Novo Nordisk re raneznel? Mar figyelolistan van egy par honapja.Nem vagyok otthon a gyogyszer gyartokban. Inzulin, es most van egy fogyokuras termeke. Nepszeru. Ennek koszonhetoen 50% al ugrott a bevetele az 1.felevben. Nekem csak Lilly volt, es van, de az faék egyszeru stabil ceg. Köszönöm.
SPY daytrade Nem tudom, mi az elfogadhato szamozas. A kerdes most az, lefordulas kovetkezik-e vagy tovabbi emelkedes? mindketto mellett lehet ervelni. Tegnap emelkedett, es nincs kozvetlken erv hogy miert fordulna le. Es az SPY breadth a legjobb volt tegnap, 4.0 folott, hetek ota max. Es a VIX is alacsony, semmi jele idegessegnek. Ugyhogy egyelore a tovabbi emelkedeben bizom inkabb.
Gondolom 2017 ig a rövid távúval foglalkozott. Az meg köztudott, hogy az OMSZ időjárás előrejelzése, több mint kicsit pontatlan. Jósolgatnak, jósolgatnak, de szinte olyan eredménnyel találják el, mint a lottót. Volt már nagy rendezvény is elnapolva miattuk. Persze azt én is tudom, hogy csak akkor fogjuk tudni pontosan előrejelezni az időjárást, ha már mi fogjuk irányítani. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. "állapította meg Molnár, aki több mint 20 éve aktívan foglalkozik meteorológiával. 2017-ig az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (OMSZ) osztályvezetőként dolgozott, majd kutatási fókuszát a hosszú távú előrejelzésekre helyezte át" Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rosszul látod. Most már pont azért is nem veszek, nehogy véletlen megnyerjem. Felfoghatatlan ez az álláspont? Muszáj mindenkinek úgy gondolkodni, ahogy neked meg az insta "barátaidnak"?
Akkor itt van neked egy "tudós professzor" elmagyarázza számokkal, a buta Rebeka hivatkozta. https://twitter.com/GlobalEcoGuy/status/1683956619892121600 Az AMOC árama kb 10%a a Golf áramlásnak. A magyar meterológus úr a seggéből húzta elő a számait a hőmérsékletváltozásokról.
Kim Stanley Robinson kb. tíz évvel ezelőtti könyvében jelentős mennyiségű sóval indították újra áramlatot. Mondjuk ő alapvetően sci-fi író, nála az amerikaiak még egy kifejezetten környezettudatos elnököt is megválasztottak..:)
Olvastam a cikket, de úgy látszik, a rövid távú előrejelzésben nem tud sikeres lenni, így nekiállt hosszú távúnak. Mire eljön az az idő, már úgysem fognak emlékezni, mit mondott 2023-ban valami tudós ember. A rövid távút számon lehet kérni rajta, de itt nincs rizikó. Ez hasonló, mint Einstein elmélete, mikor majd elérjük a fénysebességet. :-)
Rebecca is a writer, speaker, YouTube personality, and unrepentant science nerd. És szép zöld vagy piros haja is tud lenni. Mindenképp fontos a véleménye számomra.
Persze, ha nem nyered meg mindenképp. Ne légy álszent, biztosan nem dobnál vissza 1 milliárdos nyereményt, csak azért, hogy erős maradj és küzdhess tovább.
A saját meg az ismerőseid vágyát én nem projektálnám mindenkire. Én (se) azért veszek lottót (már), mert esélytelen, hanem mert rájöttem, hogy nem hogy segítene, hanem visszahúzna, elgyengítene, stb. :).
Nekem van több ismerősöm, aki azt mondta, megelégedett volna egy bizonyos életszínvonallal. Aztán mikor odaért, új szintet fogalmazott meg. A kapzsiság bennünk van, csak az a kérdés, mekkora energia kell a még több eléréséhez. Mindenki szeretné a lottó ötöst megnyerni, csak sokan mérlegelnek az esély(telenség) miatt.
Van tapasztalatod a szociból? Amit itt felsoroltál, azt ott minden megvalósításra került, de a motiváció hiányában szépen leépült. Filléres hitelekből épültek a családi házak, iskolák a maguk szintjén. Nem kellett autó a munkába járáshoz, mert helyben volt a munka, vagy indult a busz, bölcsődék, óvodák még a legkisebb falukban is. Hiába járt mindenki munkába, ha nem dolgozott. Én azt gondoltam, kemény munkával összerakott megtakarításom a nyugdíjig elég, aztán az infláció felforgatta a nyugodt, korai nyugdíjba vonulásomat. Nem lehet hátradőlni, mert sokan előzni kezdenek és megrogyhat a terv. Főleg úgy, ha több szájat is meg kell etetni. Nem vagyok az a dorbézolós típus, nem jött semmi könnyen, ami könnyen mehetne, így ezerszer átgondolom, mire szórom ki pénzemet. Nem vágyok elmenni a világ végére turistaként, se kényeztetni magam "ólinkluzívan" Van aki élményeket gyűjt, én vagyont, ami majd eltart. Itt már csak az a kérdés, mekkorának kell lennie, hogy egyszerű de gondnélküli jövőt biztosítson.
Elon indul a DeFi-val? https://www.linkedin.com/posts/charles-henry-monchau-cfa-cmt-caia-4003096_bitcoin-activity-7102386934093602816-1at4?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.