Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A durva shortosokat szokta a piac jól megbüntetni! Ne becsüljük le az MNB étvágyát! Lehet, hogy most épp a forint ellen dolgoznak, akkor a 400 csak egy kerek szám.
Ne essél Te is abba a hibába, hogy Armageddont látsz 10 évre előre, és pusztulat lesz +minden megdöglik... (nem lesz most sem világvége! elmarad) Lesz/lehet egy durva forint romlás megint, de az percekig/óráig/max pár hétig tart csak. Ki lehet használni ezt a turbulenciát, de közben jó ha földön maradsz, és azzal kalkulálsz, hogy majd visszamegy 382-re.
Elnézést kérek hanyagságomért! Én sem vagyok a régi! az eltelt pecek alatt ütöttük a 3%ot, mert jó erőben vagyunk! a szomáliai shilling - 0,51% erősödésben ha olyan jól teljesítenénk, mint szomália, akkor ma 376,07et kéne adni egy euróért az elmúlt 14 távlatában. Hát ők nem zuhantak akkorát! Úgy látszik ezeknek a dél afrikai ország vezetőinek kevesebb is elég! Nem akarják nemhogy az országot, de a környező országok jó részében lévő dolgokat a nevükön tudni abból, amit a néptől elvesznek. https://imgur.com/a/vzFLGcn
Azért az, hogy azonnal azt minden országok közötti utalásnál fenntartással! SEPA (EURÓ alapú utalás is 2-3 nap ha magyarországra megy, IBAN akár 2-4 nap is lehet. Ezt azért kalkuláld bele. Sokszor nekme revo írja, hogy megérkezett, onnantól általában még 1 nap mire a magyar bank jóváírja (mivel gondolom valahogy a Ft ot is rá kell tenned WIse ra .) írj nekik, hogy nagyobb utalásnál mi a teendő (revonál ez külön javasolt, új számlákkal, hogy ne zárolják, néha forrást kérnek megjelölni)
ez év január 9. e óta 378,014 lejtőn a csüngőhasú pengő FO$rint +2,91% 389,1 csak 1 legény nincs talpon a vidéken közel és távol sem usdeur +1,32% 382,9 korona +0,72% 380,7 zlotyi +0,55% 380,07 román lej +0,10% 378,03 bolgárleva +0,01% 378 szerb dínár 0% 378 dél afrikai rand -0,74% 375,2 indiai rúpia -1,17% 373,5 Annyi lehetne 1 euró FO$rintban kifejezve, ha csak annyit estünk volna, mint az adott valuta. Egy időben azt olvastam, hogy a Dél Afrikai köztársaság a legkorruptabb a világon. Kormányuk sincs csak kalózok! Ennek ellenére a mi stabil kitűnő kormányunknak, a stabil gazdaságunknak hála 389,1/375,2 =1,037 azaz 3,7 százalékkal magasabbra kerültünk, mint ők 14 teli és egy majd fél kereskedési nap után https://imgur.com/a/vtLJcay
Aranyszabály, szerintem ne utalj, mert ki tudja milyen árfolyamon vált. Ha fizetek és épp nincs a revoluton már akkor is EUR kártyával fizetek pl a helyi devizában (hétvéhén Zürich, ha EUR ban fizetem akkor 0,88-0,89 el váltja a terminál a saját bankom meg 0,91.) Mivel nálad nem kis összeg így még 2x utána néznék. IBAN utalás díjjának is nézz utána, az a biztos.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)