A dollar hosszutavu index chartja igy nez ki, szeintem kesz van a 2008marc--2022aug kozotti 14.5 ev, felfele ivelo ciklus, ami belso szerkezetben feltehetoen a-b-c-X-a-b-c felkorrekcios idoszak volt, es ujra elindult a DOllar a gyengules iranyaba. . https://imgur.com/a/kUBxJol . Az EURUSD chart alapjan azt gondolom, 3-4-5 ev Dollar-gyengulo trend alakulhat, es EURUSD 1.23 korulig erosodhet a mostani 1.04 szintrol.
Nestle (NESN) A kakaó még mindig az egekben, viszont ma majd 6%-ot megy. Az osztalék 3.05-el számolva 3.6% körül van. Igaz a bevétel csökkent kis mértékben, de ez nagy részben az árfolyam változásoknak tudható be. AZ EPS egész szépet nőtt 3.4-ről 4.2-re. A kakaó ára viszont nem tűnik úgy, hogy jelentősen csökkeni akarnak. Ezzel kapcsolatban van valaki várakozása?
ADM és Nestlé-t nézte valaki? Az ADM-nél sok változás volt, tavaly ilyenkor a CFO repült, azóta a MMM volt CFO-ja jött. Volt egy kis könyvelés technikai botrány, ami az üzletágak közötti elszámolást érintette. A kilátások nem túl jók a jövő évre, de nem is annyira rosszak, mint az árfolyam mutatja (szerintem). Elvileg jön az EU-s EUDR (deforestation) szabályozás az éven, valószínüleg az is nyomja az árakat. A dividend hozam most már 4,5% körül jár, mert az árfolyam 87-ről szakadt be 45-re. A millió dolláros kérdés, hol lehet az alja?
Szerintem BABA es HangSeng itt tart a chartban: most egy menetkozi kis fokozatu wave(iv) korrekcio van, ami par napig (2-4nap) tarthat, es valoszinuleg ABCDE alakzat lesz. Nem megy olyan melyre, hogy elerje az elozo supportot, valoszinuleg csak kb. fibo23% meretu lesz. Nem megy fibo38% ala. BABA eseteben a korrekcio alja kb. a 110 - 114 sav lehet. , https://imgur.com/a/mgC0EUQ
Hang Seng indexben a megszokott forgalom duplája, BABA(9988)-ban pedig több mint 4x forgalom van. Profitrealizálás. Az van, hogy aki az elmúlt 4 hétben vett, bárhol vette óriásit fogott. Érthető, hogy most dobja az ellenálláson inkább. Ha 1 hónap alatt kerestem volna 30%-ot talán én is adnám a gyors pénzért.
A rallyban egyetértünk, de a BABA eesetében ahogy azt korábban is irtad, és a magam részéről is egy kisebb visszahúzodást várok. A kínai piacon a BABA (9988) naposon megfigyelhető hosszú felső kanóc nekem ezt üzeni.
Nekem az tűnt fel, hogy a 30Y mindig bezárta a napos réseket. 2021-2022 akár hónapokkal később is. Tegnap is bezárta a január 27-ei rést... Azt hiszem legközelebb érdemes lesz készülni rés esetén
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.