Átfutottam a jelentést és ahhoz képest, hogy a leggyengébb időszakot ölelik fel éves viszonylatban általában az első hónapok, illetve Európában dekonjunktúrát intéztek tudatosan a tengerentúlról, szerintem még egész jól "muzsikálunk".
A legnagyobb lehúzós cég, akik folyamatosan sírnak, és közben hülyére keresik magukat...csak nézd meg, hogy a vezetőség, felsővezetés éves szinten mennyi juttatást kap, hány száz milliós részvénycsomagokat, stb...mellette miből tudnak extra osztalékot fizetni évek óta, miközben fizetik a rengeteg adót,különadót....Mi meg ezért tankolunk 600 forintért 50 dolláros orosz olajból,máshol meg ugyanennyiért vagy olcsóbban a 80 dolláros olajból. A magyar emberek lehúzásából teremtik az értéket...mert tankolni muszáj...
Mit szólsz az Opus konszolidált negyedéves jelentésének 5. oldalán lévő adatokhoz, azaz az adózás előtti eredmény 17.294.718.000,-Ft, míg a jövedelemadó ráfordítások 6.065.231.000,-Ft-ot tesznek ki az év első 3 hónapjának viszonylatában, pedig az Opus esetében sosem beszéltek extra adófizetési kötelezettségről. Azt hiszem minden értelmes ember tudja, annál nincs is jobb, ha van miből adót fizetni, azaz érdemi nyereség keletkezik, nem beszélve az extra profitról. Persze a globális minimál/minimumadót szorgalmazók nem nézik jó szemmel a magyarországi beruházásokat ösztönző alacsony társasági adót, de az alacsony bérek mellett kellenek más instrumok, hogy ennyi beruházás települjön egy kis országba, amelynek sokkal rosszabbak - köszönhetően a trianoni kivéreztetésnek, diktátumnak - a komparatív előnyei az európai országok döntő többségéhez viszonyítva (kvázi agrárországgá minősítés egy évszázada - köszönet az antantnak).
Te is tudod, hogy ostobaság amit megfogalmazol. Mindennek annyi az ára amit a bekamuztatott emberek fizetnek érte. A megtévesztett magyar emberek fizetnek ezért. Természetesen, ha ők ezt jónak látják fizessenek.
Lehet hogy van csak éppen pénzt nem lehet vele keresni. Ültem abban is eleget. Az utóbbi hónapokban a bluchipek közül csak a telekom volt értelmezhető profit termelőként. Kis papírok közül egy Alteo vagy Delta. És most az opus. Ujra.
NEW OPUS GLOBAL