Éppen azt néztem, hogy a Total nagyon jó kapcsolatot ápol a RIG-el, elég sokat dolgoztak együtt. Sőt eszközcsere és szakértői tevékenység is összeköti őket. Már egy negyedév alatt az 5 új szerződés is nagyon jó, Én nem is vártam ennyit és ilyen gyorsan. Ha ez így halad, akkor hátra kell dőlnünk és negyedévente a cégadatok alapján kiszámolni az előrehaladást és, hogy aktuálisan hogyan értékelődik fel a cég. Már nem kell várni 2025. II. félévig a nettó profithoz sem.
Amugy nincs sok ceg, aki melyvizi furasban hozzaertonek szamit. Ha jol tudom, az a Ghasha Field a Perzsa obol kozepe tajan van, es 100m-nel melyebb vizben mar nem nagyon lehet jackup allo tornyokkal furni. Es vannak helyek, ahol nem is lehet. Kulonben, a franciak -olaszok (Total es ENI) nyilvan europai es sajat cegeket fognak preferalni. Akkor pedig sok vizalatti epites, es pipeline is kell, szoval az epito FTI johet, az eredetileg francia ceg. , Kulonben: akarki fur is majd ott, a vilag furo kapacitasainak jo nagy reszet lekoti mindenkepp. Akkor RIGnek megmarad az osszes tobbi hely. A furasi dayrate arakat mindenkeppen nagyon megloki, mert ezzel elfogy az osszes maradek furasi kapacitas. Elkezdenek ketsegbeesetten egymasra licitalni.
A Nancy Pelosi visit-re gondolsz? Néha az az érzésem, hogy lehet, hogy nyuszika és a sapkája helyzet: ha megy, akkor azért, ha nem megy, akkor azért (kiderül, hogy tartanak Kínától, mint Ukrajna esetében).
Ez aztan a kezdorugas. United Arab Emirates eldontott egy 2Mrd$ furasi szerzodest (majdnem mint RIG eves bevetele) hogy fokozza NG termeleset. A vilag legnagyobb gazmezoi vannak ott, nagy resze tenger alatt van. Ugy nez ki, Francia, Italy, Austria lesz a partner. Europa kezd ramozdulni a helyes iranyra. UAE’s ADNOC Awards Huge Contracts To Boost Gas Output At Critical Time | OilPrice.com
RIG ket legjobb hire: 1)A furasi dayrate erezheto emelkedese, harom uj szerzodesben A 440.000$/day +39.000$/day= 479.000$/day sokkal jobb mint eddig. . 2)A credit meghosszabbitasa elsoporte a csod-felelmeket. Innentol a Bookvalue szintig (15$) emelkedhet az arfolyam, mert Q3-ra mar szereny profit is varhato. . Maradok a korabbi target szinteknel: 40$ 2 ev alatt, es 140$ 5 ev alatt. , *********************
Kozben RIGhez hasonlo, (a recoveryben RIG elott jaro) VAL is nagyon eroset jelentett, es ott mar pozitivak a szamok. Mar reaktivaljak az eltárolt furotornyaikat is. : Valaris GAAP EPS of $1.48 beats by $1.65, revenue of $413.3M beats by $57.99MAug. 02, 2022 12:21 AM ETValaris Limited (VAL)By: Meghavi Singh, SA News Editor
Valaris press release (NYSE:VAL): Q2 GAAP EPS of $1.48 beats by $1.65.
Revenue of $413.3M (+41.0% Y/Y) beats by $57.99M.
Adjusted EBITDA increased to $29M in the second quarter from -$31M in the first quarter.
Adjusted EBITDAR increased to $54M in the second quarter from $31M in the first quarter.
. Itt a 1.48$ profit evesitve 6$, es a PE maris 47/6=8. Hasonlot varhatunk RIG-tol is hamarosan.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.