Bárki is nyer és ha Irán & Ukrán egyelőre regionális háborúknál nem jön egyértelmű deaszkalációs folyamat, akkor Hu. a hitelminősítők leminősíthetik a jelenlegi gazdasági adatok, pénzügyi - költségvetési helyzet, államháztartási hiány figyelembevételével - nem kicsi a kockázat.
Nem valtozott a velemenyem. NOVO extremen alul van ertekelve; azt persze ertem, hogy most van mas problema is a vilagban, pl. az Energia kronikusnak latszo, sokeves hianygazdasagara felkeszules ami fontosabb, mint a dagik lefogyasanak elosegitese. Taovabbra, 1-2 eves tavlatban 80$ az NVO realis target ara. En tartom.
Szevasztok! BUX ETF longról HUF-ban mit gondoltok? Már EUR / HUF fórumba is beraktam. Két feltételezésre alapozom. Az egyik hogy ez a szemétláda orbáni hibrid autokrácia 3 hét múlva bukni fog. Ha nem is kétharmaddal de feltételezek egy Tisza győzelmet ahogy a hangulatot figyelem és már az is elég lehet egy óriás országkorrekcióhoz - propaganda lecsavarásához. Jöhet Tisza trade forint erővel BUX emeléssel. Másik hogy a Donald bohóc azért pár napon - héten belül beláthatja, hogy fejjel csak nem vezetheti a fejnek a világot. Ez szintén forint erő, fejlődő rv. piac emelkedés. Kicsit túl egyszerű hogy igaz legyen...de mégis.
DOW daytrade A mai gap-up indulassal a hetfoi top fole szurt. Igaz, csak halszallal. Igy megvan a minimal elvaras annak jelzesere, hogy elindult fel wave(iii of C) hullam. SPX es NDX meg nem adott kitoresi jelzest. HA minden jol megy, es C=A lesz, akkor a DOW rallyjanak target szintje 47100 kornyeke. . Kozben az olajtermelok visszahuzodasban vannak, de az olajszerviz kitort. OSX a tavaly juliusi csucs fole probal attorni. Ha kell olaj, akkor azt mondja a piac: tessek furni erte. RIG eros ma, $6.80, kitort.
én is követem, meglepően gyenge a novo. A legtöbb európai papír a héten a kedd reggeli mélypontról felpattant 6-7%-ot, a novo csak 3%-ot. Többet vártam tőle, egy érdemi emelkedős napot nem tudott összehozni már egy hónapja.
Todi, ha a 10Y bond U.S és a MOVE igy emelkedik, az üti az ingatlanszektor jövőjét . Funda meg már sajnos már amúgy is másodlagos jó ideje ... 2)Az hogy a német államkötvény hozam is emelkedik/emelkedett ennyire az meg már csak cseresznye 🍒, a tortán . Üdv.
Mégis kinek képzeled magad, hogy ebben a stílusban írsz? Szerelmes vagy a Vonoviába, és ha kapsz egy lightos kritikát a szerelmedre, akkor így reagálsz? Szerintem ez nem idevaló stílus. És lehetsz tudományos (vagy a tudomány szoknyája mögé bújó), de mindig a piacnak van igaza, akkor is, ha nem tetszik.
Ne csodálkozz. Az a média nevű mesekönyv, amiből tájékozódnak, ezer alkalommal meséli el ugyanazt: a Nyugat a legkisebb királyfi, aki mindig győz, a kínaiak nem csinálnak semmit, csak másolnak és lopnak stb... Rövid párbeszéd, ami jól mutatja a teljes fogalmatlanságot, amivel az iráni háborúnak nekiálltak: https://youtube.com/shorts/thlUTbnINkY?si=7C0iczxkfNo8I8ke Az ilyen embereknek teljesen mindegy, hogy tucatnyi titkosszolgálati szerv közös jelentésében írja le: ne kezdjetek háborúba Iránnal, mert véres lesz az arcotok. Ők jobban tudják, nem kell aggodalmaskodni, hiszen Venezuelában is milyen jól ment...
János, pontosan tudom, hogy a 10 éves kamat a lényeg. Már korábban betettem ide a képletet is konkrét számokkal hogyan értékeli a piac a céget. Teljesen tisztában vagyok vele. De köszönöm .
Mindannyian neked drukkolunk, hozzateszunk a VNA temarol egy Second Opiniont, tobb szem tobbet lat alapon. Most Europaban sok jobb alkalom latszik, mint VNA; es vegulis a tobb hozamra es penzre hajtunk. . REIT-et venni a magas kamatok idejen jo, amikor a penz inkabb a banki kamatokert van lekotve, es otthagyja a lakas piacot, olcso a REIT, mert megfogynak a vevok. Bp-en pl. 1993-96, 2010-11 a magas kamatok utani lejtmenet eleje volt joaras veteli alkalom. A kulonosen jo alkalom az, amikor a kamat (inflacio) magas, de a lefordulasaban lehet bizni. Most azert a haboru, a bizonytalansag, az inflacio felkuszaasa idejen nem idealis a helyzet. Ha a penz egy reszet menekiteni idoszeru, az persze mas, akkor inkabb sajat tulajdonu ingatlant. , Nem az EKB kamatot kell figyelni a lakaspiac celjara; ott az 1-2 eves EKB kamat erdektelen. A 10-20 eveset, a long kotvenyeket kell figyelni, azzal finansziroznak lakasokat, az a versenytars. Es azokat nem az EKB hanem a piac alakitja, az EKB ott lenyegeben nem jatszik.
Ertem, tehát te csak a tudományos információkat közvetíted itt, saját véleményed nincs. Akkor ne zavarjon, ha én valamit másképp gondolok, tekintsd úgy, hogy a reakcióm nem neked szólt, hanem a tanulmánynak.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.