Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Gyorsan leírom amíg még lehet és igaz. 410 alatt ajándék! Ezt szépen elengedték megint, biztosan visszajöttek a shortosok! január 24.-i csúcsot ostromolja ez a FO$ 414,2nél meg 3 hónapos csúcsra fog érni!! Ez az 5. zöld gyertya!!! Eddig 4 nap gyengüléssel lenyomott 2,5 hónap "erősödést " komoly erősödés volt! https://imgur.com/a/uKnDNNe
Csak mi hagyjuk nekik! És sok marha még tapsol is nekik hozzá, habár alig él meg! Az ilyenek az igazi sötétek. Tegnap a zlotyi korrekciózott kicsit, mi nem(inkább az usdeurra tapadtunk, mert attól eshettünk!!), https://imgur.com/a/fKBwbRm ma a zlotyi repül, így megyünk vele! https://imgur.com/a/WT067Gc
azok a csontvázak csak bukta után lesznek láthatóak, addig lehet zárvatartani. Nem vagyok optimista, már most is katasztrófa a kórház ahogy tapasztaltam, és ez még csak a relatív jólét lecsengése nem az összeomlás.
szoktam írni hogy szerintem már olymindegy, csak az igazságérzetemnek és az eus állampolgárságomnak esne jól a rablóbandabuktatás. de nyilván nem mindegy hogy egy emelkedő vagy beroskadó euban levő gazdaságról beszélünk, még gazdasági és közszolgáltatási szakadás esetén sem.
És ebben az egy évben, jó eséllyel egyre több sz@r fog előkerülni az alól a szőnyeg alól,ahová a fidesz azt az elmúlt 15 évben lapátolta. Szerintem a költségvetésen most látható lyuk,csak a kezdet. Óriási számok fognak előkerülni.
Nem tudom, hogy az EU, hogy fog kijönni, de itthon ritka nagy sz*pás lesz a következő egy év. Ráadásul ez egy elhúzódó válság lesz itthon, jó eséllyel komoly ütést kap a régi, német vállalatokra épülő és az új,kínai elektromos autózásra alapozó rész is.
Fletó is ott szívta meg, amikor 2009-ben 6,9%-ot csökkent a GDP. Azt nem lehetett kimozogni, kiosztogatni. Szerintem imádkoznak sűrűn, hogy ne legyen belőle global recessziö, mert az a mi gazdasági szerkezetünkkel ide is felnagyítva érkezne meg. Végre Orbánnak is lett egy igazi barátja, T1G.
Azért az combos lesz, ha indul a családi adókedvezmény duplázás (aminek egyébként lenne létjogosultsága az építőipari CSOK és Babaváró támogatások HELYETT) és az SZJA mentesség. Brutális lyuk lesz a büdzsén. Utóbbi 5 évben 4-5 ezer milliárdos hiány volt, jövőre sokkal brutálisabb lehet.
A bababolt azért sem lehetett sikeres, mert azzal nem nagyon lehet lopni. Mit rendelne tőlük az állam milliárdokért? Pelenkát a vén komcsi képviselőinek? A digitális szolgáltatásokkal lehet a legjobban kipumpálni a pénzt.
Persze, hogy a bababolt nem jött be, mert qrva drága! Azt mondták évekkel ezelőtt,amikor nyitott, hogy récsölnél 8ezer egy cumi! Akkor ez drágának számított szerintem!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)