Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bodegue vasárnap, 10:59
Az üzemanyag ársapka a jelen formájában jogszabályellenes, továbbra is fidesz irány, ugyanis megkülönbözteti a magyar és más eu állampolgárokat, tehát az eu konform szabály alapján minden eu-s állampolgárt megilletne az olcsóbb ár. Az viszont lehet, hogy az ársapka végét jelentené. 
andras-80 vasárnap, 10:25
Előzmény: #100598  Bandita
Én nem a választásra értettem, hanem a Tisza munkájára. Az ország sz.r helyzetben van, azonnal el kell kezdeni a rendrakást. Rögtön az első napon világos, létfontosságú intézkedéseket. Teljesen egyetértek, hogy azonnal el kellett volna törölni pl az üzemanyag-ársapkát. 
Bandita vasárnap, 10:06
Előzmény: #100597  andras-80
Én mindent értek, de mi lett volna az alternatíva?
Fidesz?
Mihamo?
Dk?
Kutyák?
andras-80 vasárnap, 09:54
Előzmény: #100596  bronz
Nem csodát várok, munkát. Elsősorban gazdasági téren. Ez eddig nincs, megy minden tovább.
bronz vasárnap, 08:57
Előzmény: #100594  andras-80
Te is 3 nap után várod màr a csodát.
Firekiller
Firekiller vasárnap, 08:43
Előzmény: #100594  andras-80
nem baj, jöjjön, untuk már Orbánt
andras-80 vasárnap, 08:41
Előzmény: #100569  stolz
Én megmondtam, hogy a tisza az fidesz 2. Ugyanaz a politika, csak más köntösben. Jönni fog a csalódás...
bronz vasárnap, 08:33
Előzmény: #100592  Boby
Pont most olvastam én is Felföldit.
Itt a jó példa arra, hogy még mindig nincs meg a szembenézés. Aki kimondja az igazságot, arra már ugrik is az agymosott.
https://www.facebook.com/reel/1280607950853019/
Boby
Boby vasárnap, 07:52
Előzmény: #100591  Boby
"Őszinte szembenézés: ez hiányzik a Fideszből."
Meg a fidesz szavazókból. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy akik nem értik mi és miért történt úgy a választaskor ahogy,azok vagy menthetlenül h*lyék vagy anyagi érdekből játsszák a h*lyét. Nna,csak mondom, hogy a h*lyeség felszámolása sem egy perces meló lesz.
Boby
Boby vasárnap, 07:48
Felföldi József facebook poszt:
Őszinte szembenézés: ez hiányzik a Fideszből.
Sokáig gondolkodtam rajta, hogy kell-e nekem még ragoznom azt, hogy mit és mennyire rontott el a Fidesz. A választás eredménye önmagáért beszél. A 80%-os részvételi arány. A közel 3,4 millió szavazat, amit a meglévő rendszer ellen tettek le az emberek. 
De ez a beszédes eredmény mégsem bizonyult elégnek. 
Nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy azok az emberek, akik ezt a rendszer működtették, kicsit mélyebben magukba nézzenek. 
Nem volt elég ahhoz, hogy őszintén szembenézzenek, hogy felismerjék és elismerjék a hibákat, vagy hogy mindezek után picit elszégyelljék magukat. 
Szürreális mindaz, amit a választást követő hetekben tapasztalhattunk. Volt / van itt minden. Spekulációk, hogy miért nem a Fidesz nyert. Ezek közül az abszolút kedvencem Jeszenszky Zsolt magyarázata, aki szerint Orbán Viktor nyaralása során Indiában "egyfajta bálványimádást követett el akaratán kívül, és kaput nyitott a szellemvilág felé, a gonosz szellemek felé, és ezáltal beengedte őket az életébe”, de nem marad le sokkal mögötte Kövér László sem, aki konkrétan a sátánt okolta a vereségért, vagy Bayer Zsolt, aki meg a fiatalokat, akiket nem szerettek elég jól a szüleik.
Számomra egyszerűen hihetetlen, hogy az egyetlen félbolond Fidesz kegyeltben sem merül fel, hogy az a választási eredmény egy egyszerű reakció. Illetve láncreakció, sok-sok esemény összességére. 
Nem merül fel bennük, hogy ezt a csúfos eredményt Balogh Zoltánnak, a kegyelmi ügy valódi főszereplőjének, Tiborcz Istvánnak, Mészáros Lőrincnek, Rogán Antalnak, azoknak a politikusoknak és „szakembereknek” kell megköszönni, akik Juhász Péter Pált pozícióban tartották. 
Nem merül fel bennünk, hogy az egész NER felé benyújtható ennek a vereségnek a számlája. Vagy a kampányért és a kommunikációért felelős szakembereknek. 
Vagy teszem azt Orbán Viktornak.
Vagy az egész beltenyészes privilégiumaitól megrészegült társaságnak.
És mi történik miután történelmi bukást szenvednek? 
Az önsajnálat és az önhitegető magyarázatok után kezdetét vette a mentsük, ami menthető „projekt”. 
Na ezért nem lett volna szükség arra az átmenti időszakra, ami a kormányváltást jellemzi! Az egyik még nem irányít és nincs jogköre, a másik meg már nem tesz semmit, csak ellopja, amit még tud, és eltünteti minden nyomát, amiért később számon tudnák kérni. 
Példátlan az a bizonyíték eltüntetés, ami most éppen ipari szinten zajlik gyakorlatilag bármely kormányzati szervnél. Itt már nem elég az, hogy az irodai munkatársak iratmegsemmisítőn lenyomnak pár kényes dokumentumot. NEM! Teherautók járnak a kormányzati intézményektől kidobot iratokkal Gödre, a Samsung gyárba, ahol aztán megsemmisítik mindazt, ami lehetővé tenne egy valós rendszerváltást és számonkérést, majd az egész paksaméta megy Tiborcz szemétlerakójába, ahol gondolom mindent elégetnek.
És ha ez még nem lenne elég a totális elhiteltelenedéshez, akkor elég megnézi a néhai fideszes vezető politikusok, vagy a rendszer kegyeltjeinek mosakodását. 
Az például, hogy Rákay Filip hangzatos kijelenti, hogy ő bizony nem megy börtönbe, kifejezetten mulattató annak fényében, hogy erről nem ő dönt. De nem volt semmi PetiKém több, mint 3 órás Telexes interjúja sem, ami egyébként talán az utolsó alkalom lett volna számára, hogy felelősséget vállaljon, és szembenézzen magával meg a rendszerével, helyette viszont csak az derült ki, hogy ő soha semmiről nem tudott semmit, így azt sem vette észre, hogy ők valójában már régóta milliárdosok a kedves feleségével. 
Igazából az elmúlt időszakban rengeteg fideszes politikusról derült ki, hogy ők valójában se tévét nem néztek, se rádiót nem hallgattak, se utcán nem jártak, és a valósághoz se volt semmi közük, mert annyira nem voltak tisztában mit csinál a kormánypárt. Vagy ha értették is, mi a helyzet, valójában nem érettek egyet vele, és egyébként néhányan már-már ott jártak, hogy belülről próbálták bomlasztani a rendszert, amivel maguk sem voltak elégedettek. 
Szánalmas. 
És a mosakodás közben a háttérben mozognak a száz milliárdok. El innen. Távol Magyarországtól. Működőképes cégeket nulláznak ki, ami miatt emberek ezrei kerülnek az utcára hónapokon belül. Ha pedig végeznek, meg sem állnak egy-egy olyan távoli országig, mellyel hazánknak (egyelőre) nincs kiadatási egyezménye. 
Ez a Fidesz 2026 április 12-e után. 
Több, mint 2 millió szavazatot kaptak pár hete, de ha így mennek tovább a dolgok, akkor év végére a 38%-os támogatottság egy számjegyű lesz.
Így ér véget a rendszerváltás utáni első demokratikus párt, melynek végül már se a fiatalsághoz, se a demokráciához, se a becsülethez, se az alapvető emberi értétkekhez vagy a valósághoz nem volt köze.
bronz vasárnap, 06:17
Előzmény: #100588  Boby
Én se bánnék velük kesztyűs kézzel, csak azt kapnák vissza,amit adtak, hogy érezzék a törődést ezek a ruszkibérenc újkomcsik.
bronz vasárnap, 06:15
Előzmény: #100579  FR73
Igen,nagyjàból ennyi türelmi idő jár nekik,főleg az elmúlt 16 éves országrombolás utàn.
Boby
Boby vasárnap, 05:56
Előzmény: #100586  stolz
"Az lehet, de egy közgazdásznak, aki leendő pénzügyminiszter, illene tisztában lennie azzal, hogy a stabilizáció érdekében mit kell csinálni."
Ezt lehet, hogy fideszes fejjel nehéz megérteni,de itt a stabilizáció első lépései, hogy a jogállam helyreállítását ígérték(többek között eu ügyészség),pénzügyi oldalról meg, hogy hazahozzák ez eus pénzeket és hogy csatlakozunk az eurózónához. Ennyi! És ebbe egy darabig ( de tényleg csak egy darabig) még az is bele fog férni, hogy nem pont az európai normák szerint fognak bánni az elmúlt 16 év haszonhúzó bűnözőivel,akik most nagyra nyílt boci szemekkel nyilatkoznak, hogy ők semmi rosszat nem csináltak az elmúlt években. Tényleg nem értem a türelmetlenséget!? Ennyi idő alatt még átvilágítani sem lehetett az örökséget,naponta zuhannak ki csontvázak ( akár 1100 mrd-osak) a szekrényből miközben meg sokan  már most konkrét lépések sorozatát sürgetik. Bezzeg orbán alatt,májusban már volt következő évi költségvetés,igaz sz@rt sem ért,de volt. Akkor azért stolz sem volt olyan hangos, hogy bezzeg ő tudna stabilizálni, akkor minden f@sza volt.
Borisz szombat, 21:49
Előzmény: #100586  stolz
Hát, szerintem a Zsírosbödön-Fejűnek is meglehettek az elképzelései, hogy mit kellene csinálni, de aztán felsőbb óhajra mindig pont az ellenkezőjét csinálta. Hogy jobban meglegyen a repülőrajt. Ez talán most már nem így fog menni majd. 
Szív, Zászló, Reményhal!
stolz
stolz szombat, 20:36
Előzmény: #100580  Capi
Ezt mondom én is, hogy fogalmuk sincs, de mindenhol csak lehurrognak, hogy még csak 2 napja vannak kormányon. Az lehet, de egy közgazdásznak, aki leendő pénzügyminiszter, illene tisztában lennie azzal, hogy a stabilizáció érdekében mit kell csinálni. Legalábbis ha engem megbíznának lennének elképzeléseim, persze lehet nem egy közgázra jártunk. :)
Boby
Boby szombat, 20:12
Előzmény: #100584  Boby
Itt ugye nyilván azokra gondolok,akik azt hirdették, hogy ezek a számok spontán benne vannak a magyar gazdaságban.
Boby
Boby szombat, 20:09
Előzmény: #100583  Boby
Jön a 330,meg a 4%- os 10 éves. Akik ezt vagy ehhez hasonlókat hirdettek,nem tudom hol a f@szomban éltek az elmúlt években.
Boby
Boby szombat, 20:06
Előzmény: #100582  Boby
Az én kritikám egyelőre továbbra is azok ellen irányul,akik azt hintették el a köztudatba,hogy ez egy könnyű menet lesz.
Boby
Boby szombat, 20:04
Előzmény: #100580  Capi
Nekem az elmúlt közel 2 év nem azt mutatja, hogy vakon lennének,az hogy nem azt adják amit itt többen vártak,az már más kérdés. Rövid idő telt el a választás óta,de eddig szerintem óriási baklövést nem követtek el. Várom a további konkrét intézkedéseket és továbbra is kritikusan fogom szemlélni a döntéseket.
Capi
Capi szombat, 18:24
Előzmény: #100563  Boby

Bezuhan a házasodási és a gyermekvállalási kedv.

Ez eddig is a béka segge alatt volt eddácska.......:)

Nem kell a propaganda! Tisztára mint iszonyman.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek