Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD vasárnap, 14:15
Előzmény: #267938  berlini
"nem marad csak éppen annyi hogy úgy ahogy működni tudjon a város."
kis pontosítás: állandó hitelfelvétel mellett. Már ha nem akadályozza azt is meg a kormányzat.
Van egy olyan érzésem ez nem csak budapest utálat (mert minden kormánynak érdeke lenne  a BP-i népszerűség is) , hanem egy népszerű főpolgármester simán válhatna esélyes miniszterelnök aspiránssá. Írtak ilyet isztambulról is, lehet itt is működik ilyen logika, de ez csak most jutott eszembe.
Pistike12 vasárnap, 14:03
Előzmény: #267937  Bandita
Epp ma néztem meg az esozesi adatokat, mert volt egy cikk miszerint Botswana es Marokkoi szintu esozesi adatok vannak nalunk. Természetesen kamu a cikk ebben a formában. Arrafelé konkrétan nagyon nagy csokkenes van. Nalunk cca ugyanannyi a viz 2000 ota. Annyi valtozott, hogy egyenlotlenebb lett a teruleti, idobeli es mennyisegi eloszlasa.
Kicsit azt latom, hogy egy ujabb politikai PR tultolas van, ahol csatlakoznak a beszelo fejek. 
Ezt a helyzetet szerintem infrastrukturaval lehet kezelni, csak el kellene kezdeni csinalni es szakertokre bizni a megoldasokat. A penzt meg oda allokalni mert nem vita kerdese h megoldando a problemakor, de korant sem mindmeghalunk helyzet. 
Az utóbbi 6 evben nagyon bejott ez a mindmeghalunk, rettegjunk eleterzes. 
Mindmeghaltunk: covidtol, ukran haborutol, nemleszgaztol, inflaciotol, MItol, Kinatol, Trump vamjaitol, diesel autoktol, Hormuzi szoros lezarasatol, irani atomfegyverektol, OVt levaltjuk bedol az orszagtol, kirugasok a VWnel-tol stb. 
Most epp a nincsenviz mindmeghalunk epizod van. 
En oszinte vagyok, mar egy kicsit unom, hogy 1-4ig terjedo problémat 10ig csavarunk mindig, azonnal. 
De lehet csak oregszem.😁 
berlini
berlini vasárnap, 13:59
Előzmény: #267933  Pistike12
Ha unatkozol, akkor nekiállsz vagdalkozni.
Tarlós idején jobb volt a helyzet Budapesten?
Ezzel nagyot mondtál, mert a jelenlegnél még Kádár idején is jobb volt a helyzet.
A GDP 40%-át a Budapesten + agglomerációban állitják elő.
De az elvonások után nem marad csak éppen annyi hogy úgy ahogy működni tudjon a város.
Még úniós pénzek sem jöhettek ide, mert a régió relative fejlettsége nem engedte ezt meg
És éppen a fideszes Tarlós bizonyitotta be, hogy semmit sem ért a fidesz közelisége.
A NER elit Budapest utálatán ő sem tudott változtani. Ezért lett leváltva.
A jelenlegi városvezetést tessék kérem pár éves normális finanszirozású működés után megitélni.
Persze csak akkor, ha nem akarod magadat már megint udvari bohócként prezentálni.
Bandita vasárnap, 13:19
Előzmény: #267934  Pistike12
Nyáron a víz kérdés lehet, ha mondjuk 200ezer fogyasztót még ráengedsz. 
Zanza2 vasárnap, 12:27
Előzmény: #267935  Zanza2
Saját életút zanzája :-))
Zanza2 vasárnap, 12:23
Előzmény: #267931  Freszelés
Fel sem merült bennem, inkább csak általánosságban írtam...
Pistike12 vasárnap, 12:22
Előzmény: #267933  Pistike12
Mar az is furcsa hogy az összes politikus beszelo fej arrol beszel, hogy budapest megtelt blabla. 
Ket lehetoseg van:
1 ezek teljesen hulyek
2. Meg eletukben nem jartak a hungarian tul... 
Budapest 70%a falu illetve elkorhadt raktar... 
Ha itt nem latnak helyet, akkor ideje eltunniuk. 
Multkor jartam aranyhegy megallonal hatulrol. Kb 10-20e lakasnyi hely van. Brutal lokacioval, kozlekedessel. Kapmegyer fele detto, de a kulso vacin is van hely. 15 keruletet nem is irom. Es ez egy szuk terulet. 
20, 21, 19, 10, 16. Gyakorlatiag 100e+ lakasra valo hely van
Pistike12 vasárnap, 12:15
Előzmény: #267928  Freszelés
Nem szoktam rajta jarni, de ujpest varoskapu is fergeteges lett. Tele van putris kristalyos remekmuvel, Isten ajandekaival, magyarorszag tartalekaival.
Erdekes h Tarlos idejen jobb volt a helyzet. Remelem ezt a hatalommanias liberalistanak alcazott senkit is elkuldik az erintettek valasztaskor ahova valo. 
Jo lenne mar egy normalis, nem az inga ket oldalan levo politizalot megvalasztani egy fovaros vezetesere. Mondjuk aki valoban varosvezeto. Az se baj, ha van benne igeny, hogy fejlodjon a varosvezetoi tudasa. Mondjuk elmehetne az allam penzek konzultalni kulfoldi nagyvarosok egyetemeihez, szakertoihez tanulni. 
Toth Jozseffel volt egy interju. Kerek perec elmondta, hogy mar 20 eve igenybe vesz kulfoldi tudast, hogy a varhato fejlodesi negativ hozadekaira felkeszuljon. Furcsa volt hallani hogy egy varosvezeto itthon szakmakent tekinti a munkajat... 
Vitezy eseteben latok parazst, hogy erre van igenye a kozlekedes teruleten. 
Bandita vasárnap, 12:11
Előzmény: #267929  Pistike12
Ez a cikk egy aranybánya, tele van kincsekkel. 
Freszelés vasárnap, 12:06
Előzmény: #267930  Zanza2
miattam ne aggódj :hug:
Zanza2 vasárnap, 11:56
Előzmény: #267926  Freszelés
FIRE-tól önmagában nem leszel boldog, ugyanezeken a dolgokon fogsz rágódni.
De talán több időd lesz átgondolni, mi az, amin tudsz változtatni (és meg is teszed), és mi az, amit meg el kell fogadnod - ezek után talán már lehet egy kicsit élvezni is az életet...
Pistike12 vasárnap, 11:39
Bmeg ez a Merces cikk...
A kulonos kedvencem a rejtetten arado gyuloletrol... 
Egy ismert szociális munkás mondta egyszer, hogy a HIV és az AIDS nem akkor válik társadalmi problémává, amikor a legszegényebbek tömegeit érinti, vagy a lakosság 20–25%-a kezeletlen és haldoklik. Akkor lesz probléma, amikor a középosztálybeli családapa hazaviszi, vagy amikor egy felső-középosztálybeli, magas beosztású ember válik páriává, és pénzért sem tud tünetmentes lenni.
Egy mondatban tamadja azt, aki dolgozik es abbol megel, a csaladot, a ferfit. 
Most ez a paraszt le titkos buzizza a csalados ferfit, vagy a csalados no nem baszik massal az alapfelallasa. 
Hat ez nem PC😁 
De jo érzés h zavarjak a tamogatott hulladekjai😁 
Freszelés vasárnap, 11:31
Előzmény: #267927  Pistike12
https://www.origo.hu/itthon/2022/08/46os-villamos-egereit-simogatta-es-nyalogatta-egy-ferfi
https://www.reddit.com/r/hungary/comments/wndcmq/46_%C3%A9letk%C3%A9pek/
valamelyik a patkányával mászkált és tette emberek vállára.. de álltam úgy üldögélő cigánynő mellett aki reggel 9-kor a crackpipáját kocogtatta az üveghez és öngyujtóval pöffentett rá. a balkezemnél ül a nő. vele szemben meg a jobbkezemnél egy irányába fordított babakocsival egy 2 éves. a sors pikantériája hogy a babakocsis is cigány volt és arra figyeltem fel csak (mert addig, az állatvilágban jobb nem ránézni senkire) hogy elkezd kikelni magából az anyuka hogy ezt pont itt kell csinálnia? én egyszerűen realizálva a helyzetet csak odébbsétáltam és reméltem hogy elfajul a műsor.
az egeres komát láttam a metrón régen, a patkányost a 4-6-on, de a crackpipás story (nyilván ott sokféle szereplő lehet) sem ismeretlen sokaknak - szerintem.
utólag viccessek ezek persze. ott helyben annyira nem. és vannak amik (a bedrogozott önkivületesek) meg utólag sem viccessek.
https://www.youtube.com/watch?v=gfBJFndJP7s
Pistike12 vasárnap, 11:25
Előzmény: hát érdekes. buliztam eleget és.. és egyszer sem voltam hasonló helyzetben. :D vagy telefon, vagy pénz vagy ha egyik se akkor séta (mert volt hogy üresek lettek a zsebeim). nyilván ez budapesten történt. de ott felelőtlenebb is az ember. vidéken is voltunk, de ott meg figyeltünk egymásra, metr onnan nem elhet hazaésátlni. stb. persze.. én egy vagyok, de azért nem kéne hogy tömeges legyen ez, minta mit a cikkiró sugall hogy bsszmmgszjt. "ezen intézményekből frissen kikerülők rögtön fedél nélkül találják magukat," > tudta hogy mi vár rá, csak szart bele. tett volna félre, szerzett volna szakmát, stb. igen, neki nehezebb. de ez csak magyarázat és nem mentség. 18-20-21 évesen amikor az intézetek elengedik a kezét (biztos van mindenféle fokozatosság is, nyakam rá), akkor felkészültnek kell lennie. ha nem, akkro igy járt.  "Tisztában vagyunk-e azzal, hogy általában amikor a rendőrhiányról beszélünk, akkor valójában a rendőri intézkedést hiányoljuk?"  > igen, tisztában vagyok vele. de valahogy nem a kisembert zavaró dolgokkal foglalkoznak... nyilván a rendőr ha nem érdekelt az intézkedésbne, akkor nem is fog, minek csináljon magának plusz melót. ha a nyomzást lezárja bármilyen seteben úgy hogy "sajnos nincs mit tenni, ismeretlen tettes" és ez igy a hatalom/managerek felől rendben van, megint csak nem fogja megerőltetni magát. meg nyilván ha sok a papirmunka, akkor sem fogja törni magát. "A szerepek könnyen félrecsúsznak: amikor sokan szociális munkást hívnak, nem feltétlenül segítséget kérnek egy rászoruló ember számára, hanem azt remélik, hogy a szegénység – pontosabban a szegénység látható következményei – eltűnnek a szemük elől." -> nem hozzám jönnek az adóforintok csókolom. én vagoyk az aki belead  a közösbe. a kevés balek egyike. én megoldást várok. ha kapok teJhatalmat, eszközt, pénzt, paripát, akkro megoldom - ne féljetek. de mivel én a befizető vagyok, minden jogomat elvették (mert hogy legyen független hatalmi ág itt-ott), akkor nekem már csak ennyi maradt. "..a napi függőség enyhítéséhez. " MI A BÜDÖS SZART OLVASOK. a függőséget nem enyhiteni kell, hanem felszámolni, megszüntetni. "igen, a tömegszálló hat metrómegállónyira, egy átszállásra, aztán elsőajtós buszozásnyira van, nem magától értetődő az odajutás sem." > sétáljon. van ideje. 6 metrómegálló se lesz több mint 1 óra. és ha 2? -- Cikkírónak javaslom hogy ültesse a gyerekét valami herbálós 3-at bukott cigányka mellé, vegyen magához egy kiscsaládot a saját kis lakásába, sőt adja ki egyetemisták helyett valami intézetből szabadult "gerlepárnak", enyhítse a fájdalmukat, függőségüket azzal hogy néha kedveskedik nekik egy kis hipóval-gyomírtóval-zenével-mp3-mal-kristálykával. beszélgessen a bemindenezett zavarostekintetű 20 éves félmeztelen törpecgnnyal a 4-6-oson péntek este, hog yne érezze magát kizárva a társadalomból.. mert a kocsi fele körülötte üres lesz, mert rögtön elmenekül mindenki. DE a cikkiró enyhítse az önkivületben lévő "szorongását" egy kedves kis beszélgetéssel. JAVASLOM. atyagatya. mit olvastam.' href="https://forum.portfolio.hu/prev/20340/9908839">#267914  Freszelés
"egérpuszilgatók"
Ez a kifejezes mit takar? 
Freszelés vasárnap, 10:58
Előzmény: #267925  N0MAD
a valódi környzetvédelem az, ha csökken a fogyasztás. ha nincs kocsikázás, nincs éttermezés, nincs utazás a nagyvilágban, nincs kolosszális méretű ház, nincs partizgatás muanyagcsillivilliszilveszteriviccesszemüvegben, stb.
Lehet bármi bármennyire környezettudatos, azt le kell gyártani, szállítani.
Az embereket tessék rászoktatni a sétára, a könyvolvasásra, a természetjárásra (közelben, ahova gyalog elég vagy tömegközlekedéssel), arra hogy meg is lehet javítani dolgokat, hogy nem kell 2 évente új telefon, stb stb.
De ez esélytelen. A környezetbarát ezmegaz az nettó fas**ág szerintem. A nem fogyasztás az egyedül iút. Persze akkor meg mi lesz a szent gdp-vel. szerencsére mindegy hogy mit gondolok, mitöbb, mivel tudom hogy én nem fogom megmenteni a világot, ezért maxira pörgetem ha olyanom van a fogyasztást. Miért? Mert legalább kicsit élek. Ha visszaveszek minimálisan csökkentem a föld terhelését, 2 órával tovább marad a föld lakható, de cserébe a pofámbarohog majd az utolsó pillanatbna valaki. "látod, nyomorgattad magad és ugyanúgy együtt döglünk meg".
Egyébként nem fogyasztok, mert annyira nincs rá igényem. Bízom benne hogy elérem a FIRE-t és lesz időm élvezni. :)
N0MAD vasárnap, 10:48
Előzmény: #267923  Freszelés
Itt írtam valamikor hogy amikor indult a mohu mindenki köpködött rá, aztán amikor először beálltam a sorba a drogos hajléktalanok közé az ötször dobd be, fújd fel, próbáld újra, na jó megteltem gyere legközelebb géphez rájöttem ez nem hülyeség.
Egyrészt türelemre szoktat, másrészt megtanítja a valódi helyed a társadalomban.
És nem akarok demagóg lenni hogy remélem boldogok a cukimuki delfinek a rögzített kupakoktól miközben a fél világon épp tankereket gyújtanak a fejük felett meg olajfinomítókat robbangatnak. 
De mi műanayag csomagolású papír szívószállal fogyasztjuk a jegeskávét szóval gondolom minden rendben.
N0MAD vasárnap, 10:42
Előzmény: #267922  N0MAD
ui: az évszázados pipa és pipadohánykultúra felszámolása nekem nincs nagyon messze az egyéb kultúrapusztításoktól, könyvégetéstől.
A borkultúrára is ugyanazt mondanám pedig nem fogyasztom, nem bírja a gyomrom. Meg a párlatokra is, pedig azt se nagyon, és szintén egészségügyileg, de azért ne aszódjunk már meg teljesen. 
Freszelés vasárnap, 10:39
Előzmény: #267921  N0MAD
biztos hogy van, ha rajtam múlana egyik sem lenne. mitöbb: miért nem lép fel a palackozás ellen a hatóság? az nem bárki által elvihető akármi, hanem a hulladékkezelő tulajdona onnantól hogy a hulladéktároló edénybe helyeztem.
de akkor ha ez mégis okés (és persze értem én), akkor változtassanak törvényeken, hogy ilyet mégis lehet csinálni. de hogy van törvény és mégis csinálájk, nos. 2 fél is hibázik: a baszdék jogalkotó, rendőr, hatalom ÉS a kis gyujtogető nyomorék is.
én meg csak megint rá vagyok nevelve arra, hogy elturjem a törvénytelenséget, és hozzászokjak ahhoz hogy bár látom hogy vétenek a törvény ellen, de ez nem jeletni azt hogy van következmény. mert nem értem van. értelmetlenek. nem értem van a hatalom, akire elvileg szavazok vagy én választottam meg.
és ezt nevelik bele évtizedek alatt az emberekbe: turj és fogadd el hogy semmit se érsz.
N0MAD vasárnap, 10:38
Előzmény: #267919  Freszelés
szerintem nevezzük "simogassuk, ölelkezzünk, pihéskedjünk út"-nak a kényszerelvonót, rehabot. Szigorúan az ő érdekükben.
Persze értem én hogy könnyebb a füvescigis hülyegyerekeket basztatni, anyagilag előnyösebb a dealereket futni hagyni, demonstrative évente egyszer szórakozóhelyeket és turistákat basztatni, tök logikus.
Mint ahogy teljesen ki is végzik, briteknél ki is végezték a hagyomnyos pipakultúrát (ugye a pipázó brit gentleman na az nincs, dohánygyárak neve is eladva) mikozben legalizáljuk a füvet, és kb mindenki vape-re van kötve. És itt nem a vapen vagy a füvön van a hangsúly.
Valahogy hiba van a kréta körül de még a táblát is rég ellopták.
N0MAD vasárnap, 10:31
Előzmény: hát érdekes. buliztam eleget és.. és egyszer sem voltam hasonló helyzetben. :D vagy telefon, vagy pénz vagy ha egyik se akkor séta (mert volt hogy üresek lettek a zsebeim). nyilván ez budapesten történt. de ott felelőtlenebb is az ember. vidéken is voltunk, de ott meg figyeltünk egymásra, metr onnan nem elhet hazaésátlni. stb. persze.. én egy vagyok, de azért nem kéne hogy tömeges legyen ez, minta mit a cikkiró sugall hogy bsszmmgszjt. "ezen intézményekből frissen kikerülők rögtön fedél nélkül találják magukat," > tudta hogy mi vár rá, csak szart bele. tett volna félre, szerzett volna szakmát, stb. igen, neki nehezebb. de ez csak magyarázat és nem mentség. 18-20-21 évesen amikor az intézetek elengedik a kezét (biztos van mindenféle fokozatosság is, nyakam rá), akkor felkészültnek kell lennie. ha nem, akkro igy járt.  "Tisztában vagyunk-e azzal, hogy általában amikor a rendőrhiányról beszélünk, akkor valójában a rendőri intézkedést hiányoljuk?"  > igen, tisztában vagyok vele. de valahogy nem a kisembert zavaró dolgokkal foglalkoznak... nyilván a rendőr ha nem érdekelt az intézkedésbne, akkor nem is fog, minek csináljon magának plusz melót. ha a nyomzást lezárja bármilyen seteben úgy hogy "sajnos nincs mit tenni, ismeretlen tettes" és ez igy a hatalom/managerek felől rendben van, megint csak nem fogja megerőltetni magát. meg nyilván ha sok a papirmunka, akkor sem fogja törni magát. "A szerepek könnyen félrecsúsznak: amikor sokan szociális munkást hívnak, nem feltétlenül segítséget kérnek egy rászoruló ember számára, hanem azt remélik, hogy a szegénység – pontosabban a szegénység látható következményei – eltűnnek a szemük elől." -> nem hozzám jönnek az adóforintok csókolom. én vagoyk az aki belead  a közösbe. a kevés balek egyike. én megoldást várok. ha kapok teJhatalmat, eszközt, pénzt, paripát, akkro megoldom - ne féljetek. de mivel én a befizető vagyok, minden jogomat elvették (mert hogy legyen független hatalmi ág itt-ott), akkor nekem már csak ennyi maradt. "..a napi függőség enyhítéséhez. " MI A BÜDÖS SZART OLVASOK. a függőséget nem enyhiteni kell, hanem felszámolni, megszüntetni. "igen, a tömegszálló hat metrómegállónyira, egy átszállásra, aztán elsőajtós buszozásnyira van, nem magától értetődő az odajutás sem." > sétáljon. van ideje. 6 metrómegálló se lesz több mint 1 óra. és ha 2? -- Cikkírónak javaslom hogy ültesse a gyerekét valami herbálós 3-at bukott cigányka mellé, vegyen magához egy kiscsaládot a saját kis lakásába, sőt adja ki egyetemisták helyett valami intézetből szabadult "gerlepárnak", enyhítse a fájdalmukat, függőségüket azzal hogy néha kedveskedik nekik egy kis hipóval-gyomírtóval-zenével-mp3-mal-kristálykával. beszélgessen a bemindenezett zavarostekintetű 20 éves félmeztelen törpecgnnyal a 4-6-oson péntek este, hog yne érezze magát kizárva a társadalomból.. mert a kocsi fele körülötte üres lesz, mert rögtön elmenekül mindenki. DE a cikkiró enyhítse az önkivületben lévő "szorongását" egy kedves kis beszélgetéssel. JAVASLOM. atyagatya. mit olvastam.' href="https://forum.portfolio.hu/prev/20340/9908839">#267914  Freszelés
Azért a palackgyüjtögetés és az alkesz-drogos életmód finanszírozása közt csak van némi összefüggés, legalábbis a kálvin tér környékének rezidens állatvilágának megfigyeléséből kiindulva.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek