Az, hogy valaki többet tud nálad, nem jelenti azt, hogy te tudatlan vagy. Az elfogultság, néhol teljes elvakultság, a logika mellőzése hátrányba vetheti a nagyobb tudással rendelkezőket.
"Azért ne feledd, tanultam a Corvinus-on," Ha jól tudom, 1990-ig Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem volt. Ha állításod szerint te most nyugdíjas vagy, akkor te nem a "Corvinusra" jártál . Tévednék?
csak egy reflektálás volt Sehmed hülyeségére, írtam, hogy korábban részletesen kifejtettük, de nem akartam mélyebben belemenni. Egyetértek az általad leírtakkal!
Hagyjuk ezeket a GDP adatokat. Nem jelentenek semmit. Még az Eurózónában is előfordult már, hogy egyes országok szabadon értelmezték az adatok kezelését. (Lásd Görögország) Oroszországban pedig a kutya sem hiszi el, hogy a tényleges adatokat publikálják. De a háború gazdasági oldalán sokkal döntőbb annak finanszirozása. Ki birja tovább. tavaly az oroszoknak kivételesen jó évük volt. Fele annyi gázt adtak el a szokásos ötszöröséért. Az olajból valamivel kevesebbet a megelőző évek átlagánál sokkal magasabb áron. Igy az állami bevételek csúcsokat döngettek. Az orosz GDP visszaesése tavaly a háború szempontjából furcsa módon egyáltalán volt negativ. Az csupán erőforrások koncentrációját jelzi. Nem autókat gyyártottak, hanem tankokat modernizáltak, nem a fogyasztás nőtt, hanem a háborús erőfeszitésekkel kapcsolatos termelés és szolgáltatás összmennyisége. A döntő az hogy tudják-e mindezt hosszútávon finanszirozni. És ez nehezebb lesz: - kevesebb energiát tudnak eladni a tavalyihoz képest feleződő áron, igy az állami bevételek csökkennek, - a szankciós termékeket be tudják szerezni, de a közvetitők utján az egyre többe kerül majd és ami egy mikrochippel még elmegy, azt nehezebb komplett szivattyúállomásokkal megtenni, amelyek beszerzése már régóta szankciós és már évek óta rohadnak a kőolaj és gázvezetékeik, miközben Kina felé éppen kapacitást akarnak növelni. Tehát visszaesnek a bevételek, a kiadások meg nőnek, igy az állami eladósodottság az, ami hosszútávon elviselhetettlen mértékűvé válik. És ismerjük a legendát az orosz parasztok kitartásáról, de ne felejtsük el, hogy a mai Oroszország már nem a 19.századi. És a politikai közhangulat már ma nem az egy évvel ezelőtti. - Egy háborút egyre nehezebb támogatni ami hivatalosan csak különleges hadművelet. - Egy háborút támogatni, ami a nácizmus ellen védi az országot, de közben szabadcsapatok foglalnak el orosz megyéket és Ukrajnában is visszavonulnak az orosz csapatok? Ma már nem 1941-et irunk amikor az orosz faluba a szomszéd faluból is csak hetekkel később jutottak el a hirek. A mai világban a hirek terjedése hihetettlenül felgyorsult. Reggel én látok egy videót és hamarabb szerzek tudomást arról, hogy egy orosz település utcáján ukrán páncélos gördül, mint ugyanabban a településben egy orosz 5 km-re odébb.
Egy erőszaktevő, köztörvényes hot-dog árus? Mindenki tudja, hogy Sergey Kriyenko bábja, aki viszont ugyanolyan gátlástalan szilovik mint Putin, szóval előbbre nem lennénk velük....
Ugyanerre figyelmeztettek az ukránok is tavaly! Az fontos, hogy orosz ellenőrzés alatt volt a terület és az odavezető utat az oroszok lerombolták. A robbantáshoz pedig irgalmatlanul sok robbanóanyagra volt szükség...
Nekem nincs főnököm, nem vagyok és nem is voltam semmilyen pártnak a tagja, aktív koromat a versenyszférában multinál töltöttem, onnan mentem nyugdíjba és most is dolgozom. :) És a te főnököd, a kígyózófarkú mit mond erről? :)
"Azért ne feledd, tanultam a Corvinus-on, és voltam Leuvenben is egy kis ideig, és ott is ragadt rám valami." "de igazándiból csak a cikkeivel villogó Káncz Csabika mondja meg a tutit! :-D . Káncz Csaba vagyok, nemzetközi politikai szakértő. Szombathelyen születtem 1963-ban. Nős vagyok, egy fiú édesapja." Szóval te csak simán le-Csabikázol egy 60 éves felnőtt embert. Hmmm.... Hát nem tudom mi ragadhatott rád a Corvinuson, meg Leuvenben, de ez a beszólásod azt mutatja, hogy emberség és tisztelet az nem.
Én inkább úgy kérdezném, hogy az oroszok jobban elviselik-e ezt a GDP csökkentést, mint az EU tagállamok magasabb életszínvonalhoz szokott lakossága. És azt a kérdést is feltenném, hogy mennyiben rövidíti le a háborút ez a pár százalékos GDP visszaesés az oroszoknál, ami most növekedésnek indult. :)
"Oroszország állandó ENSZ-képviselete már tavaly ősszel figyelmeztette Antonio Guterres ENSZ-főtitkárt, hogy Ukrajna a kahovkai vízerőmű megsemmisítését tervezi, és most meg kell kérdezni tőle, mit tettek a katasztrófa megelőzése érdekében – írta kedden Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.“ "2022. október 21-én Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzja levelet küldött az ENSZ főtitkárának a kijevi rezsim kahovkai vízerőmű megsemmisítésére vonatkozó terveiről. Az ENSZ-főtitkárhoz intézett kérdés a következő: ‘Mit tettek ez ügyben?'”. fogalmazott Zaharova az üzenetben, amelyhez csatolta a Guterresnek küldött októberi üzenetet."
OROSZ-UKRÁN háború