Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
" A többi ilyen HSZ ed jelentem. (csak hogy tudd, honna jön a pofon)" Csak, hogy tudd,nem foglalkoznak vele! A kis pöccsel sem,meg a hasonlókkal sem. De aztán lehet, hogy van akinek lehet,van akinek nem lehet. A kis kotyogónak pl lehet.
Nálad a lényeg az a portfólió, amit a Hold alapod tart, annak kell jól teljesíteni. Az csak a megjelenítése, hogy a számládat forintban vagy euróban vezetik.
Van az árfolyamnak egy természetes mozgása, amit te írsz, az egy sima rövidtávú határidős ügylet (decemberben elad, januárban visszavesz), a trendet nem befolyásolja. Vannak nem devizás játékaik is évvégén, pl MVM-mel.
Amúgy ezt miért a választások utánra teszed? Év végén szokott lenni egy erősítési hullám, hogy a számokkal jásszanak, illetve itt van még a választási osztogatás. Mint sceanrio el tudom képzelni,hogy választásokkor pont, hogy lerontják majd "megfogják" azt mondván, hogy ők tudják kezelni, bezzeg a másik odal.
A vegso invalidalasi pont az elso hullam csucsa lenne az ewp szerint. - Jelek lehetnek korabban, de ez is olyan, hogy a valoszinuseg a korai jeleknel alacsonyabb, cserebe a vart vagy elerheto hozam lesz nagyobb, ha aszerint alakul. - Tipikus jel lenne, ha a korrekcioban a masodik impulzus (c hullam) meghaladja az A hullamot pontban (c>a), plane ha rovidebb ido alatt teszi meg. Ettol meg nagyon messze vagyunk mind pontban, mind idoben. Tipikus fibo retrace szintek a 0.236 es a 0.382. a negyedik hullamban. Az is tipikus, hogy az A hullam a megelozo impulzuson beluli 2-es hullamig jon le. Ez valosult meg a 18%-os agyrem utan. - Azt sem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy amig egy devizaparban nincs osszeomlas es nem lep be a termeszetes folytonos novekedesi modell (ld torok lira), addig a devizaparra nagy idosikon a korrektiv alakzatok lesznek jellemzoek. - 2008 elotti arfolyamot a devizarenszerunk kotottsegei miatt en negligalom az elemzes soran. - Meg kell probalni osszefesulni a kulonbozo idosikokon kialakult strukturakat. Abbol lehet leszurni, hogy milyen kontextusok johetnek szoba. Mik a celszintek, invalidalasi es kulcsszintek. Ha ehhez jon meg fundamentalis erv, az nalam plusz pontot adhat egy szcenarionak. - Az aljak osszekotese lehet jel, de okolszabaly, hogy az atlos trendvonalak megbizhatosaga kisebb (trendlines meant to be broken), es a Horizontalis trendvonalaknal nagyobb valoszinuseggel alakulnak ki support zonak. .
Óhajunk ?! értem. Leírtam, hogy szerintem ha továbbra is csak "kenegetik" a szart, akkor azt elég soká el lehet húzni, és az sehogy sem lesz jó se neked, se másiknak (nekem mondjuk tök mindeggy, max ha nagy a gáz akkor eladok mindent otthon). 100% leírtam, hogy a kormány miért az OKA ennek az egésznek. Furcsamód arra érdemi válasz nem jött. ha válaszhatnék, hogy jobb legyen otthon hidd el azt választanám, de az a jelenlegi vezetéssel szerintem lehetetlen. De nyugodtan cáfolj meg. Az elvtársazást meg fejezd be! Rendszerváltáskor születtem így már csak ezokból sem lehetnék "elvtárs". A többi ilyen HSZ ed jelentem. (csak hogy tudd, honna jön a pofon)
Azért ezt így én még nem jelenteném ki , Vargáról én még nem vettem le a keresztvizet. Szerintem azt teszi amit OV mond... Év végén még kell neki kozmetikázni a GDP, és hiány miatt, illetve jövőre kell a pénz az osztogatásra is. FInomabban fogja kezdeni mint az elődje, de szerintem a jövő választásokig még -0,25 % lesz a kamatban. (lehet hogy egy következő FED vagy EKB döntés után , annak a farvizén)
Akkor kb mindenki egyetért hogy vagy fél évig most tartják a forintot. Aztán meglátjuk. Amúgy nekem is megérne némi pénzügyi forrást a rezsimváltás, de attól még nem habzok fel se a 380 se a 420 említésétől. Tény pmap lejáratokra csúnyább euroárfolyamot vártam, nem így lett, lesz is még pár rossz tippem. Meg jó is. Na és? Maradtam fülig euróban, nagyon nem izgat +-5%.
Köszönöm a részletes leírást. 1 kérdés: -mennyi ideig kell erősödnie vagy stagnálnia az árfolyamnak, hogy a 2010 (szerintem 2008) ból eredő, és 2019 ben felfelé megtörő trend invalidálódjon ? Ha az aljakat kötöm össze, akkor annak már aláment, de szerintem nem olyan erővel, hogy ki lehessen jelenteni (Ta hoz te értesz, emiatt téged kérdezlek) .
Egyelore a sav 417-369. Meg nem olyan szuk ez. Ha kialakul egy alja, akkor az uj kritkus szint az kesz alul. Es ehhez kelleni fog, hogy a kulso kornyezet ne legyen negativ. - Van egy jo mondas. Bull market climbs the wall of worries. Ez zajlik lenyegeben a covid ota, de legalabb 2022 ota. De egyszer ennek a bikapiacnak is vege lesz.
Az a szép, hogy kell idő, mire a szereplők elhiszik, hogy az MNB véget vetett a kanyarban előzésnek. A választások után van egy kritikus pont, ahol el fog ez dőlni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)