BladeBoris

Regisztráció: 2009-11-16 21:08:04

Hozzászólások száma: 705

Utolsó hozzászólás: 2021-05-08 21:53


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

24 655
2021. 04. 12. 09:24
89 546
2021. 04. 17. 18:55

utolsó 20 hozzászólás

OTTone szombat, 21:53
Bizonytalan eredetű számlák?? A könyvvizsgálónak az is feladata,hogy a felém számlát kibocsájtó céget vizsgálja,vagy a számlán szereplő dolgok valódiságát? 
Érdekes volna...
OTTone szombat, 18:14
Már az is egy jó kérdés,hogy az az üzlet miért jött volna létre!? Tehát mi volt az az érték a cégben,amiért más beszállt volna 250 Ft-on!?Hová tűnt az az érték,hogy azóta sem érdekel senkit még 200-on sem?  A másik jó kérdés meg természetesen az, hogy miért nem jött létre az üzlet? De a tőkeemelés elvileg ettől független lett volna, csak közvetlenül előtte dobták be,hogy emelnek a darabszámon a nagy érdeklődésre való tekintettel. Mi lett a nagy érdeklődéssel? Ha próbálunk a dolgok mögé matekozni,akkor elvileg lett vna egy snassz piaci pénzbevonás, közben megjelent egy nagybefektető és emelkedtek a tétek. Aztán hirtelen nem lett se ez,se az. Érdekes.. De ,akkor innen nézve ordas nagy kamu volt az egész és lehet,hogy nem szólt másról,mint az ár felpumpálásáról az új befektető felé. 
OTTone 2021. 04. 18. 20:48
Csak nem Egon tért vissza az elemzéseivel!?? :D :D 
Ő is mindenben fej-vállat látott, a vízszintes vonalban is. :)
OTTone 2021. 04. 18. 17:41
Nekem, ami megütötte a szemem,az a rengeteg tanulmány,iskola,ami megelőzte a cégalapítást.
Mindig is azt vallottam,hogy nem baj,ha magasabb a végzettség a vállalkozáshoz szükségesnél. (pl. villanyszerelő vállalkozást villamosmérnök futtat)
Persze, az is megérne egy misét,hogy kinek a kije a fiatalember, vagy milyen pénzes közegből jön, hogy 3féle külföldi egyetemen tanult,meg náza,meg politikai kapcsolatok...
Jónak tűnik a dolog, mindig örülök,ha egy magyar virít a világnak, de bírom is egyben az ilyen sikersztorikat,mert valószínűleg ehhez mondjuk a kitartó munka (amit egy átlag ember biztosan beletehet a vállalkozásába) valószínűleg kevés lenne.
Mindig a Michaelisz Norbiról szóló egyik cikk jut eszembe ilyenkor...( hozzáteszem , elismerve tudását, eredmenyeit,bármelyik megnyilvánulását! )A cikk címe valami olyasmi volt,hogy átlag emberből is lehet világbajnok.. Aztán a masodik mondatban meg már jött,h milyen versenyzői felmenőkkel rendelkezik. (nagybátyja volt azt hiszem nagy ralli menő). Szóval,nem az utcáról esett be a Zengő szimulátoros tehetségkutatójába, vagy csak félig meddig..
OTTone 2021. 04. 18. 09:20
Nem tudom, valahol azt olvastam,hogy már kesz kéne lennie. (nem,nem itt a fórumon :) )
Csak akkora a kussolás körülötte,hogy ezt a véghatáridőt is elsunnyogták.
OTTone 2021. 04. 18. 09:17
Nincs gond, talán kissé én is elragadtattam magam itt tegnap. :)  (ami az események tükrében nem is nagy csoda.) Ennyit ide mostanában nem írtam,persze nem véletlenül! :)
Az a nirmális hozzáállás,befektetőként ,amit Te képviselsz, csak egy idő után elfogy a türelem. 
Tudom,ez a tőzsde, mit várok!?
Ennél a rv-nél azért többet. Írtam is egyszer, nincs még egy ilyen a bét-en, ennyi lábon álló , a jövőn dolgozó, azért profitot is termelő cég,ami ilyen szinten nem jutott sehová részvény ár tekintetében.
OTTone 2021. 04. 18. 00:47
Sanszos. Annak függvényében,hogy elvileg semmi nem lett (vagy nem hallottunk róla) a projektből.
A katonai,titkosított vonalat már mindenbe belelátjuk,mert többször hivatkoztak rá.
De lássuk be, egy gyártás során többnyire nem a gép szokott titkos lenni katonai szempontból, hanem a gyártmány.
Biztosan van olyan gyártósor is,ahol a gyártási technológia is titkosított, de egy cnc esetén? A gép szempontjából mindegy, hogy a berakott fémdarabból egy audi motorblokk vagy egy leopárd motorblokk jön le a végén. :)))
 
OTTone 2021. 04. 18. 00:19
Van jó barátom, CNC megmunkálással foglalkozik, olyan 10-12 db géppel.
Ők is azon dolgoztak egy időben,hogy extrém méretű gépük legyen. A kiszemelt gép reklámja az volt,hogy egy VW caddy-t tettek a megmunkáló térbe. Meglévő,létező,megvehető gép.
Ha tényleg a 6x3x2 volt a cél,akkor az kirívónak nem nevezhető. (amúgy én sem tudom,hogy mekkora volt a terv.) A CNC-knél a tengelyek száma szokott még döntő fontosságú lenni. 2-3-4-5 tengely.. minél több,annál több a lehetőség az egy felfogásos megmunkálásra. (munkadarab kivétele, forgatása nélküli megmunkálásra) 
Az alapszakmám szerszámkészítő. Dolgoztam is benne évekig,mindig érdekelt. Mindig is az extrém méret megmunkálásában volt a nagy lóvé. Ez egy jó irány, csak nem mindegy,hogy mi célból!
OTTone 2021. 04. 17. 23:42
Ott se a telephely a kérdés,hanem,hogy mi vele a szándék!? A CNC projekt befejezési határideje már talán tavaly lejárt. Azzal mi a helyzet vajon? Részteljesülések a megvalósításban? Erről sincs semmi hír! Még csak az se világos itt,hogy most gyártani akarnak azzal a géppel,vagy ilyen gépeket akarnak piacra dobni!? Egy erősen IT vonalon mozgó cég belekap kicsit a megmunkálás/forgácsolás területbe is? Jó,tudjuk,hogy a CNC számjegy, számítógép vezérelt megmunkáló központot takar, de,ha a digitális oldalát nézzük egy ilyen gépnek, azt már nem kell feltalálni, vannak erre szakosodott cégek,akik 50 éve ezzel foglalkoznak, tudással, 50 év előnnyel,meg piaccal.Reméljük,hogy nem ennek a megreformálása volt a cél,mert ez megint kb ablakon kidobott pénz.
OTTone 2021. 04. 17. 23:27
Ha rám célzol a ,,rosszindulatú troll'-al, akkor nem jársz jó helyen!
Belőlem nem a rosszindulat ír, hanem a részvényes,aki már a hibridbox,fuso néven vette a részvényeit ennek a cégnek. Van több 10 ezer db most is és nem a nagy felrántás idejéből! 27Ft az átlagáram és 50 forintnál drágább nincs. Ez,ha te is itt voltál azokban az időkben is,akkor talán érted mit jelent! 
Gondolom így azért érthető,ha kritikus hangot üt meg az ember a cégvezetéssel szemben, akiknek a jelek szerint semmi nem volt fontosabb az utóbbi időben,mint eltüntetni  a hasznot a cégből meg valamilyen ismeretlen okból teljesen lerombolni a befektetői bizalmat és az árfolyamot.Értem én,hogy ISRV meg f.szom tudja milyen lenygel szarok érdekei előbbrevalók a saját cégükénél, de erre elég lenne egy tegnap alapított kft is,valami levitézlett, zs ligás jégkorongozó nevére! Nem kéne tőzsdei nyrt-vel (meg a részvényesek pénzével) játszadozni.
Aki ebbe belevett, tartja évek óta, az nem azt mérlegelte vételkor, hogy van 2-3 üzleti vonal, ami egyedülálló, ha jól csinálják profitábilis, meg remélhetőleg lesz mellé 3 évente egy jó nagy forgalmat generáló mutyi,aminek a hasznát nem baj,ha lefölözi más,nekünk elég lesz,hogy a szemünk közé b.sszák,hogy itt nem a profit volt a cél. Ezzel sem lenne baj,ha közben bejelentették volna,hogy a hasznot fölöző ,,partnerek" cserébe ide toltak pár milliónyi haszonnal kecsegtető megrendelést.
Én évek óta lojális vagyok,nem ekézem őket,sőt!!...De most ez az egész ügy (és lassan a cég is) bűzlik  k.va messziről, cégvezetésestől, könyvvizsgálóstól, mnb-s feljelentésesetől, kussolásostól, árfolyam rombolásostól, mindenestől!  
Részvénytásaságként 0 db saját részvénnyel és olyan hozzáállással,hogy nem érdekel bennünket az árfolyam!? B+, mikor kibocsájtasz,vagy tőkét emelnél akkor érdekel,csak a közte lévő elenyésző pár évben nem!? Tehát, a befektetőink addig érdekelnek,míg megveszik, lejegyzik a rv-eket, utána b.hatják!? 
Ha a jogos felháborodást is trollkodásnak nevezzők,akkor lehet,hogy tényleg trollkodok. :)
OTTone 2021. 04. 17. 20:26
A hónap végén akartam írni, hogy már a havi tulajdonosi-részvényszám jelentést is olvasnám,csak legyen végre valami... Szerintem márciusra az is elmaradt. (vagy csak én nem láttam)  Lehet ez volt az utolsó csepp a pohárban. 
Ezzel a kommunikációs dologgal számomra olyanok itt a tőzsdén,mint a ,,falusi" vállalkozó Józsi. A matek csak egy irányba megy, (de az kib.ottul) a cerka fogjon jó vastagon, aztán, hogy a vállalkozásnak, mint intézménynek milyen kötelezettségei vannak, arról még hírből se hallot. Amiről meg igen,azt meg leszarja, mert a lehetséges hatósági szankcióiról szintén nem hallott még. 
Csak, ugye, egy tőzsdén futó nyrt-ről ez elképzelhetetlen. Tehát, erős a gyanú,hogy ez az egész színjáték szándékos. Csak a motíváció nem ismert.
Olvastam itt hozzászólásban némelyeknél a pozitív verziókat. Hogy biztos a túl jó éves jelentés miatt direkt megy a műsor, meg ilyesmik. :)))
Na, ez lenne a világ 8-ik csodája,ha a magyar tőzsdén egyszer olyan pozitív meglepetés érlelődne,ami megér egy ilyen hercehurcát és a végén esetleg még a kisrészvényes is örülhet,jól járhat!! :))
OTTone 2021. 04. 16. 23:15
Csak ,,lapozz" vissza! :)
Amúgy senki nem állítja,hogy kicsik voltak. Főleg együtt. 
OTTone 2021. 04. 16. 22:52
Páran meglátták benne a lehetőséget. Na,nem a szakamit,hanem azt,hogy kicsi pénzzel és nagy dumával fel lehet rángatni.
Azóta az itt keresett pénzt vízzé tették! :D :D :D
Pár speka összeállt és beszopatták a bét-et,meg a többi kicsit, meg magát a céget is,mert szerintem ők is csak kamilláztak,hogy WTF folyik itt!? :D
Nem volt annak szinte semmi alapja,hogy 320ig ment 1 hónap alatt 50-ről. Mondjuk kb 100 lett volna talán akkor a reális,mert akkor azért már alkottak a cégben eladható értéket is. 
Ihatatlan a víz, ugye maradhat? 2021. 03. 25. 22:19
Ez mind szép. Ilyen ismerőseim nekem is vannak. Csakhogy ezek,ahogy Te is írtad, vállalkozók, nem pedig ügyeskedők.Gondolom megvan a különbség!? 
Semmi probléma se a végzettségeivel,se a ,,szakmai" múltjával. A jövőjével annál több lehet. 
Tudom, egy cég igazgatósági tagjainak nem feltétlen kell értenie a szakmához is,amiben a cég utazik.
Feltéve,ha van alatta másik ember,aki ért is hozzá. :)))
Itt csak igazgatóság van. Egyikük sem kompetens szakmailag és nincs alattuk senki más. 
Ha neked elég, a futurral kapcsolatban,hogy vannak ismerőseid,akik sikerre vittek üzleteket,amikhez nem volt közük előtte, akkor az egy tők jó és szép optimista hozzáállás!
Engem valahogy nem győz meg, sőt, szinte azt érzem,hogy próbálnak f.szra venni mindenkit. :))))
Ihatatlan a víz, ugye maradhat? 2021. 03. 25. 20:52
Most nézem ezt a gyöngy önéletrajzát ennek a minden bizonnyal aranyat érő embernek! :)))
Lefordítanám az amercan style cv bullshitet: szakmai tapasztalatok:
-Csoportvezető (???)
-Karbantartás felügyeló, rendezvényszervezőfelügyelő
-Pályázatíró, tanácsadó (???)
-Általános ügyek (???)  osztályvezető (jójó,látom, ki van részletezve,hogy ő irányította a takarító brigádot,meg ő hívta a szakit a duguláshoz. :))) (Kva nagy kihívás lehetett)
-Üzemeltetési MÉRNÖK (menedzser diplomával)
Végzettség:
-menedzser
-okj-s biztonságszervező (WTF??? )
- okj-s aranykalászos gizda.
Szóval Ő lesz az új igazgatósági tag. Ha még lenne mit mondjuk karban tartani,vagy valahová takarítóbrigádot vezényelni.. csoport sincs,amit vezethetne, de ,ha ígyfolytatják még a pályázatíró tudása se fog kelleni,mert veszteséges céggel még pályázni sem lehet.
Cukrász.... erdész....most meg Ő... szép jövő... :)))))))))
OTTone 2021. 03. 18. 16:58
De faja rakétád van! Bár ide olyan kéne,ami az indítóállásban.....VESZTEGEL 3 ÉVE! :)))
OTTone 2021. 02. 17. 07:10
Itt mostanában max hajtépés megy. Csak sajnos idegi alapon, nem a szexuális, ,,annyira jó minden,tépem a hajam is" alapon. :)))) 
OTTone 2021. 01. 12. 19:15
Most akkó' repül a sasunk,vagy dobták?? :D :D :D 
Szerintem ez egy erőteljes felrúgás volt.Remélhetőleg kezdőrúgás. Ha sokáig száll,akkor majd ráfogjuk,hogy repül! :D 
OTTone 2021. 01. 08. 19:18
Azt' utána meg megy majd,mint az Üvegtigris 2-ben,mikor a sírgödörben kötött ki a trombitás... ,,Nem úgy esté', löktek!" :D :D :D (Csak itt magyarázkodás lesz: Nem úgy estünk, löktek. :D :D )
Amúgy ott táncol a szakadék szélén folyamatosan évek óta. Szerinted kell ennek segítség!? Esik ez már szerintem magától is, ha tudna repülni (vagy legalább néha csapkodna a szárnyaival) akkor többször vissza is érne a csúcsra. De még esni is sz@rul esik. :D
OTTone 2021. 01. 08. 16:43
Fejedelmi sasmadár... kár,hogy döglődik már évek óta! :D :D :D Sast nem a tolláért szokás tartani,mint egy libát,de itt úgy látszik még atolla se kell.. :D

friss hírek További hírek