan halálra unják magukat történelem órákon.
pedig érdemes lett volna odafigyelni.
A nagyobb, elhúzódó háborúkat  már párszáz éve egyre inkább az  nyeri aki gazdaságilag jobban birja.
Ezt a háborút a nyugati koalició a GDP-jük 1%-ból meg tudja folyamatosan finanszirozni.
Kellő ellenálláshoz az oroszoknak a GDP arányosan legalább 30%-ot kell ráforditani.
Hidd el nem fogják birni.
Én szóltam!
Törölt felhasználó 2023. 08. 24. 20:44
Előzmény: #47699  WLM
Jön majd a covid 88.rész. Akkor majd a 17.emlékeztető oltást fogják egy topikkal arrébb erőltetni 😄😄😄
Törölt felhasználó 2023. 08. 24. 20:42
Előzmény: #47701  WLM
Szükség is lesz rá, amikor elfogynak. Itt a háborúpárti trollok idővel még a gyerekek besorozásának is tapsolni fognak, mert területi integritás forog kockán. Sajnos nem képesek mérlegelni. 
Törölt felhasználó 2023. 08. 24. 20:32

Lehet elbagatellizálni az eseményeket, de ha két éve azt mondja nekem valaki, hogy Moszkvát támadják naponta drónokkal az ukránok, különleges egységek lecsapnak egy orosz radarállomásra és veszteség nélkül, büntetlenül távoznak, hogy 600 kilométerre az ukrán határtól orosz repülőtereken TU-22-es bombázókat robbantanak fel vagy elsüllyesztik az orosz Fekete tengeri flotta zászlóshajóját, tuti kiröhögöm!
*
Alázzák a ruszkikat, a világ így gondolja, persze a lelkedet megnyugtathatod ezzel, csak trollkodtak, de próbálj meg trollkodni Kínával vagy az USA-val :D 
Hidd el más lesz az eredmény!
WLM 2023. 08. 24. 20:24
Előzmény: #47702  berlini
Putyin pont annyira pedo, mint Micron asszonykája, a jó öreg félhalott, (Biden, USA elnök, világ ura, lol stb.) sajnos súlyosabb eset. Nem szeretnék olyan klubba tartozni, ahol az a sikk, hogy az utolsó embert is minden lelkiismeretfurdalás nélkül feláldozzák egy megnyerhetetlen háborúban, te is kilógsz onnan, nem tartozol a felakadt szemű fanatikus szektatagok közé. Oroszország megtámadta Ukrajnát, az erősebb a gyengébbet, nem szép dolog, de óriási baromság úgy bosszút állni, hogy te beledöglesz ők meg nem. 
AlonsoAston 2023. 08. 24. 20:11
Előzmény: #47702  berlini
Nana...én nem osztanám ilyen könnyen.
berlini
berlini 2023. 08. 24. 20:11
Ha a szigorúan őrzött krimi félszigeten fegyveresen csapatosan mászkálni veszélytelen csiny, akkor javaslom próbáld meg.
Első célpont:
akadálytalanul bejutni az amerikai kubai támaszpontra.
Majd irjál (a börtönből) hogy hogyan sikerült.
berlini
berlini 2023. 08. 24. 20:08
Előzmény: #47690  WLM
Annak örülök, hogy végre beláttad, hogy Putler pedofil. (2 leánygyerek egy tinédzser tornászlánytól)
Mostmár csak egy nagy levegőt kell venni és rendbe tenni, hogy ki a háborúpárti.
Az aki megtámadja a szomszédját vagy az aki védekezik és nem adja meg magát.
Ha ezt a lépést is megteszed, akkor felveszünk a normális gondolkodású magyar emberek klubjába. :)
WLM 2023. 08. 24. 20:06
Előzmény: #47700  vigkrisz
Ügyes kicsi trollok voltak, kirohantak a ladikból, zászló kerítésre fel és usgyiiii, már kezdődött is a fogócska. Nesze semmi fogd meg jól. Ebben mindig jók voltak, hogy a nullát egynek láttassák.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók