Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kawaszabi77 vasárnap, 10:00
Előzmény: #94077  error
Nem úgy mint a Magyar Peti!Ő tehetséges,felkészült,nem drogozik,nem hazudik,29.000ft-os cipőbe jár amit a neten rendel,skodával mint az alkesz Feri,igazi nép fia,aki a kórházakon aggódik van e klozet papir!!Lehet éjjel nem is tud aludni!Amúgy csak egy kérdés,ha nincs wc papir,akkor ott a betegek hogy törlik ki a valagukat???Mert vagy nem törlik ki akkor,vagy megoldják valami trükkel!Kimossák a szart zuhannyal,vagy a kórházi lepedővel törlik ki?Mert én is szoktam kórhiba lenni,eddig mindig volt minden,de ha nem lesz,akkor mit csináljak?Jó lenne tudni azért!
HunSuccess vasárnap, 09:46
Most már csak az a kérdés, hogy a részvény értékénél mikor és hol lesz a forduló, és a forduló után milyen korrekcióra lehet számolni. Most a politikai bizonytalanság időszaka van. Érdemi döntések még nem születtek, viszont annál több fenyegető üzenet hangzott el, amit a piac rosszul áraz. Az elkövetkező két hét kiemelten fontos lesz: SAFE sorsa, 4iG szerepe a SAFE-ben, rendkívüli közgyűlés és Q1. Véleményem szerint ezek irányt kell, hogy mutassanak. Gyors fordulatra és korrekcióra nem igazán számítok. Ahhoz látványos kiegyezésre kellene, hogy sor kerüljön. Az pedig az érdemi munka elkezdéséig várat magára. Az ügyben kulcsfigura lesz K. István és csapata. Ő igazi profi, nem ijesztgetni a piacot kiszólogatásokkal. Az elkövetkező egy-két hónap kemény időszak lesz. 
Kiváncsi vagyok mások meglátására is, konstruktív véleményére.  
sprint53 vasárnap, 08:41
Előzmény: #94077  error
Azt miből állapítottad meg, hogy a tehetsége átlagos?  Talán ismered közelebbről?
error vasárnap, 07:35
Előzmény: #94070  KNZilium
"Jászai egyetlen bűne leginkább az, hogy egy ikonikkus befektető lett a jobboldalon..."
Hát ja ikonikus, a szervilitás, az urambátyám világ ikonikus alakja.
A tehetsége viszont átlagos...
orbitalis vasárnap, 06:40
Azért nézz utána jobban JG vagyonosodásának, a balaton felvidéki ingatlanoknak, stb.
Nem mondtam, hogy a cég szar, vagy hogy nem volt építkezés, hanem azt mondtam, hogy szálka a köröm alatt JD. Ha olvastál régebben is, akkor tudnád, hogy én meg anno 728-on is vettem amikor mindenki fikázta és a nyerőből vettem egy kellemes ingatlant.
Most is van, de kevés.
Meglátjuk.
Tibor321 vasárnap, 01:38
Erre gondolok
Tibor321 vasárnap, 01:34
16-0 ról, hirtelen 16-10 lett a like és dislike.
Valaki keveri a szart.
 Szavazd le ezt is haver, legalább 15 profilból.
Tibor321 vasárnap, 00:04
Meghát az 50 éves URAL teherautókat is lekell majd cserélni, új Rába-Tátra teherautókra.
Tibor321 2026. 05. 16. 23:52
Mindjárt más így a leányzó fekvése. 
Félinformációknak és a korházakban jobb helye lesz a pénznek dumának annyi.
Az 1300mrd-ból 300 az áfa.
1000 milliárd 10 évre leosztva 100mrd évente.
Ez a 100mrd a MOSTANI 2%-os GDP vállalásnak az 5%-a. 
A következő években 3,5 és 5% GDP kiadás vállását írja elő a NATO a hadseregre. Ez a 100mrd 2035-ben a kötelező 5%-os hadikiadásokon belül 2! Azaz kettő százalék lenne, ha a GDP nem növekedne semmit se. Tehát még ennyi se lesz.
Azt is kielemte a leköszönő miniszter úr, hogy a 2%-on belül, megvan adva, hogy fejlesztésre hány százalékot kell fordítani, az alap müködési költségeken felül.
Az állam a megrendelő és a koordinátor.
A kötelezettségvállalás után lesz csak a megbizottnak pénze, ehhez nyilván kell valamennyi előleg nekik forrásnak, ez volt az a netto 30mrd, aminek a kifizetését megtagadták. Ez 30% előleg ugyebár.
A 4ig-n kívül nem sok vállalat van a világon, aki ezt végheztudná vinni, ami kulcsfontosságú dolog miatt a 4ig megkerülhetetlen az ugye a szuveneritás. Külföldi vállalat készítse a magyar hadsereg egységeit egészen az állami vezetökkel összekötő rendszert?
A történelem megtanítatta velünk már számtalanszor, a lehető legkissebb mértékben kell függeni a külföldi hatalmaktól.
Nyilván harckocsit egyszerűbb venni a németektől, de a digitalizációt megtudjuk magunknak is oldani.
Amit a NATO elvár és előir, azt kutya kötelességünk teljesíteni. A szövetség garantálja a biztonságunkat. Szövetségen belül is leginkább az USA. A szomszéd országokkal pedig tudjuk milyen a viszony.
BT55
BT55 2026. 05. 16. 22:25
Hibatlan osszegz3s. Szaradjatok. 
KNZilium 2026. 05. 16. 22:21
Előzmény: #94051  orbitalis
Hogy jön ide Balásy? Itt tudatos építkezés zajlik, amióta Jászaiék betették a lábukat, komoly szakemberekkel. Soha nem olvastam egyetlen éves jelentésben sem, hogy ingyen pénz/támogatás bármi érkezett volna a 4iG-be. Ide hitelek jöttek, amit vissza kell majd adni. Itt nem szabadrablás ment (értem, hogy most divat ezt mondani mindenről az elmúlt 16 évből) hanem bevonták az államot a távközlésbe, és a védelmi iparba is tulajdonosként.  Tehát a profit, az államot és az adófizetőket is gazdagítja, függetlenül attól ki van hatalmon.
Teljesen egyet értek Rise-al: ennyi hülye, aki idejött befektetni (Rheinmetall, csehek, portugálok, Mubadala, törökök) nem létezik a nyugati világban. Ezek pénzt akarnak keresni és komoly fantáziát látnak a cégcsoportban. Nem beszélve az USA-ról, ahol a nemzetbiztonság olyan magas színten működik, hogy egy szenátorral sem tárgyalhatott volna Jászai, ha a 4iG egy mutyi cég volna (emlékezzünk a G nap környékén, hány embert tiltottak ki). Na ehhez képest a Pentagontól kezdve a Lockheed Martinig mindenhol szóba állnak vele, érdekes módon az Orbán bukás után is. Ezek nem véletlenek, itt NATO és hard core üzleti érdekek vannak. Nem magyarországi, hanem globális szinten. Ezek a befektetők fél évnél tovább nem hiszem, hogy tűrik majd a bohóckodást, ami itt megy hetek óta, vagy hogy széttépjék a szerződéseiket és az üzletüket, amit évek alatt építettek.
Ezt a Tanácsköztársaságosdit az elszámoltatási dumákkal, meg a "fel lesz ajánlva egy alku" szövegeket jó volna már abbahagyni és elkezdeni dolgozni. Ezt várja mindenki, nem a Karmelita túrákat és nem is egy új diktatúra kiépítését.
A ballib sajtó hosszú évek óta nem tudja feldolgozni, hogy a NER építeni is tudott. Nem győzték a 4iG-t címkézni. Jászai egyetlen bűne leginkább az, hogy egy ikonikkus befektető lett a jobboldalon, aki egy kifejezetten innovatív cégcsoportot hozott létre szinte a semmiből, ami világszinten vált érdekessé. Ez utóbbira amúgy lehetnénk akár büszkék is. 
De ha ez a Leninfiúk mentalitás győz majd, akkor lassan kezdhet csomagolni mindenki, aki élt az elmúlt 16 évben, és még vagyona is van. 
orbitalis 2026. 05. 16. 22:11
Előzmény: #94065  tschi-
Ez egy lehetséges forgatókönyv, nyilván nem ismerem a jövőt.
TomJerry86 2026. 05. 16. 21:24
Előzmény: #94067  BT55
Ez oke, de azert oda teszi hogy persze szive joga a kormanynak azt tenni amit akar csak "javasoljak", hogy ez legyen. En tenyleg attol felek hogy mp nem a jozan esz es racionalitas dimenziojaban el, hanem csak a bosszu es a "mindent szetverni amit az eddigiek epitettek" iranyba megy. Minnel jobban azt latja, hogy a 4ig fontos az elozo garnituranak, annal jobban gyuloli szvsz.
Pepo
Pepo 2026. 05. 16. 19:46
Előzmény: #94065  tschi-
Mint alternatíva írta elképzelésként. Itt majdnem mindenki próbálja a jövőt előrejelezni. Nem kell szídni, ha valaki jószándékból segíteni akar, ötletelget a többiekkel. Miért ne valósulhatna meg Orbitális ötlete? 
Nekem már segített a meglátása az egyenlegemben jócskán egy másik részvényben. Köszönet érte ezúton is!
tschi- 2026. 05. 16. 19:31
Előzmény: #94064  orbitalis
Mondjuk nem ezt írtad :)
"Szét fogják szedni a céget.
Hadiipar megy az állam + rhein tulajdonába, cserébe JG viheti a telekomot (one + invitech)
Ez van."
orbitalis 2026. 05. 16. 19:26
Előzmény: #94056  rice2
hasonló kavarásra gondolom én is.
papiron kimossák a szaros rongyot aztán minden megy tovább.
HunSuccess 2026. 05. 16. 18:11
Ma 17:30 Hír TV: SzBK ex-honvédelmi miniszter beszélt a 4iG-val kötött szerződésről is. A szerződés összkormányzati, nem csak honvédelmi, ami már korábban kidolgozásra került. Véleménye szerint a mostani kormány majd tárgyalni fog a céggel. A szerződés titkosított, komplex csomag, aminek a hiánya jelentős hátrányt okozhat a honvédelmi, nemzetbiztonsági képességekre. A digitalizáció a honvédség szakértőivel és a kormányzati szükségek szerint került összeállításra. A keretszerződés először feladatot ad a végrehajtó szervezetnek, amit a megrendelő kontrollál és utána jön a kifizetés. 
Ha az új kormány nem teljesíti a szerződést, akkor  a NATO interoperabilitást csökkentheti és hátrányosan érintheti a NATO elvárásoknak való megfelelést.
A 4iG jelenti a szuverenitást a programban, mert magyar és csak ő rendelkezik idehaza ilyen jellegű komplex képességekkel. Ilyen digitalizáció más országokban is folyik. 
DrWatson 2026. 05. 16. 17:45
Olvasom itt napok óta a cég jövőjével kapcsolatos gondolotokat, mit fog tenni vele az új kormány, meg mekkora Jászai lufi az egész.
Aki ezt mondja, az belgondolt abba is, hogy itt nem biztos hogy MP egyedül dönthet boszzúvágyból? 
Olyan cégről amit most raktak össze nyugati mintákra, és ahol külfödi nagyhatalmak vezető védlmi, nemzetbiztonsági, cégei vannak benne mint befektetők, üzleti partnerek? Ahol államtitkok, titkos szerződések, megállapodások, tervek, együttműködések, fejlesztések vannak?
 Életszerű e vajon, hogy ilyen kaliberű partnerek, nem kalkuláltak bele  egy esetleges kormányváltást? Életszerű e, hogy egy Lockhead Martin, vagy Rheinmetal, illetve ezen országok védelmi minisztériumai, olyan szerződéseket, megállapodásokat kötöttek amit egy semmiből előkerült új miniszterelnök felrúghat? Életszerű e, hogy ezt a vérengzést amit vizionálnak itt páran, csak úgy végignéznék a nemzetközi partnerek, több éves üzleti, szakmai, bizalmi megállapodások után, hogy hát ez most nem jött be? 
rice2 2026. 05. 16. 17:17
Előzmény: #94046  paprikasjano

Pontosan van német, portugál, török tulajdonos a 4IGben és majd 3 év múlva arab is lesz, kb.1,5%ban.
Rábában már cseh tulajdonos is van és az aknavetőgyárban is. 
USA céggel közös műhold projektre fognak céget alapítani.
Tehát gyakorlatilag most a 4IG cégeiben 6 ország cégei tulajdonosok!!! 
Terveznek más országok cégeivel is közös cégeket, projekteket.
A 4IGnek külföldi kapcsolatai vannak több USA céggel, izraeli, egyiptomi, brazil, német, török, arab, görög, cseh céggel és külön az űriparban még lengyel, német, francia, olasz, szlovák cégekkel. 
Jó kapcsolata van még Albániában, Montenegróban, É-Makedóniában is.
 Ezekben az országokban ONE is jelen van és informatikában is ott vannak és hadiiparban is szeretnének. Kapcsolatok vannak még Üzbegisztánnal, Türkmenisztánnal és Azerbejzsánnal is.
Komoly kapcsolat van az EUval ezért is nyerték meg a Hold körüli műhold vezetői pozícióját és a Pentagonnal is. EUban is ritka az ilyen cég. Ki szántana be 1 ilyen céget??? 
Beszántásokról és tönkretételről eddig senki nem nyilatkozott. (csak itt a fórumokon sokan :D)
Azt mondták átnézik, megvizsgálják, egyenlőre nem utalják, meg 1-2 szerződésre, hogy ha lehetséges semmissé teszik. Sokan rémeket látnak, de majd az idő mindent eldönt.
Érdemes elolvasni ezt a cikket:
"4IG egy sor amerikai vállalattal kötött megállapodást"https://hvg.hu/gazdasag/20260407_vilag-egik-legnagyobb-hadiipari-cegetol-vesz-muholdat-a-4ig-northrop-grumman-sarhegyi-istvan-velemi-iparItt szar az idő és ráértem :D 
Jó hétvégét!
Nemtommilesz 
Köszi, de én csak 1 kisbefektető vagyok és ők döntenek. 
Valószínű okosabbak nálam és tudják a megoldást, de csak jó pozícióból lehet sikeresen, jól tárgyalni.
Most a pozíciót próbálják erősíteni és persze 1 kis színház is kell a népnek.
Közben ma eldől ki lesz a bajnok.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek