SPY daytrade nyugodt nap van, a tegnapi zarasban a wave(v) hullam kezdeti szakaszaban volt, lasd elozmeny, es ma onnan folytatja. Az a varakozas, hogz wave(v) folytatodik lefele, a 3942 melypont ami wave(iii) vegpontja volt, az ala. Ahhoz hogy ez a varakozas megalljon, a 4002 csucsnak tartani kell, nem mehet fole. Amig alatta van, lefele varjuk 3942 ala. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230228v02xeb4qc.jpeg
nekem is az egyedi részvényeknél az olajrészvények dominálnak, de pl. épp ma mondták, a németek a fosszilis energiát be akarják tiltani a fűtésnél...ezt viszont akkor nem értem, mert teljesen a megújulókat nyomatják, akkor azok miért is esnek? konkrét árak dec 31-ig: gáz 12c/kwh hő 30ckwh villany 40c/kwh ezek a háztartásokra és a cégekre érvényes árak...
szerintem igazad van, hogy most NG es Olaj a fokusz, talan tulzottan is, dehat nem veletlen, mert a Solar es Wind 2 eve esik, eddig -50%, korul estek es meg nincs vege, (kiveve a Biden- fele elenkites allami penz rallyt) viszont olajosok es gazosok meg mindig csudasan olcsok, es talan a legjobb szektorok hetrol hetre.
az nem lehet, hogy egyoldalúan látjuk az energia ellátás helyzetét? csak kizárólag olajban, gázban gondolkozunk? szerintem diverzifikáltabb lesz csak az ellátás, ezt pár éven belül látjuk az autómeghajtásoknál. a németek pl. 2030-ra 80%-os megújuló energiával számolnak, úgy hogy közben +50%-kal emelkedik energia felhasználásuk, sokan csinálják már az e-fuels-t az autókhoz, rengeteget ruház be mindenki a h2-be, mint univerzális energiahordozóba, a házak is "hőpumpá"-val/?/ lesznek fűtve. szerintem lehet bízni az ember alkotóerejében, túlélésre lettünk teremtve.
1)SPY daytrade tegnap 4019-ig ment, egesz kozel a 4025 ellenallasi zonahoz, es nem is volt varhato hogy attorni tud. vagy kesz a (iv of 1) kis felkorrekcio, vagy meg egy kiserletete tesz kisse feljebbre ma. De a varhato kovetkezo lenyeges mozgas bizony inkabb lefele van, wave(v) kovetkezik 3942, a (iii) hullam alja ala. Az viszont fontos lehet, hogy mekkora lesz. Ha tart sot no az eladasi nyomas, akkor 100 pontnal is joval nagyobb le-impulzus kovetkezhet. . 2)Neely, Neowave projekcioja Tegnap email-ben bejott a Neowave elmelet kidolgozojanak, Glenn Neely-nek a BULLOS projekcioja. Az a feltetelezese, hogz a 2009 melypont ota egy oriasi emelkedo Leading Diagonal formalodik a tozsden, es ennek egy korrekciojat lattuk az utolso masfel evben. , A vart korrekcios szerkezet szerinte hamarosan kesz lesz, ha a mostani eses nem esik az utolso alj ala. Es utana sok evig tarto bullos tovabbi rally indulhat el. Nem kizart. Lehet olyan fordulat a vilagban, ami ezt hozza el. Konnyeden elgondolhato ilyen pozitiv fordulat is. Szerintem erdemes megnezni, hogyan latja. A szamozasa mas, mint a szokasos Elliott, de a lenyeg az utolso masfel evre az, hogy egy menetkozi korrekcio volt, (b-->c) hullam egy abcde-ben . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230228v01xxr6bc.jpeg Es igy illik be a LE formacioba , http://keptarhely.eu/view.php?file=20230228v01x7lvab.jpeg . 3)NG es OIl Az NG rallyzik fel tovabb, messze meg a vege, akar wave(4) felkorrekcio, akar uj BULL piac indult el. Az Olajban sincs erdemi valtozas: ha kitor 70 ala vagy 82 fole, akkor a piac mutatja az iranyt.
"Részemről
az, aki 92 évesen nettó 105 milliárd dolláron ücsörög, az a világlátásában
sérült."
Ezzel egyet is tudok
érteni. Buffettnek nincs 105 milliárdja, ezért nem is tud rajta ücsörögni.
Cégtulajdonos. Vállalatai vannak, amik értéket teremtenek napról napra. Ezeket
a vállalatokat 105 milliárdra árazza jelenleg a piac. Azon egyének, akik nem
tudnak a pénztől elvonatkoztatni, ezt látják csak meg. Akkor fog piramist
venni, ha az valami értéket fog termelni az embereknek, addig nem valószínű.
2006-ban még 2x akkora tulajdonrésze volt ezekben a cégekben, mára csak a fele
van meg, mert szétosztogatta a többit az ajánlásaid szerint.
Ha a világ összes
vagyonát pénzé tennéd és ezt egyenlő részekben szétosztanád az emberek között,
akkor is rövid időn belül a vagyon egy szűk réteghez kerülne.
Nem vagyunk egyformák.
szerintem annak a világlátása sérült, vagy inkább éretlen, aki nem lát túl az
anyagiakon. Ezek az emberek azt gondolják, hogy őket az alapján ítélik meg,
amit birtokolnak. Pénz, autó, drága ruhák, piramis, stb. Ezért ők maguk is ez
alapján mérnek másokat. Pedig fontosabb volna azt nézni, mit tesz az egyén, mit
ad másoknak. Ne azzal foglalkozz, ki mit birtokol. Azzal törődj, te mit adhatsz
másoknak!
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230228v00xwicyy.png NG-re egy hosszútávú elképzelés, amit a világban történő események és egyre gyakoribb kijelentések erősítenek (északi áramlat 2, LNG, minden ami Katar, hiperinfláció). A hipotézis addig érvényes, amíg az árfolyam nem esik kb 1,482 alá, illetve jelentősen ki nem lép a piros csatornából.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.