Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hondatti
Hondatti csütörtök, 16:22
Előzmény: #105096  nyereg
Korábban már írtam.
A rába tegnapi és mai szárnyalása azért van mert a tőzsdei befektetők elkezdték árazni, hogy a hadiipari és védelmi projektek a 4iG belpolitikai csatáitól függetlenül, stabilan meg fognak valósulni.
A Rába tegnap (szeptember 23-án) hivatalosan bejelentette, hogy teljesen átalakítja a vállalatirányítási struktúráját, és összehívott egy rendkívüli közgyűlést. 
Ez a lépés a 4iG és a cseh CSG (Czechoslovak Group) hadiipari óriás tulajdonosi együttműködésének a következő, konkrét szintje.
Hosszú távon a 4iG-nek is jó hír, hiszen a Rába többségi és stratégiai irányítása a 4iG SDT (Űr és Védelmi) divízióján keresztül valósul meg.
Ha vége az átvilágítási hercehurcának meglátod az is fel fog pattanni.
BellaVita csütörtök, 16:21
Előzmény: #105090  Kata726
azért ez globális, nem magyar specifikus
Miközben a 3 hónapos kincstárjegyek hozama az MNB korábbi vágásai miatt alacsonyan (5,1% körül) stabilizálódott, a 20 éves benchmark hozam közelít az 5,8% - 6,0%-os szinthez. Ez az úgynevezett meredek hozamgörbe jelensége, amikor a piac szerint a távoli jövő jóval kockázatosabb, mint a jelen. 
Plusz kamatot emelt a FED
szóval egy laikusnak, tényleg úgy tűnhet, hogy "ajjaj", de aki ért a makroökonómiához (is), nem fog rossz következtetést levonni... 
nálam sokkal jobban elmagyarázzák, ha hallgatod a Portfolio checklist podcastot... kb 1 hete, 10 napja volt téma, hogy a globális hatások ellenére mennyire felülteljesítő a magyar állampapír hozamának változása 
sonos csütörtök, 16:17
Előzmény: #105097  Hondatti
sajnos a másik fórumot is ellepték, bár az elmúlt 1 hétben mintha egy kicsit lecsendesettek volna:)
Hondatti
Hondatti csütörtök, 16:13
Egyébként a károgó, negatív figuráknak van topikja tudtátok?
4iG károsultak, kitömöttek brühühü topicja
Ott nyomkodhatják a lefelé nyilat.:)
Aki tényleg úgy gondolja, hogy az állam lemond a SAFE pénzekről (tök mindegy ki, mikor, mit nyilatkozik, mond vagy ír) a hivatalos tájékoztatás előtt, annak elmentek otthonról!
Ennél szebben és egyszerűbben sajna nem tudom leírni.
A tények még soha sem hazudtak. 
Aki egy kicsit is ért a gazdaságpolitikához, makrogazdasági hatásokhoz az nem jajbékól folyamatosan.
Na nézzük a lefelé nyilakat!
nyereg
nyereg csütörtök, 16:02
Előzmény: #105095  Hondatti
akkor a Rába miért van közel 5% pluszban? :)
Hondatti
Hondatti csütörtök, 15:43
A mai napon a globális tőzsdéken eladói hullám söpör végig, mivel az amerikai és európai államkötvény-hozamok emelkednek, ami nyomás alá helyezi a technológiai szektort.
Ez a makrogazdasági háttér némileg nehezíti a 4iG dolgát az októberre tervezett nemzetközi devizakötvény-kibocsátás előtt. 
A piac emiatt óvatos marad, figyelve, hogy a cégnek milyen kamatfelár mellett sikerül majd a refinanszírozás.
A piac már a szeptember végi határidőkre fókuszál az amerikai DFC-tárgyalások részleteire és a kormányzati átvilágítás első részeredményeire.
Pluto13
Pluto13 csütörtök, 15:35
Előzmény: #105091  hully-gully
50-47.5-ig adtam,de most már kivárom mi lesz azzal a retekfőzelékkel.Maradt még szépen belőle így is,de a megmaradt pakkom már full nullás.
Hondatti
Hondatti csütörtök, 15:30
Előzmény: #105062  sonos
Bocs, nem voltam egy darabig.
Gyorsan utána olvastam mik történtek.
Szerintem a lefelé kör meredekebb lesz ha lesz!
Ezt nem nevezném még annak. :)
Szerintem itt ketten, hárman eladnánk egyszerre a részvényeinket az generálhatna egyszerre egy nagyobb lefelé kört.
Szerintem valaki nem akart helyben topogni és eladott.
sonos csütörtök, 15:21
Előzmény: #105089  rice001
En a pakkomat mar tavasszal 3 részre szedtem!
hully-gully
hully-gully csütörtök, 15:17
Előzmény: #105078  Pluto13
Deltát adod el folyamatosan? 
Kata726
Kata726 csütörtök, 15:17
Előzmény: #105088  BellaVita
Azért már a kezdeti lelkesedés után a 20+ éves magyar kötvényhozam visszakúszott 6% közelébe!
rice001 csütörtök, 15:15
Előzmény: #105084  tschi-

Gondosóra kiírásról még nem olvastam.
Azt viszont olvasom, hogy a vagyonadó hatalmas beruházás visszafogást okozhat.
Még a tőzsde is majd megérzi. Sok gazdag külföldre költözhet,(már elkezdték) hogy ne keljen fizetnie és sokan a családtagokkal osztják majd meg a vagyont. 
Megint ügyeskedésre, improvizálásra kényszerül a gazdagabb réteget. 
Elmaradhatnak a fizu emelések, beruházások, vagy elbocsátással spórolja meg a fizetnivalót. 
Soknak nincs szabad pénze és eladásra kényszerül. (Ingatlan, részvény, állampapír, cég, stb.) 
Szerintem termelő kapacitásokra érdemes költeni legjobban és legtöbbet, amik exportálnak is.
1608ft
BellaVita csütörtök, 15:11
Előzmény: #105084  tschi-
érdekes, hogy úgy jellemzed a Pénzügyminisztérium tevékenységét, hogy idegesek és nem látnak előre... 
Miért érdekes ez a maglátádod? Csak azért, mert a piaci folyamatok ennek az ellenkezőjéről szólnak... 
Megnézve az állampapírok referencia hozamait, minden futamidő esetében jelentős csökkenés tapasztalható... 
Kb egy hónap múlva meglátjuk, hogy milyen költségvetést nyújtanak be. 
Én is biztos vagyok benne, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat, mert máshogy ne. nem lehet kezelni azt az ámokfutást, amit Nagy Marciék csináltak. 
Az MNB csökkentette az inflációs célját, ez szintén fékezi a növekedési ütemet, de azért azt ne felejtsük el, hogy az érkező eu-s források és a berugázások megindulása keresleti inflációs nyomással járhat 
de tényleg nem tudhatjuk, amíg nincs 2027es költségvetés 
spieler csütörtök, 15:06
Az, hogy kevesebbet kérünk a SAFE hitelből, NEM új fejlemény, ez már hetekkel ezelőtt is elhangzott. (Bár szerintem ez bizonyos szempontból a politikai nyomásgyakorlás részeként is felfogható.) A lényeg sokkal inkább az, ami a háttérben zajlik. J.G. nem menekült az USA-ba, sem Dél-Amerikába, sem Dubai-ba, hanem minden valószínűség szerint megegyezésre törekszik az új kormánnyal. Nekünk pedig ez az érdekünk a céggel együtt!
sonos csütörtök, 14:57
Előzmény: #105083  Kata726
Ebben egyetertünk!
Boab csütörtök, 14:50
Én vételen vagyok, 1000 től gyüjtögetem. 
tschi- csütörtök, 14:50
Előzmény: #105075  rice001
Ha nem lesz SAFE hitel, akkor alapvetően a Kormány problémája lesz, hogy miből fogja finanszírozni a NATO által elvárt védelmi ipari költéseket.
A 4iG-nél szerintem a külföldi partnerek, tulajdonosok részéről jön majd annyi megrendelés, hogy tud fejlődni az üzletág. 
A nagyobb probléma, hogy nem látom azt a mostani Pénzügyminisztérium részéről, hogy hogyan képzeli el kezelni a költségvetési helyetet. Idegességet látok, nem tudnak előre gondolkodni. Elképzelhető, hogy a magas államadósság miatti lengyel leminősítés miatt nem akarják kockáztatni, hogy Magyarországot is leminősítsék. 
Most év végén komoly megszorításokat fognak bejelenteni, ez már biztos. Ez helyre fogja billenteni a költségvetést, de kérdés, hogy a következő évekre mennyire fogja visszafogni a gazdasági növekedést. Valószínűleg abban bíznak, hogy az érkező EU-s pénzekből induló infrastruktúrális beruházások majd lökést adnak. Kérdés, hogy ha szinte mindent külföldi multik csinálnak majd, akkor az mekkora lökést fog adni?
Lehet, hogy a lengyelek középtávon a felvett, de a hazai gazdaságba és vállalatokba visszaforgatott hitelekkel középtávon jobban fognak járni, mint mi.
Egyébként egyetértek, az oktatásba és az egészségügybe fontos invesztálni. Viszont akkor meg azt nem értem, hogy miért hagyják hónapról hónapra emelkedni a kórházak tartozás állományát, ami, ha így haladunk, év végére várhatóan újra 100 milliárd Ft körül lesz. Persze eddig szállítók örültek a tetemes késedelmi kamatnak, de lassan már a nagyok is idegesek. Szóval szerintem év végén a legkisebb problémájuk a 4iG lesz. Apropó, Gondosóra üzemeltetésre írtak már ki közbeszerzést?
Kata726
Kata726 csütörtök, 14:48
Előzmény: #105080  Dzsingisz
Mi lett rosszabb? MP kimutatta a foga fehèrjèt! Naiv módon màst gondoltam róla korábban. De neki sincs akkora fütyije, hogy elgáncsolja az USA, arab, német, török stb kapcsolatokat!
rice001 csütörtök, 14:42

A legtöbb spekit az árfolyam befolyásolja legjobban.
Ha valami sokat emelkedik akkor is beszáll, mert fél lemaradni róla, mert jó a cég, stb.
Ha régóta esik akkor elad, mert majd olcsóbban akarja visszavenni, meg nem jó cég, stb.
Nem azt nézi, hogy a cég folyamatosan növekedik, javul, új jövedelmező üzletágakat indít, stb.
Most a politikai kockázat nagy, de ez más cégeket is érint.
Komoly külföldi tőke és cégek, országok vannak a cég mögött, de mégis sokan a vezéreket szidják. 
Miért? Teszik a dolgukat, tárgyalnak, építik a céget és tartják a részvényeiket.
1621ft és 180milla
user625
user625 csütörtök, 14:38
Az anyagi helyzetem pl.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek