Nem tudjuk, hogy ott mi van a háttérben, de jelenleg is van egy már meglévő, működő bázisuk, főként a telekommunikációra alapozva (nagyrészt hazai, de már bővülő nemzetközi hálózattal). Annak a "cégértéke" több száz milliárd, szerintem 500 - 1000 milliárd közötti lehet a szám. Ezen felül űrtechnológia, hadipar, nemzetközi IT, nemzetközi telekommunikáció, kutatás, stb. Ezeket végképp nem lehet megbecsülni, de olyan szintű nemzetközi figyelem kíséri a céget, ami már a mostani tulajdonosi körben is jelen van, hogy szerintem már más dimenzióban játszanak. Én sem gondolnám, hogy hirtelen ennyit kellett volna emelkednie csupán piaci hangulati alapon, de nem tudhatjuk, hogy tényleg mi lesz abból a cégből évek múlva és olyan területeken tevékenykednek, amelyek árrése elég nagy az Opushoz viszonyítva. Sajnos én csak a nettó fizetésemből tudtam folyamatában ott vásárolgatni a nagy emelkedés előtt, később innen tudtam volna esetleg átcsoportosítani, de már szerintem lekéstem az igazi nagy lehetőségről (tavalyi 800-as időszak), most már egy Opus 700-800-as szint (erre talán látok esélyt, ha minden jól alakul a 2027. végéig) az ottani akkori 5.000-6000 környékének felel meg. Itt már nehéz jó döntést hozni, hamarabb kellett volna meglépni vagy legalább is legkésőbb még múlt hónapban.
Ezt nem tudom megmondani. Úgy gondolom a jelenlegi árazásnál többet ér, de hogy ez mikor fog realizálódni, azt max. a tűzhöz közelállók tudják esetleg. A jövő évi választás is egy ideig még jelentősen befolyásolja. A visszavásárolt (saját) részvények későbbi bevonásával vagy azáltal új üzletág megvásárlásával, illetve a jelenlegi tevékenységek nagyobb jövedelmezőségével van még tér a növekedésre (árbevétel, jövedelem), de az biztos nem lesz négy-ötszörözés, mint ami a 4ig-nál zajlott eddig. Persze, innen, ha miden jól alakul, akkor egy duplázás a következő évek során elképzelhető, de akinek mondjuk 400 feletti átlaga van és nem mostani vásárlásokból, az mondjuk max. a pénzénél lenne pár év múlva. Amennyiben valamiért nagyon bezuhanna, akkor hosszú idő után szerintem újra vásárolnék, de egyelőre olyan számú részvényem van, hogy nem ez az első számú prioritásom.
Ez benne volt a Hiradoban.Lorincunk ott poroszkalt a tobbi okossal egyutt.Sot meg nyilatkozott is a foni.A cegunk egy raklap kp.-n ul.Lehet nem szaguldunk mint a 4-es,de itt biztosabb alapokon allunk barmi is jon jovore aprilis utan.Azert az a 900 milliardos hitel nem egy eletbiztositas ha megszunik a kormanyzati hatszele.Ma beke lehetseges hire miatt az osszes hadiipari ceg buktaban volt.4-es meg szaguldott mintha ok nem lennenek erdekelve abban a szektorban.Szerintem az egesz ralli arra megy,hogy a hiteleiket visszafizettek 1 osszegben.Vicc volt.
Amennyiben akkor nem adjuk el a részünket, akkor az most 100 milliárd körüli érték lenne az Opusban :) Van benne rizikó, viszont ott van rá esély, hogy egy évtized múlva évi (mai értéken számolva) 100 - 200 milliárdos nyereséget is elérjenek - és sok mindent - űripar, hadipar, nemzetközi IT - még csak megbecsülni is nehéz. Nálunk összetehetjük a kezünket, ha az évi 100-at elérjük a következő évtizedben, legalább is az eddigi dinamika, jövedelmezőség, jövőbeli potenciál alapján és akkor az még nem is teljes egészében a "miénk", mert vannak "közös cégek" az Opus leányokban. Ez van, eltaktikáztam én is, túl sok várakozás kapcsán szerettem volna learatni némi babért, de közben elment egy nagyszerű lehetőség. Biztos vagyok benne, hogy sokan (nem átlag emberek) tudták ezt a "menetrendet" és innen már kiszálltak a saját részvény vásárlásnak köszönhetően és oda időbe befészkeltek tavaly és ez év elején. Úgy is annyi itt az (elvi) erkölcsi bajnok, szóval mi nekünk nem kell azzal szégyenkeznünk, hogy érdemtelenül, gyorsan "gazdagodtunk" :) Persze, nekem is fáj az elszalasztott lehetőség, főleg, hogy már elterveztem és kívántam átcsoportosítani, de nem gondoltam volna, hogy ott ennyivel előbb realizálódnak dolgok, mint itt. Egyáltalán nem luxizásra költöttem volna, bár a panel után annak tűnne sok minden :)
én nem esek neki senkinek sem... egyszerűen csak szóvá teszem a minden alapot nélkülöző - akár optimista, akár pesszimista - ábrándokat. 559es záró tippem bejött ;)
Az egészben az az érdekes, hogy ha 10%-ot és megint 10% ot ment volna, akkor most puszilkoznátok. Beszarás, milyenek az emberek. Így meg egymásnak estek. Mindenki magának csinálja. És nincs közöm hozzá. A fórumokon láttam már ily
NEW OPUS GLOBAL