Hát, lehet, hogy én nem látom az összképet jól, bár a szakmámból kifolyólag azért úgy 20 éve figyelemmel kísérem az eseményeket kicsit aktívabban, mint egy átlag ember. Egy szóval nem mondtam, hogy amerika vagy a nyugat sosem volt patkány! De azt már írtam itt is, hogy baszott nagy a különbség a között, hogy odamegy, bármilyen indokkal rendet tesz, azt utána (akár évek múltán) hazaballag, meg a között, hogy csak azt mondja, hogy rendet tenni megy oda (mikor rendetlenség sincs), majdan ott is marad míg a világ világ, vagy, ami még jobb, hogy leszúrja a kis zászlóját és azt mondja, hogy ez innentől Oroszország. Ebben azért azért remélem te is látod a különséget!? Nem kell ehhez történésznek lenni, hogy az ember (ha nem teljesen hülye) lássa mi neki a jobb, egy buzi a szomszédba vagy egy orosz laktanya a város szélére? (hogy erősen sarkított példával magyarázzam a nyugat és az orosz közti különbséget) Bár nem preferálom a buzikat se, de annyira azért nem zavarnak, hogy az orosz verziót válasszam.
A valósághoz közel állni sajnos kell a tudás is! Szerényebb tudással max te érzed úgy, hogy közelebb állsz a valósághoz, de ettől ez még nem így van! :) A jó példa erre a volt kollégám sekélyes angol tudása. Mindig azt mondta, hogy nem tud angolul, de érti, h mit beszélnek. Én meg erre azt, hogy: vagy csak azt hiszed, hogy érted! (sajmos így is volt) Tudás nélkül magabiztosnak lenni, hát, hogy is mondjam... :)
Ezt nem látják, amit a végén írsz! Csak az elmúlt 10 évben annyit dolgozott európa és a nyugat gyengítésén cáratyuska, hogy kurvára megunták. 10 éve vonogatja össze meg hadgyakorlatoztatja a csapatait az ukrán határnál, feszültségben tartva a térséget, mindenhol belemocskol a választásokba, még amerikában is, minden téren keresztbetesz a nyugatnak, gyilkosságokat követnek el nyugati országokon belül. Ne legyen kétség, hogy az angolok miért állnak ilyen agresszívan hozzájuk! A kis novicsokos akciójukkal ágyaztak meg annak az oroszok, hogy most anglia a leghangosabb támogatója az ukránoknak. Csak ezek a dolgok nincsenek meg azoknak, akik csak tavaly február óta követik az eseményeket, főleg, ha csak az orosz szemüvegen keresztül.
Igazad van. A HIT fontosabb mint a tudás. Hogy mennyire, arra a standard vicc: egy férfi kiesik a 10.-ről az ablakon és jó eső érzéssel állapitja meg minden szintnél, hogy nincs is akkora baj, isten óvja. És ez a jó eső érzése megmarad egészen a végéig. Mert a becsapódást (önbecsapást) a végén már nem érzi.
A viccet félretéve, mindig tiszteletem a tudásod, az ismereteidet, de részrehajló vagy, megfertőzött a nyugati main stream propaganda és félek én szerényebb ismeretekkel is közelebb állok a valósághoz.
Pont így, ahogy írod.. A semmin. De ugye ti ezt nem semminek gondoljátok, mikor a tényeket félremagyarázva erőltetitek a semmit!? Mert ez az volt, főleg stratégiai szempontból az oroszoknak. Semmi. Az ukránoknak meg k.va nagy siker. Csak fordítva adod elő, ez a baj! Én meg ezért nem akarom szó nélkül hagyni a semmit. Arra próbáltam csak rávilágítani, hogy mindegy, hogy te mit írsz ide, mimdegy, hogy a média mit írt akkor az éppen aktuális kénye - kedve szerint, a tény az tény. Nem lett siker az a támadás és nem elhagyták a területet, hanem ki lettek b.va onnan. Ha nem picsázzák ki őket, akkor még most is ott lennének. Önszántukból maximum maradtak volna. Menni nem önszántukból mentek, bármit ír a média vagy te!
Nos ez az. Felülsz az orosz birodalmi propagandának. Az oroszok legyőzhetettlenségének mitosza azon alapul, hogy az elmúlt 200 évben sorra legyőztek többszáz kis ázsiai népet és elfoglalták Szibériát is. De ha a tényeknél maradunk, (tehát a szinte fegyvertelenek lemészárlását nem számitjuk a győzelmek sorába) akkor az oroszok az elmúlt 120 évben (előtte nem volt komoly háború, csak a krimi de azt is elbukták): - elvesztették a japánok ellenit (két hullámban 1905 előtt) - elvesztették az I.VH-t. (Merthogy a cári birodalom európai részének harmadán önálló államok jöttek létre: balti köztársaságok, Lengyelország, Finnország) - elvesztették a 2.VH elején a Finnek elleni háborút, de a végén: - egy szövetség részeként megnyerték a 2.VH-t, amit neked is úgy tanitottak, hogy ők egyedül érték el, de az igazság az, hogy ők hozták a legnagyobb emberi áldozatot, de a haditechnikát az USA adta és a többi front nélkül igy sem ment volna Hitler térdre kényszeritése.. - elvesztették a hidegháborút és ismét elbukták az európai birodalmi rész nagy részét. (Addig dumálták be maguknak, hogy ők legerősebbnek, amig elhitték, tévedtek) - most eltelt 30 év újra. Felnőtt egy generáció, aki nem tanult történelmet és elhitte az általad is hirdetett propagandát. Elkezdték ujraépiteni a birodalmat. Kezdetben sikeresen: Moldávia részbeni elfoglalása, Georgia térdre kényszeritése, Csecsen háborúk, fehéroroszok feletti befolyás növelése, kazah sikeres beavatkozás. De most úgy néz ki eddig és nem tovább.
Törölt felhasználó2023. 06. 08. 09:28
Tömegpusztító fegyverek használata a II. világháborút követően: 1) Irak (80-as évek, a Baath-párt támogatója a Szovjetunió) 2) Szíria (2013/2017 - a szíriai erők szövetségese: oroszország) 3) Ukrajna gátrobbantás (2023. június - oroszország) Vegyi fegyver támadások a II. világháború után 1) Jemeni polgárháború - mindkét fél 2) Irak (fent) 2) Szíria (fent) 3) UK - oroszország, novicsok alkalmazása 2018 4) oroszország - Navaljin 2020
OROSZ-UKRÁN háború