Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD csütörtök, 20:07
Jó napom volt ma, kól éreztem magam. 
Mi a megfelelő penitencia kérlek mondjátok el, önkorbacsolás vagy kukoricán térdeplés?
Boby
Boby csütörtök, 19:59
Előzmény: #101938  Boby
"Egy dolgot szakemberként is fontos kimondanom: a leállítás nem veszélyhelyzet"
Teljesen egyetértek a poszttal,de miért kell ezt a mondatot beleszőni!? Lehet,hogy nem vészhelyzet,de mindenképpen rendkívüli helyzet. És nem a jelenlegi kormány hibája.
Boby
Boby csütörtök, 19:57

Kapitány István facebook poszt:Rendkívüli tájékoztatás, kérlek osszátok meg!
A miniszterelnök úr ma bejelentette, hogy a Paksi Atomerőmű 42 éves történetében először teljesen leáll. Vele együtt jártam ma a MAVIR országos irányítóközpontjában, ahol a MAVIR,  MVM, Paks, az energia szolgáltatók, illetve a Gazdasági és Energetikai Minisztérium szakembereivel áttekintettük a jelenlegi helyzetet. A következő tájékoztatást tudom adni:
A Duna alacsony vízállása minden korábbi rekordot megdöntött: az eddigi mélypont 2018-ban -97 centiméter volt Paksnál, ma -121 centiméternél tartunk, és az előrejelzések szerint a szint tovább csökken. Emiatt az erőmű termelése le fog állni, ami 2000 megawatt kiesést fog eredményezni. Tegnap műszaki hiba miatt megállt a Dunamenti Erőmű is, ez további 400 megawatt kiesést jelent. Összesen tehát 2400 megawatt hazai termelés esik ki, miközben a hőség miatt a csúcsidőszakban 20 százalékkal magasabb fogyasztásra számítunk az átlagos nyári esti 6000 megawatthoz képest.
Egy dolgot szakemberként is fontos kimondanom: a leállítás nem veszélyhelyzet. Minden lépés a legszigorúbb biztonsági előírások szerint, előre kidolgozott rend alapján történik. A munka három szinten zajlik. Az első a termelés: mozgósításra kerülnek a hazai erőművi tartalékok, és a szükséges áramimport. A második a nagyfogyasztók: a MAVIR a kormány utasítására több tucat nagyfogyasztót, köztük akkumulátorgyárakat, cementgyárakat, vegyi üzemeket és autógyárakat szólít fel az áramfelhasználás önkéntes korlátozására a kritikus idősávban, és előkészítjük azokat a jogszabályokat is, amelyekkel szükség esetén kötelező jelleggel, ütemezetten és ideiglenesen korlátozható lesz egyes nagyfogyasztók ellátása. A harmadik az állam maga: a kormányzati épületekben csökkentjük a fogyasztást.
Van egy előre kidolgozott biztonsági rendszerünk is, a rotációs kikapcsolási rend. Erről szakmai alapon a MAVIR dönt, és kizárólag akkor kerül alkalmazásra, ha minden más eszköz együttesen sem elegendő. A kórházak, a szociális intézmények és az ország működéséhez nélkülözhetetlen szolgáltatások kiemelt védelmet élveznek.
Emellett most a teljes magyar lakosság összefogására szükségünk van. Aki megteheti, a nagy áramfogyasztással járó tevékenységeket, különösen az elektromos autók töltését és a légkondicionálók használatát, időzítse az esti csúcsidőszakon, vagyis a 17 és 22 óra közötti sávon kívülre.
Arról is őszintén kell beszélni, hogyan jutottunk ide, mert szakmai szemmel ez a legfelháborítóbb. A Duna csökkenő vízállása évek óta ismert probléma volt. Egy tízmilliárdos beruházással, az új paksi szivattyútelep megépítésével ez a leállás és a most tízmilliárdos többletköltséget jelentő áramimport elkerülhető lett volna. Az előző kormány ezt nem építette meg, miközben az MVM politikai utasításra százmilliárdokat költött hirdetésekre, szponzorációkra és sportklubokra. Ezt is ki fogjuk vizsgálni.
Ami előttünk áll, az fegyelmet, pontos tervezést és együttműködést kíván mindannyiunktól. Az elmúlt évtizedekben megtanultam: a higgadt, módszeres munka a legnagyobb kihívásokon is átsegít minket. A magyar emberek pedig a nehéz helyzetekben mindig összefognak. Most is így lesz.
Boby
Boby csütörtök, 19:56
Előzmény: #101936  Fsociety
Olyanról kérdezel fel amit én nem állítottam. Hol mondtam,hogy bármit benyeltél? Én maga a kormány "tájékoztatast" minősítettem.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 19:49
Előzmény: #101926  Boby
Mondjuk olyanban biztos nem,ahol nincs ilyen támogatás. De elmondom,hogy en is innen értesültem először. Akkor benyeltem a "propagandát?" 
DavidCamp csütörtök, 18:27
Előzmény: #101923  Boby
Nincs itt semmi látnivaló. Működik az uram báttyám rendszer. Volt, van és lesz is.
DavidCamp csütörtök, 18:25
Előzmény: #101927  kkv14
Majd az utas kifizeti, beépítik a reptéri viteldíjakba. Magyarosch megoldás.
kkv14 csütörtök, 18:23
Előzmény: #101932  Boby
a helyett, -mondja a mndenhez is értő:
AI.
Az MVM Csoport az elmúlt években (különösen a 2024–2026-os időszakban) hatalmas összegű, több száz milliárd forintos beruházási programokat hajtott végre, amelyek elsősorban a hálózatmodernizációra, a megújuló energiaforrások (főleg napenergia) integrációjára és a digitalizációra.
Ezek szerint jellemzően nem hirdetésekre...
Boby
Boby csütörtök, 18:08
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260730/rendkivuli-bejelentest-tett-magyar-peter-kiesik-a-paksi-atomeromu-utemezett-onkorlatozasra-lesz-szukseg-853194
"A miniszterelnök állítása szerint a nagyjából szintén 10 milliárd forintos beruházás szükségessége és a Duna egyre alacsonyabb vízállásából fakadó kockázat évek óta ismert volt a korábbi döntéshozók előtt. Úgy fogalmazott, hogyaz MVM eközben százmilliárdokat költött politikai utasításra hirdetésekre, szponzorációra és sportklubokra."
Ez teljesen igaz, egyetértek. De hogy egy karácsony,aki évek óta hivatalban van,nem a vészcsengőt nyomta a napokban,hetekben,hanem politizált, megbocsáthatatlan.
kkv14 csütörtök, 17:51
Előzmény: #101929  Stiv
 A Budapest Airport Zrt. elzárkózott a halasztástól, a Fővárosi Taxi Egyesület pedig a kormányhoz fordult.
Boby
Boby csütörtök, 17:50
Előzmény: #101929  Stiv
Azt tudja valaki, hogy mi a háttér,az indok? Kari geri meg a készpénz fizetést szántotta be parkolásnál.
Stiv
Stiv csütörtök, 17:31
Nagyon életszerű döntés, hogy a bőröndöket húzzák 1100 méterre....Számomra abszurd, hogy ilyen piti döntés megszülethet......
kkv14 csütörtök, 16:40
és ez miért?
kkv14 csütörtök, 16:39
Előzmény: #101926  Boby
A taxik 5 perces ingyenes áthaladási lehetőségének  megszüntetése azt jelentené, hogy
a taxiknak parkolási díjat kellene fizetniük minden utas ki- és beszállás alkalmával.
Az egyesület szerint a Budapest Airport Zrt. döntésének következménye lenne, hogy a taxik jelentős része a terminál főépületi bejáratától 1100 méterre lévő taxi parkolóban tudja az utasokat kitenni, felvenni.
Boby
Boby csütörtök, 16:32
Előzmény: #101925  Fsociety
MÁV kijelzőn iskolakezdési támogatás reklámja,mint tájékoztatás? Melyik országban láttál ilyet?
Fsociety
Fsociety csütörtök, 16:25
Előzmény: #101913  Boby
Továbbra is ketté választanám a propagandát és a tájékoztatást. Ha neked ugyanaz az üzenete annak, hogy beiskolázási támogatás van illetve hogy Stop Orbán, és "ne hagyjuk , hogy"...akkor valóban van baj...
andras-80 csütörtök, 16:09
Előzmény: #101921  Boby
A pszichológia sokat segítene rajtad. Ajánlom a sématerápiát, elég jó fejlődést lehet elérni vele az élet sok területén. Talán a mindenszar érzésed is megváltozna 😆
Boby
Boby csütörtök, 16:01
Káncz Csaba facebook poszt: MI FOLYIK A MAGYAR KATONAI TITKOSSZOLGÁLATNÁL?
Szomszédunkban háború dúl, az európai biztonságpolitikai rendszer alapjaiban rendült meg.
Ehhez képest elképesztő dolgok zajlanak már évek óta a magyar katonai titkosszolgálatnál.
A TEOLÓGUS ÁLLAMTITKÁR
Hosszas tépelődés és alapos megfontolás után Bobrovniczky kaszinós-miniszter három éve a következő szakmai hátterű emberre bízta a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) felügyeletét államtitkári rangban:
„46 éves, az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett teológus-lelkész diplomát, volt püspöki titkár és lelkész, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke” (1. kép)
https://kormany.hu/hirek/allamtitkar-iranyitja-a-katonai-nemzetbiztonsagi-szolgalatot ;
A magas szakmai szintű felügyelet meghozta gyümölcsét, idén márciusban az ukrán kémelhárítás egy magyar katonai hírszerző tisztet, Zoltán Andrét elkapta egy titkos ügynökhálózat koordinátoraként Kárpátalján.
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2026/03/23/8026805/ ;
A VESSZŐFUTÁS FOLYTATÓDIK?
Az utóbbi órákban nagy vihart kavart az új honvédelmi miniszter jelöltje a KNBSZ élére.
https://hvg.hu/360/20260729_knbsz-szuvak-attila-ruszin-szendi-romulusz-kinevezes-katonai-hirszerzes-ebx ;
Két forrásom is kaotikus viszonyokról számol be a KNBSZ-en belül, hozzátéve, hogy az intézmény nem tiszteli a miniszter jelöltjét. 
Azt sem értik, hogy miért nem írnak ki pályázatot a vezető pozícióra?
Az egyikük szerint, "amit a HVG ír a KNBSZ új főigazgató-jelöltjéről, az nagyjából stimmel. 
A jelölt a szolgálaton belül mindig is egy szürke egér volt, sokan nem is ismerték házon belül. 
Az oktatási főosztályon volt egy sima középszerű hivatalnok. 
Óriási a felháborodás az állományban, mert eddig mindig olyan vezető volt, akinek volt tisztelete a szolgálaton és a Honvédelmi Minisztériumon belül. 
Márpedig ha más alakulat, a vezérkar, illetve a HM tábornokok részéről nem lesz elismerve az új vezető, akkor a KNBSZ eddigi meghatározó szerepe megy a kukába.”
• Kérlek, támogasd az oldalamat. Köszönöm! 
https://www.donably.com/kancz-csaba-geopolitikai-jegyzetei
Boby
Boby csütörtök, 15:44
Sok ember véleményét nem a valóság befolyásolja,hanem a pártszimpátia. Mikor a fidesz volt hatalmon,minden sz@r volt. Most hogy már nem a fidesz van hatalmon,minden megjavult. Három hónap alatt. Áprilisig szídni illett a kormányt,most már dícsérni kell.
Boby
Boby csütörtök, 15:37
Előzmény: #101920  andras-80
Ma is sokat tettél hozzá a témához! Hiába,te ennyire vagy képes! Nem mondom, hogy kinövöd,mert mióta itt megjelentél,még nem volt két épkézláb megszólalásod. Szerintem nem is lesz.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek