Már félig meddig fel fegyverezték a Taiwant az amcsik.. 17 billio dollárnyi fegyvert vettek tőlük 2019 óta...a szigetlakók... Szóval nem sok látnivaló van itt. Kínának Taiwan magérdek, kb 4 ilyen dolog van nekik még, ami miatt gondolkodás nélkül háborúba mennek. Nekem ezzel az ukrán háborúval is kb az az érzésem, hogy ez a petting része, mint a második világháborúban, hogy nem 39-től nézzük, hanem 37-től második kínai-japán háborútól.. 2 év volt az idő intervallum akkor, lehet most már csak 1 év lesz..kitudja. Én még mindig nem látom, hogy oldódna meg a két tömb (Amcsi, Liberális nagytőke, Nyugat Európa, Japán) és Putyin, (Kína, India, Pakisztán, Irán, BRICS országok --stb) konfliktusa. Szerintem a történelemben a nagy ciklusváltás azon pontján vagyunk, ahol USA a hegemóniáját már csak háborúkkal tudja bebíztosítani vagy megtartani, vagy mondhatom úgy is ,hogy a másik tömb, akar a világ vezetője lenni. Pont ennek a része az energiaválság is.
Ezért szarok az olajos cégek mostanában. Jön egy f@sza jelentés, dipla, tripla árbevétel, és profit, emelkedik az árfolyam 4%-or, 1 nap múlva esik az olaj és vissza is adja..:)
Valszeg az orosz olajat csomagolják át, mert szaudiaknál a nyár a csúcs a belföldi felhasználásban a sok légkondi miatt. Ők még 40%ban olajból termelik az áramot, úgy tudom.
Na ilyesmire gondoltam. A logika, a chart, a közgazdaság mind arra mutat, hogy az olaj, a gáz emelkedik és mégis. Jön Biden bácsi, meg majd Olaf és Macron bácsi és mindent elintéz okosba. Így valószínűleg tényleg stolznak lesz igaza. : )
(Bloomberg) -- Saudi Arabia’s crude exports soared in July to the highest level since April 2020 amid international pressure to tame elevated oil prices. Observed seaborne shipments from the kingdom came to about 7.5 million barrels a day last month, tanker-tracking data compiled by Bloomberg show. That compares with a revised 6.6 million barrels a day in June.
SPY daytrade A pentekre vart korrekcio alighanem ma kezdodik, egy melyebb wave(iv) varhato. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220801v01xmits2.jpeg . Am, ha a korrekcios WXY es abban Y=abc formacio lenne most mint ALT1, akkor wave(a) szakasza kesz, es meg melyebb (b of Y) kovetkezik.
Tegnap voltam Labanciában. Húú de letargiát tapasztaltam :-))) A hegycsúcson a hüttében iszogatnak ,énekeltek,nevetgéltek,a gyerkőcök addig a játszótéren örjöngtek. :-) Szegény öreg nyugdíjas annyira depi volt,hogy látván a magyar rendszámot megkérdezte tőlem,kell-e segítenie,tudom merre kell menjek. Mondtam tudom merre kell fordulni,csak a navival küzdök kicsit. :-) Mondjuk az nagyon jól esett,hogy ekkora buba..ál... veztőnk mellett is segítőkészek!
USA-nál csak nekem van hiányérzetem az esésben MA50 alá nem ment be, most bolli közép / MA9 környékén táncol? Ha innen lefordul akkor mehet még könnyen 3500 alá, elkezdek építeni egy short pozit. (ATH-t milyen alapvető feltételek támogatnak??)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.