Nézem az ai scam vackok is mennek, a kvantum scamek is mennek, hogy hogy nem, csak az a retek fos zuhan, amit épp tartok. Ti hogy a faszba tudtok ezeken bármit is nyerni?
Airlines A hetvegen nezegettem oket, meg a kornyezetvedelmi cegeket (de ezeket egyelore hanyagolnam) Kozeptavon bullosnak gondolom az airlines kilatasokat, de az idei nyari szezonra mar keso beugrani. Arfolyam tavasszal elore futott, a fundak messze nem tartanak ott ahovaa a juliusi csucsoknal bearaztak oket. Most nem vennem meg oket. JetBlue-t kerulnem, viszont UAL es LUV legalabb 20-30%-al feljebb fog menni a jovo evi szezonra, de akkor mar a profit is ala fogja tamasztani. A teherszallitok is igeretesek. Majd kesobb ha lesz tobb idom, reszletezem.
SPY daytrade Eddig ma nincs erdemi mozgas. (A Dollar veszettul eros ma is, a legnagyobb eses Argentina) Az utolso chart szerinti (c of Y) hullam tart lefele, ahogy penteki daytrade charton varni lehetett. A penteki alj, 4444 letoresere szamitok, es utana egy aljat kellene csinaljon, ez a fo ALT. De a bizonytalansag megmaradt, eddig nincs eros fordulati signal sem. Ez volt a penteki chart. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230811v02xv8nd6.jpeg
Alapvetően én is simán belelátom akár pár nap alatt a 2,9-et, de túl volt méretezve a pozim. 2/3-ot adtam, 1/3 megmaradt, stop nulla. De nincs kedvem ezen feszülni. Ha elmegy 2,9-ig, akkor ajándéknak tekintem.
teljesen logikus a gondolatmeneted, amiért mégis optimista vagyok, a bonds10y, az most 4,2% körüli, ha jól tudom ez a CPI+GDP növekedéssel együtt: 3.2/CPI/+1%/GDPnöv/, ebből sem látok nagyxobb esésre esélyt... épp hétvégén néztem, még mindig 9,5m az üres állások száma és tudomásom szerint minden fejlett országban nagy a munkaerőhiány
Eddig eleg tipikus augusztus volt, lassulo/gyengulo emelkedessel, nagyjabol nem ment semerre az SPY es DOW index, kiveve ha ranezel az NDX-re is. Mert NDX -5%. Eddig iden BigTech vitte fel az indexeket, de most hirtelen gyengek a chartos kilatasai. . A Dollar viszont juli kozepe ota kapaszkodik fel, es kb. +3.5%-al dragabb lett. A dollarban ados orszagokban ez (tegyunk fel egy 80% GDP eladosodast) az mar 0.8*3.5%=2.8% GDP aranyosan nagyobb deficitet hozott a kilatasaikba. Muszaj lesz sporolni az allamoknak. . A FED meg felvitte a kamatot 5.50% szintre, es ott igeri tartani legalabb ev vegeig, talan tovabb is. Van egy csomo bank downgrade, a minositok ugy gondoljak hogy jo sok ceg van, amik az adossagukat nem kepesek fenntartani, nincs is profitjuk,es a bankoknak nehezsegeik lesznek. Szokasosan 4 okot szoktak felsorolni, ha a piac esik: profit realizalas, short selling, rossz hirek, es gazd/politikai negativ fordulat. AZ a baj, hogy most a negybol harmat eleg biztosan lehet mondani a mai helyzetben.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.