Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tele van a net ilyen kesergőkkel. Érdemi skillek híján OKJ-s gyorstalpalók által próbálják gyarapítani a szellemi fegyvertárat, így sosem fognak jövedelmező munkát találni. Pedig lehet jól keresni Magyarországon, még alkalmazottként is.
MunkahelyiMesék facebook poszt: Üzenetben kaptuk: Sziasztok! Én az utóbbi két-három hónap álláskeresési tapasztalatait szeretném megosztani. A jobb helyekről vissza se hívnak, sokszor a rosszabbakról se. Többféle munkakörre pályázok, van tapasztalatom is, csak olyanra jelentkezem amire megfelelek. Fiatal vagyok, lány, nem büdös a fizikai munka, sőt szívesen végzem, a hétvégi munka és a több műszak se okoz gondot. 3 szakmám van, ebből egy gépi forgácsolói amivel az istenért se sikerült elhelyezkednem úgy, hogy éhen ne haljak az albérlet kifizetése után. Nem akarok kezdőként milliókat keresni, de nem is akarok kint kéregetni az utcán a hónap közepén, mert már kenyérre se fussa. Most csinálom a 4. szakmám, és tervben van egy 5.-is. Vannak terveim, céljaim, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Prioritás számomra, hogy rendesen be legyek végre jelentve, de kezdem feladni a reményt. Nem szeretnék konkrét cégeket írni, de ezek voltak az eddigi kedvenceim: Horgászbolt, Csepel -Telefonon érdeklődtem az állásról, elmondtam az eddigi tapasztalataimat, „vidékről” járnék fel, ami nekem nem gond, mert minden munkahelyre 1,5 órát kell utaznom. Az úr mondta, hogy menjek be interjúra személyesen másnap reggel 9-re. Oda érve a pénztáros fiú mondta, hogy nincs bent a főnök, felhívta és azt az infót kapta, hogy sok a dolga és nem tud bejönni. Jeleztem felé, hogy már beszéltem vele telefonon, én be lettem hívva egy személyes interjúra, ezért vagyok itt. Ő mossa kezeit, nem tud ezzel mit csinálni. Elvileg majd felhívnak, ez nem történt meg. Second Hand üzlet, Budapest -Eléggé pörgős és nehéz meló, nagy mennyiségű ruhát kell megmozgatni, átválogatni. Minden nap darabra át kell számolni az eladótérben található árut. A munkaidő 9-6-ig tart, szombaton 9-1-ig. Eleinte napi bejelentéssel lennék foglalkoztatva, be kéne az üzletvezető helyettesi munkába is tanulnia mindenkinek. A napi bér 10 ezer forint lenne amíg efosként foglalkoztatnak. Utána havonta Nettó 250ezer forint. Kétszer kérdeztem vissza, hogy jól hallom-e. Raktári csoportvezető, Gyál -Egy műszakos munka, eleinte 17 fő lenne alattam, majd nyár végére ez 35-40 főre bővülne. A fizetés ezért nettó 300ezer forint lett volna. Belvárosi növénybódés eladó -Jutalékos fizetés, a napi forgalom 10%-a az enyém, ha nincs sok forgalom akkor napi 15 ezer forintot azért adnak. Mikor a bruttó bérről és a bejelentés jellegéről kérdeztem, akkor azt mondta, ő azt nem tudja, a könyvelő tudja, mert ezzel nem szokott foglalkozni. Jeleztem felé, hogy érdeklődje akkor megy nyugodtan és utána hívjon. Nem hívott. A családi állapotom azért megérdeklődte. Bolti eladói munka, Budapest -Egyik héten 60, másik héten 48 órát kellene dolgozni. A fizetés függ attól, hogy 4 vagy 8 órás minimálbéres bejelentést szeretnék. A fizetés nettó 350-380 ezer között lett volna. Gépkezelői állás, Budapesten -Hétfőtől péntekig 8 órában és 3 műszakban történik a munkavégzés. Az alapbér bruttó 350 ezer forint, a műszakpótlékok picit magasabbak mint máshol, de max nettó 300 ezer forint a havi fizetés. 3. hónap után van egy kis cafeteria ami 30 ezer forint körül van. Gépkezelői munka, térkőgyártás -Erősen fizikai, 2 műszakos munka, 12 órában. Néha pakolni kell a térköveket, ha kifröccsen az anyag azt is fel kell takarítani és a gépekbe is néha bele kéne mászni karbantartani vagy takarítani, amiről szóltak, hogy eléggé mocskos egy feladat. Munkaruhát adnak egyébként. A fizetés max. 400 ezer forint lett volna, mindennel együtt. Élelmiszerüzlet, Budapest mellett. -2 műszakos munka, 8 órában. Nettó 270 ezer forintos fizetés. Minden egyes nap nyitva van, mindig. Hétvégén picit jobb az órabér, ünnepnapokon nem jár 100%-os pótlék, de valamit adnak pluszba. Az üzletvezetőnek a rokonsága is itt dolgozik, a beosztás nekik kedvez. Este felé sok az alkoholista és a balhés alakok. A segged is bevan kamerázva, borravalót nem lehet eltenni, az a tulajé, dolgozói kedvezmény nincs. Pest melletti benzinkút, shop kezelő. -12 órás munka, minimálbérre bejelentve és nettó 250 ezer forintos fizetés. Hétvégén is kell dolgozni. Vegyes mindenes üzlet, Budapest -Az üzletvezető elmondta, mennyire fontos és híres emberek a törzsvásárlóink. Nagyon forgalmas környéken van, sok a turista is. Napi 10 órát kell dolgozni, ehhez jár csupán 30 perc ebédszünet, melyet le kell dolgozni még a 10 óra mellé. A 30 percbe bele kell férjen a mosdószünet, és a cigi is, ha éppen dohányzik valaki. Véletlenül se szabad közvetlen az ebédszünet után elmenni mosdóba, mert nem korrekt dolog több szünetet csinálni így magadnak egyszerre. A borravaló a tulajé egyébként.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-Csökkenő swing tetőpontok és aljpontok sorozatát látni, mérséklődő lendülettel lefele. A 351-355 zónában van egy fontos támasz, de struktúra váltáshoz legalább a 363,3 fölé kellene jönnie. Amíg nem következik be változás a csökkenő swing tetőpontok sorozatában, addig maradhat letapadva és a long oldalra állni nem tűnik jó ötletnek. Új mélypont esetén a 343,75 lehetne a következő támasz. Ellenállások: 375; 382,8; 390,6. Támaszok: 351,5; 343,75.
egyelőre minden nagyhallal várás van. Én legalábbis várom. A kishalak dala című előadást ha nem is nézem végig majd a szinopszist átfutom. A könnyes felismerések fotó szinten érdekelnek majd.
Ez is benne lehet a pakliban, ugyanakkor ez semmiben nem írja felül azt a kijelentést, hogy az orbán rendszer működése sok tekintetben hasonlóan működött az 50-es évek Magyarországához.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260609/ami-bunben-fogant-adalekok-az-mnb-alapitvanyok-keletkeztetesehez-841566"Alapokmányra” hivatkozva, 2014-ben 245 milliárd forintot kreatív könyveléssel kiszervezett az államháztartásból. Ezt az összeget – az akkor és a ma is érvényes szabályok szerint – az államadósság csökkentésére kellett volna fordítani. Csak a miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter (a jelenlegi jegybankelnök, Varga Mihály) tudomásával történhetett meg, hogy az összeget mégsem adósságcsökkentésre, hanem alapítványok létrehozására fordították."
Én ezt emelném ki legjobban: "Az ügyben továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdés. Hogyan történhetett meg mindez épp az MNB-nél, ahol a legnagyobb pénzügyi ellenőrző szaktudás összpontosul?"
Dr. Sopov Ildikó Éva facebook poszt: "Az a megtiszteltetés ért, hogy az Országgyűlés tegnapi döntése alapján megválasztott tagja lettem az MNB Működésével Kapcsolatos Visszaéléseit Feltáró Vizsgálóbizottságnak. A bizottság feladata lesz, hogy feltárja azokat a visszaéléseket és felelősségi kérdéseket, amelyek a Magyar Nemzeti Bank működésével kapcsolatban merültek fel az utóbbi években. Az ügyben továbbra is rengeteg a megválaszolatlan kérdés. Hogyan történhetett meg mindez épp az MNB-nél, ahol a legnagyobb pénzügyi ellenőrző szaktudás összpontosul? Kivizsgáljuk."
https://youtu.be/pAXFWuf4uGY?is=kK8fV7pGY4ttqv83 Concorde Podcast realitás e a magyar euró? Lelövóm a poént,szerintük is igen,de a gondolkodás a magyar euró bevezetésről végre kezd egy kicsit mélyen szántóbb lenni,mint volt a kezdetekben. Amúgy,bár a concordeosok nem reklámozták már jóval a választások előtt a magyar eszközöket,alapjaikon keresztül mégis sokkal többet adtak át a befektetőiknek ebből a mozgásból,mint a holdosok. És ez a megállapítás nem valami ellentét szítási kisérlet részemről,ez tény. De valaki a Holdtól már nyilatkozta is, hogy alulpozícionálták ez ügyben az alapjaikat. Mindegy,az észrevételem lényege, hogy érdemes mindig diverzifikálni!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)