Referenciaként 40-esként nekem a diplomámhoz 2db középfokú üzleti C nyelvvizsga kellett, nekem volt még 1 nyelvből általános középfokú, vagyis 3db, és nem 2db szó angolul, mégis alapszintű könyvelési munkával kezdtem multiban.... aki utánam jött Corvinus Egyetemről is Customer Service-n. Van különbség és összefüggés a diplomák értéke, a piac telítettsége, a gazdasági helyzetből adódó lehetőségek és minden egyéb között....
Ismét személyes vélemény: a mai ötvenesek azért gyűjtöttek vagyont, mert világháború, rendszerváltási utáni időszakban belecsöppentek a tutiba. Ha 2 szót tudtak angolul, akkor az egyetemről kikerülve kereskedlemi igazgató lett.... most is annyit tud, de a pozicíója eddig eltartotta, most már kezdik őket (legalábbis azokat, akik belekényelmesedtek a dolgoba, és nem tanultak közben semmit) kinyomni a helyükről a fiatal Ivy League School-os boomer gyerekek , láttam őket a LinkedIn-en. Az ingatlan és minden ára kisebb volt a fizetésükhöz képest, vagyis 2 szóval kereskedelmi igazgatóként könnyedén tudott magának házat venni belátható időn belül, azóta nő mindennek az ára a nagylelkű pénznyomtatásnak köszönhetően, de a fizetésed nem, most pedig tényleg elszállt a dolog az égig érő a kamatokkal és mindennel együtt. Közben ő ül az akkor olcsón megvásárolt 3-4 lakásán és szedi a bérleti díjat tőled, vagyis ő folyamtosan gazdagszik, Te pedig egyre távolabb kerülsz még attól is, hogy saját fehérneműd legyen.
Te sem érted! Ha valami eladó és van rá kereslet, akkor hiány lesz belőle és drágábban el lehet adni. Ha nem lesz hiány, rád rothad, ha nem viszed le az árát. Este fuss be a tescóba és nézd meg, amiből sok volt, este leviszik az árát. Ami elfogyott, annak nem. Ennél egyszerűbben már nem tudom elmagyarázni. Ha minden sarkon lenne villanyszerelő, egymásra licitálnának lefele, hogy legyen munkájuk. Mivel nincs, ezért annyit kérhetnek, amennyit akarnak. Ha üres lenne a wellness szálló, nem emelhetnének árat. Fodrászom a kisvárosunkban 1 hétre be van táblázva, így ő is megengedhette magának, hogy a dupláját kérje. Szüleimnél, falun meg már becsukott, mert túlkínálat volt, ketten voltak. A másik fillérekért kijár a nyugdíjasokhoz, de még háztáji termékeket is elfogad. Van egy kisebb raktárom az egyik kisközségben, nem tudtam emelni, sőt, örülök, hogy van bérlő és fizet. Ha ez a fővárosban lenne....... A "kinyomtatott" pénz most is ott van a rendszerben, mégis csökkenek az árak. Mert már csökken a kereslet. Amint az ukik elöntötték gabonával az EU-t, bármennyi pénzt kinyomtathattak, nem emelkedett az ár. Egyszerűen túlkínálat van és nem kell ennyi.
És be is ficcent a szokásos személyeskedés. Annyira meglepődtem. Leolt valaki hogy marhaságokat beszélsz erre érvek hiányában jön a személyeskedés. Hát remélem nem minden kereskedő ilyen.🤣 Senki nem mondta hogy szakértő vagyok, csak tudod gondoltam tudod mi az a Marshall kereszt ha már ekkora ász kereskedő vagy, de hát nyilván most fogsz erre is ráguglizni. Nem csak én jeleztem h hülyeséget beszélsz, lehet meg kéne fogadni amiket írunk, mert talán igazunk van nem csak személyeskedünk, szegény fórumtárs jön neled m1, m2 vel de ez olyan mint galambbal sakkozni, lehet de nem sok értelme van. Ja és nagyon megsértődtem ám a személyeskedéseden, hiszen nekem nagyon sokat jelent hogy egy idegen volt dealer mit gondol rólam. 🤣🤣🤣
Na gratulálok. Ha ilyen közgazdászaink vannak, akkor nem csodálkozom, hogy így állunk. A szöveget értelmezni kellene , de ahogy látom, még azzal is óriási gondok vannak. Te vagy a szakértő???? Te tudod hogyan működik a tőzsde??? A szabad piac a kínálatról és keresletről szól. Ha senkinek nem kellett a bitcoin, egyre olcsóbban rakták be eladásra. Aki drágán adta volna, annak is ott volt a kínálatban, de senki nem hajlandó érte annyit adni. Csak akkor teljesült a tranzakció, ha az árban "megegyeztek". Az árat az a termék határozza meg, ami eladó és van rá vevő is. Azt tudtam, hogy egy faék szintjén vagy, de hogy ennyire! KÖZGAZDÁSZ? Hűha! Gyorsan olvasgasd a magasabb szintű fórumokat, az való neked!
Nem tévedek. A reáliák bizonyos elteresekkel, de követik a penzkinalatot. Ha például M2 10 év alatt megy 300%ot. Akkor a lakások megy 320%ot, BMW új x5 240%ot, (olaj, nemesfémek az manipulált azt nem ér nézni), kenyér 240%ot, Egerszalók wellness 400%ot, ebéd egy luxi étteremben 200% ot, de a balatoni lángos meg 320%ot. Fodrász 280%ot Szemleletesebben nem tudom elmagyarazni. Persze vannak kivételek. De kivételek száma elenyeszo, ott jön be az amit te mondtál. Mondanám hogy bebizonyotom tényekkel de a f.szomat potyogok ennyit, és dolgozok evvel órákat. Volt placi index=SP alsó 493 cege(SP500-7). Ott is elmondtam mit nézzétek, hogy miért csalóka az indexnek és a média az új ATH rol De feleslegesen, mert csak röhögés ment. Ez meg legyen placi inflacio. Lehet röhögni, majd egyszer megirjak ezt is WSJ be és akkor majd elhiszed, vagy nem tudom valami hasonló. Üdv Powel és Lagarde, "nem lesz infláció a penznyomtatasbol fedezetlenul éveken át" Ahh, dehogy Nem hát....... És beszopta mindenki.:))). Az egész közgazdász szakma, meg a jegybankárok. Komolyan röhej.
Ha a pénzbőség okozná, mindennek egyformán emelkedne az ára. Az egy más dolog, hogy a pénzbőség okozta, hogy egyes dolgokból hiány alakult ki. De nem mindenből és amiből túl sok volt, ott még csökkent is az ár. Pontosan, ahogy írtad. Hiába nyomták a pénzt, az olaj annyira bőségesen állt a rendelkezésre, hogy már kifolyt a tárolókból, ezért még hajlandóak voltak fizetni azért, hogy valaki vigye a francba. Szerinted két hete mennyivel volt több pénze a vásárlónak, hogy a dinnyéért négyszer annyit fizessen, mint most? Az van, hogy annyival nőtt a kínálat, hogy le kellett vinni az árát. Ezért tévedsz az elméleteddel.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.