Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Vakmajom facebook poszt:30 milliárdos kényszerű tőkeemelést jelentett be a Spar, hogy az elmúlt évek veszteségei miatt - 2024-ben 25 milliárdott bukott, 40 milliárd különadó fizetése mellett (veszteségből adózott!), 25-ben alighanem még többet - ne csússzon a társaság tőkéje negatívba. Évek óta veszteséges a 4,5% különadó, meg újabban az irreálisan alacsony 10%-os hatósági árrés miatt, mindkettő teljesen szembemegy az európai joggal, és a Spar, nagyon helyesen, az osztrák állammal karöltve be is perelte a magyar államot a különadó miatt az Európai Unió biróságánál, és a pert jó eséllyel meg is fogja nyerni, hiszen teljesen igaza van. Ezt nem lehet majd rendelettel megmókolni. Alighanem ebben, meg a rezsim bukásában bízva viseli el a havi 1,5-2 milliárd forintos veszteséget, és tesz be 30 milliárdot. Olyan államrezsim alakult ki Magyarországon, ami az EU-ban teljesen példátlan: veszteségre kötelezi az élelmiszerkereskedőket, hogy az elbaltázott gazdaságpolitika miatt az EU legszegényebb fogyasztóinak szavazatait megvegye - már csak a legszegényebb iskolázatlanok szavaznak rá, paradox módon -, a mások pénzén. Bejön a boltokba és előírja neked, hogy adjad veszteséggel a termékeket, hogy marinéni rá szavazzon - a te pénzedből kampányol. Ez egészen biztosan nem fenntartható rendszer. Az Aldinak is tőkét kellett emelnie januárban, hasonló okból. Jogállamban az összes kárt, amit a jogtalan különadó és szintén jogtalan hatósági árrés okozott, vissza kell majd fizetni, és mindkettőt el kell törölni. 36 évvel a rendszerváltás után hatósági árrés van, igazi szegénységi bizonyítvány. Az árak alakítását pedig a versenyre és a piacra kell bízni, adócsökkentésekkel, versenyélénkítéssel segítve a megfizethetőbb árak kialakulását és az élelmiszerkereskedelem nyereségességének helyreállítását. Vagy jönnek a boltbezárások. Ahogy jönnek is, és pont a szegényebb régiókban fognak jönni, ahol nincs pénz még nyereségesen adható drágább termékeket venni.
pont a lenti cikkből amit hoztam: "Baranyai Lipót, a Magyar Nemzeti Bank elnökének éves jövedelme 106 ezer, míg vagyona - nem tévedés - csupán 8 nyolcezer pengő volt."
Igaz. Nem bagatellizálni akartam a NER bűneit, hanem rámutatni arra, hogy szerintem nem sikerült sokat fejlődni társdalami szinten az elmúlt 150 évben, mert még mindig sok hasonlóság van a politika és a társadalmi elit akkori és mostani cselekvései között. - Ugyanazokat vagy legalábbis hasonló hibákat követi el a társadalom újra és újra. Ha így haladunk, akkor lehet lesz itt még újra valami neofasizmus vagy neokommunizmus is sajnos. - Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem is volt akkor központi jegybank, de szerintem abban az időben nem nyúlták volna le.
"Szerintem sok hasonlóság van az akkori időszak és a NER között." --- Az viszont nem rémlik, hogy a "számos korábbi kormányfő" esetében is kirabolta volna az egyik cimborájuk a gyerekével és annak haverjaival a Magyar Nemzeti Bankot. Vagy egy együgyű parasztot tettek volna meg az ország leggazdagabb emberének. Szép fejlődési pálya...
Lehet, hogy nem lopott, de mielőtt szentté avatnánk, kérdezzünk meg erről néhány zsidót vagy délvidéki magyart, akiknek őseit/rokonait gálánsan ill. könnyedén odadobta a gyilkosaiknak.
Valamikor ajánlgattak egy könyvet magyarországról ilyen témákban. Már nem emlékszem csak az Andrassy út maradt meg, ami a névadó minden érdemei mellett valami földtulajdon érintettsége miatt ott valósult meg, nem. túl jó útkapcsolatokkal. (ha rosszul valamire emlékszem akkkor bocs)
Szerintem számos korábbi kormányfő saját és körei gazdagodására használta fel a hatalmat (nemcsak nálunk). - Régeik közül pl: Bánffy Dezső, de Tisza-kormányt sem kellett félteni. Ezt az időszakot kifejezetten áthatotta a korrupció, és az elit gazdagodása az állami megrendelésekből. Ld. Mikszáth műveit. Szerintem sok hasonlóság van az akkori időszak és a NER között.
Azt mondja, hogy Magyarországon még ilyenre nem volt példa, hogy a miniszterelnök és családja vezetésével,előre eltervezetten fosztották volna ki az országot.
Ez sajnos így van. Lenyúlták. Hogy egy klasszikust idézzek: nem kicsit, nagyon! - Most kezdtem el hallgatni, de az elejével nem értek egy. Nem tartom sajnos példa nélkülinek. Nem véletlenül tudott régen is kialakulni pl. a panamázás.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-A forint erő egyelőre a 382,1 alatt tudta tartani, így a korábban kialakult kis trenderősítő mintából még megvan a lehetősége a 375 megtámadására. A jegyzés még mindig a csökkenő trendben mozog, egyelőre forint ellen menni továbbra sem tűnik jó ötletnek. Napokon belül a 386,7-es szintet lehet megnevezni a vízválasztónak a long és a short irány között, mivel a meghatározó csökkenő trendvonal folyamatosan esik. Fordulós jelzés tehát továbbra is várat magára. Ellenállások: 390,6; 406,25; 410,1; 414,06. Támaszok: 378,9; 375.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)