Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
komodoi 2026. 03. 03. 18:24

Ebből látszik, hogy semmit nem ért a világból. Ezzel kb. teljes latin-Amerikát maga ellen fordítja, spanyolok velük úgyis többet kereskednek, ezt a döntést kb. körberöhögik. Egyébként is EU egységes kereskedelmi blokk.
"Trump: Spain has been terrible. I told Bessent to cut off all dealings with Spain.Spain told us that we can't use their bases and that is alright we don't need them. If we want, we can just fly in and use it. Nobody is going to tell us not to use it.We are going to cut off all trade with Spain. We don't want anything to do with Spain.🇬🇧 Trump: I am not happy with the UK either. This is not Winston Churchill that we are dealing with.
MrSomm 2026. 03. 03. 18:24
Előzmény: #135578  komodoi
Pontosan, nem engedik a tamado muveleteket, szoval ott repkednek az amerikai gepek es lovik le a dronokat
komodoi 2026. 03. 03. 18:10
Előzmény: #135577  MrSomm
Rosszabb a helyzet, arab országok diplomáciája kifinomult. Diplomáciai jelzésekkel tudatják, hogy mit támogatnak és mit nem. De a jelenlegi usa adminsztrációban már nincs diplomácia, aki értené, mert a két zepter ügynök semmihez nem ért és határköre sincs, őket csak beküldték tárgyalást szimulálni. Rubio nem diplomata, nincs tapasztalata. Mi a fenét csináljanak egy olyan szövetségessel aki nem lát, nem hall nem érti mit mondasz neki. Mindegyik hangsúlyozta, hogy nem részesei a konfliktusnak, ez az jelenti, hogy nem támogatják a támadó hadműveleteket, nem adnak hozzá légteret, stb.
MrSomm 2026. 03. 03. 18:02
Előzmény: #135571  komodoi
En ertem amit irni akarsz, de nem eletszeru. Pont ezaz, hogy nem gondolom, hogy par percnel tobb ideje lenne az ott ulonek eldonteni, hogy inditson, vagy nem. Stressz helyzetben konnyebben fordulnak elo a hibak es akkor meg nem is eletveszelyrol beszelunk. Aki pedig ilyen radarok kozeleben, vagy katonai kozpontban ul, pedig igancsak izgulhat, hogy eppen ot celozza-e a potty a kepernyon. A lakossagnak ehhez semmi koze, amit irtal egyszeruen nem tartom eletszerunek, hogy szandekosan lone le egy kuvaiti katona egy amerikai (vagy izraeli) gepet ebben a helyzetben. 
komodoi 2026. 03. 03. 17:59
Előzmény: #135575  komodoi
*zéró-zéró vám
komodoi 2026. 03. 03. 17:58

További is azt gondolom EU diplomácia (német, francia, olasz) fogja kihúzni a szarból. De nyilván ha van esze, akkor megkéri az árát. (Ukrajna, mint fő európai biztonsági kockázat, kereskedelmi háború letekerése, akár zéró-zéró van, nato együttműködés helyreállítása és Grönland neve sem kerül elő többé.
"Everything has been knocked out' in Iran, Trump says Donald Trump starts his meeting with the German chancellor by discussing the war in Iran.He says Friedrich Merz has been "helping us out" and has been "very nice actually".Speaking on Iran, he says "they have no navy, it's been knocked out, they have no air force, it's been knocked out, they have no air detection, that's been knocked out"."Just about everything has been knocked out," he goes on to say."We're doing very well, we have a great military and they're doing a fantastic job."
TheSnake2020 2026. 03. 03. 17:58
Előzmény: #135568  Moka_Brikka
Jó ez csak engem emlékeztet a farkas kiállítás című játékra.  Egyszer ott lesz a medve...
HuTi 2026. 03. 03. 17:49
“US Considering Oil Tanker Insurance Support To Ease Mideast Crude Shipments, Sources Say - Reuters”
zsoca89 2026. 03. 03. 17:36
Előzmény: #135567  stolz
LMT,NOC, hogy csak két szereplőt említsek, mind2 ATH-n van, évtizedes emelkedő trendvonal aljától brutálisan távol M1-en, már-már parabolikus mozgást követően. Számomra ez egy iráni háború nélkül is eladói környezet lett volna, de így már az előbb említett tényezőket figyelembe véve még inkább. LMT 2 hónap alatt 50% körüli rakéta, na, azért valahol megálljt kell parancsolni. :D Profitot is kell realizálni, meg új beszállók is kellenek, majd 450-500 körül lesz számomra érdekes. 
komodoi 2026. 03. 03. 17:29
Előzmény: #135569  MrSomm
Ha jön 3 gép, az ország politikai vezetése és a légvédelem biztos így mérlegel mint te az asztalnál, mert rengeteg ideje van rá. Már így is jelentős gazdasági veszteséget szenvedtek, nem akarnak még mélyebben belekeveredni. Ha nincs jeladó, vagy szándékosan nincs küldés, nem volt előre egyeztetett repülési útvonal, vagy nem egyértelmű a jeladó, automatikusan ellenségnek tekintik. De nem akarok vitatkozni, mert szerintem nem érted, hogy ezek az öböl országok gyakorlatilag 3 háborús fél között próbálnak egyensúlyozni és min mennek éppen keresztül. Lakosság kevésbé lojális usához, izraelhez és akkor még finom voltam. Ezért kell követségek személyzetét elküldeni, mert nem akarnak a pakisztánihoz hasonló kontrollálhatatlan helyzetet, mert kitörne a káosz.
MrSomm 2026. 03. 03. 17:25
Előzmény: #135569  MrSomm
Tavaly oktoberben voltam Kretan, ott van Souda legi bazis(, tobbek kozott ott tankolt a Gerard Ford is a tamadas elotti napon). Oktoberben is minden nap volt gyakorlat, volt, hogy tobbszor is repkedtek fel le. Hogy ez most a gorog, vagy amerikai gepek voltak, en csak abbol gondolom, hogyamerikai, mert ennyit szerintem a gorogok nem tudnak kolteni repulos gyakorlatokra. 
A recepcios volt gorog tengeresz, a tengeralattjaro elharito gepeket szervizelte, O akkor azt mondta, hogy ez minden napos gyakorlat, nincs semmi extra. Akkor gondolom az arab orszagokban is eleg sok gyakorlatot tartanak az amerikaiak. Ezek a tamaszpontok nem csak disznek vannak ott.
MrSomm 2026. 03. 03. 17:12
Előzmény: #135554  komodoi
Az arab allamokban amerikai katonai bazisok vannak. Ott repkednek az amerikai gepek minden nap. Most meg lovoldozik le a raketakat es dronokat. Egyszeruen beneztek, vagy hibas volt a a jelado, ilyesmi.... szerintem legalabb is.
Masik kerdes, nem tudom, hogy mit keresne ott egy izraeli gep. Nem valami eszszeru. Szerintem most Iran-Irak-Izrael felett van eleg dolguk.
stolz
stolz 2026. 03. 03. 16:49
Előzmény: #135565  zsoca89
Usa defense nem emelkedett annyit az elmúlt években mint az európaiak. Mondjuk érthető, mivel usa eddig is sokat költött védelemre, viszont most még többet kell majd neki. Én azért inkább emelkedést várok bennük...
pomperj
pomperj 2026. 03. 03. 16:48
Előzmény: #135559  ALANFED
Marad a febr.26. roadmap chart,  ervenyben van,  a lenyeg ugyanez,  itt van:
.
https://imgur.com/a/3AUVvNW
.
Amugy nincs kedvem updatelni: egyreszt  most  jo alkalom van aktivan  daytradelni, van eros volatil,
magas a gain/losst tudok tartani,  masreszt  sok idomet elviszi az update,  
harmadreszt haszontalannak tunik beirnom. 
.
Nyilvan most wave(iii of iii) hullam vege fele tart. 
zsoca89 2026. 03. 03. 16:47
Előzmény: #135561  stolz
Ne feledjük el, hogy csúcsokon, vagy azok közelében vannak/voltak a védelmi vállalatok részvényei, és a konfliktus lehetőségét előre beárazták, azaz ez már lehet egyfajta sell the news hatás is. Továbbá attól, mert megindult egy katonai művelet Irán ellen, az nem jelent azonnali profitot a cégeknek, ellenben egy hosszabb konfliktus már okozhat ilyen hatást a későbbiek során.  Ugyanakkor most mintha a további rövidtávú eszkalációt és a drágább energiaárakat kezdte volna el árazni a piac, ami szintén nem túl pozitív hír.  
zsoca89 2026. 03. 03. 16:38
Előzmény: #135548  lngnl
Mivel esik az arany, így a bányász cégek is. Az arany pedig nem szereti az erős dollárt, amelyet most a menekülő deviza szerepe és az olajár emelkedése húzza felfelé. Röviden ennyi. 
mereszZenesz 2026. 03. 03. 16:30
A pánik nagy úr.. Ilyenkor minden mindegy.. Nekem is minuszos a pf de nem adok el semmit... 
kozi723
kozi723 2026. 03. 03. 16:28
Azert az sem piskota, hogy az olaj 10dollarral feljebb van 2 nap alatt, tehat az olajos papirok -10-15%. Mindenre gondoltam csak arra nem, hogy ezeken meg igy is bukni lehet. 
stolz
stolz 2026. 03. 03. 16:22
Előzmény: #135560  Matyi_atya
Én csak azt nem értem, hogy pl defense mire esik...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek