Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 25. 07:00
Előzmény: #11600  SilentMode
"Az összes nem lakosság sanyargató intézkedést mindig a lakosság fizeti meg."
Ez egyszerűen nem igaz."
.
Már negyedik napja várjuk itt a receptet a lakossági nem fizetésre, de hiába.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 25. 06:49
Előzmény: #11630  SilentMode
Te, ez előre megy, nem hátra.
TheSnake2020 2022. 04. 23. 15:19
Előzmény: #11657  El_Kebir
Ami érdekes ezen az ábrán, az a 2000. évi top. A dollár csak úgy mint most, toppon volt mindennel szemben. Aztán jött egy 2,5 éves medve piac a dollár pedig ment a pincébe. Szerintem a dollár erő lehet, hogy kifut. Okokat nem tudok mondani, de technikái oldalról a dollár olyan ellenállásokhoz közelít, amit ha egyből visz akkor nagyon sok minden ko. Nem csak a forint. Meglátjuk.
El_Kebir
El_Kebir 2022. 04. 23. 14:45
Előzmény: #11656  El_Kebir
Fsociety
Fsociety 2022. 04. 23. 12:39
Előzmény: #11653  TheSnake2020
Ez az ugynevezett carry trade, ha jol sejtem. 
TitusPullo
TitusPullo 2022. 04. 23. 12:32
Előzmény: #11653  TheSnake2020
Chfre kerestem etf-t de a swiss dividend ugyanugy tulvett tularazott mint minden mas rv. Bar anno anvalsagban is fizetett osztalekot. Swiss gov bond pedig felejtos teljesen. De meg mindig a chf a legokosabb ha deviza, ebben az evben “csak” 2% az infla. Bar a chf ellen pedig az szol h mar majdnem paritasban van az eurral. Foleg ha az ekb is elkezd szigoritani. Koszi a valaszt egyebkent.
TheSnake2020 2022. 04. 23. 11:00
Előzmény: #11652  TitusPullo
Nem a teljes állományra, de nagy része igen. Nem én tálaltam ki a konstrukciót, hanem nyilván tanácsadók.Tavaly nagyon jól működött, mert még a deviza is hozott nemcsak az állampapír. Most a kamat kulonbozet mar olyan magas, hogy a deviza nem hoz semmit. Magyar privatbanki szolgáltató. Most agyalok, hogy idén a deviza résszel mit kezdjek. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy nagyjából minden nullás, hozammal bír, vagy veszelyes. Ezért csak a nagyon nyilvánvaló pontokon kereskedek a devizával, és a stratégiai 30% soha nem mozdul, sőt annak egy része parlagon határon kívül. 😥
TitusPullo
TitusPullo 2022. 04. 23. 08:01
Előzmény: #11651  TheSnake2020
Elnezest a kerdesert, de ez azt jelenti, hogy minden forint alapu ktv kitettseg parja egy azonos fizikai elleniranyu deviza pozi? Tehat mintha devizaban lenne nominalva az egesz?
TheSnake2020 2022. 04. 22. 23:35
Előzmény: #11649  Törölt felhasználó
Nem is vitatkozom ezen. Sőt, ha figyelmesen olvasod akkor egyet értek veled. Szerintem légy  nyitott mind a két irányra,  legyél rugalmas és,  ha úgy gondolod nyissál pozíciót. Én mint korábban leírtam nem határidőt kereskedek, hanem treasuryn keresztül, ténylegesen megveszem a devizát. Így nincs margin call, a saját szabályaim számítanak csak. Egyelőre nincs trauma. Forint long, ami nálam annyit jelent, hogy a kötvény állomány nagy része forintban. Ez fedezve deviza kosárral. A deviza jól azonosítható ellenállásoknál rovid távon kereskedve. Ha van jobb ötlet, nyitott vagyok és meghallgatom.
Törölt felhasználó 2022. 04. 22. 22:32

Aaaaaand it is gone 371,7
Törölt felhasználó 2022. 04. 22. 18:54
Előzmény: #11639  TheSnake2020

"És igazad van, majdnem volt az 2%"
.
Mert az EUR akkor gyenge volt. Mennyi volt pl USD-hez, vagy a CHF-hez?
Törölt felhasználó 2022. 04. 22. 18:37
Előzmény: #11642  SilentMode
Csak mondtam néhány "dakota" közmondást :) 
De úgy látom még mindig nem jött meg a válaszod a központból hogy mit is kellene azokra a "külön adóval kapcsolatos kérdésekre válszolnod ami mégis csak izgalmas lehet itt a topikban hiszen azok az intézkedések az árfolyamra is hatással lesznek, lehetnek. 
Vagy talán "ha nem szóltál volna bölcs maradtál volna" ? - csak hát szóltál ezért illene befejezni ha már kérdeztek is........
Törölt felhasználó 2022. 04. 22. 18:13

A magyar államadósság csökkenését egyértelműen az adta, hogy az államadósságot a beérkező EU. transzferek miatt, 80%-ban forint adósságra tudták váltani és ezzel megágyaztak a forint leértékelésnek ami meg is tettek. ("kilopták a pénzt az emberek zsebéből")
A MÁP+nál a megnövekedett infláció miatt elindulhattak a visszaváltások és töredékére eshetett a kereslet is, az MNB-nek, hogy elkerülje a hirtelen összeomlást lépni kellett, nagy gyorsasággal hirtelen bevezette az infláció követő állampapírokat is. Most még megúszta, időt nyert egy kis ideig, de örökké ez sem fog működni.
Ezek miatt már nem számítok arra, hogy az államadósság tartósan és trendszerűen csökkenjen a következő években, inkább arra számítok, hogy az államadósság is emelkedésnek fog indulni és néhány éven belül már 100%-fölött lesz a magyar államadósság is.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 22. 18:01
A politikai részét nem próbálom követni, de lemaradtam a pillanatról, amit írtál , viszont most 371,890 volt az imént, amikor ránéztem. De ez csak annak érdekes, aki tőkeáttéttel nyomja meg napiban, engem inkább az érdekel, merre tart majd 3 hónap és 3 év múlva. Az meg szerintem a messzi észak.
Fsociety
Fsociety 2022. 04. 22. 17:51
Előzmény: #11644  Törölt felhasználó
Az a baj, hogy nem az van, hogy rosszul elemzik sztem, hanem siman igy kell elemezniuk. Mit mondjanak, hogy 12 ev volt bespajzolni, de helyette leuraltuk inkabb az orszagot? Nyilván ami hamarosan jön, az nem a Kánaán lesz. Egy banankoztarsasag szintjere sullyedtunk, egyelore foltozzak a lyulakat, de eu pénz nélkül, egy romlo kulso helyzetben, nekünk hamarosan meszelnek. Akkor is, ha most 372 csak a forint.Mehet a melo rendesen Rogan Tonieknal, hogy akkor ezt most majd hogy adjak át a népnek. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 22. 17:37
Előzmény: #11643  Törölt felhasználó

Még annyit, hogy az elemzők is rosszul elemzik a magyar gazdaság és költségvetés kilátásait, ugyanis azzal, hogy több vállalkozás is leépít, sőt bezár az elviselhetetlenül megemelkedett költségek és a beszűkült piaci megrendelések miatt, azzal alig számol valaki, pedig a helyzet az, hogy rengeteg vállalkozás sodródott és sodródik a csőd széle felé.
Így az államkasszába sem fog befolyni a tervezett bevétel, igaz ezt a magas infláció némileg tompíthatja, de mindenképpen várakozások alatti bevételek lesznek, főleg az év második felétől.
Törölt felhasználó 2022. 04. 22. 17:27

USA. - egyre több elemzőház szerint a FED-nek gyorsan lépni kell a kamatemelés tekintetében és nem kis lépésekkel kell emelni a kamatokat az infláció fékezése miatt.
A magyar kockázatok mellet az usa-kamatemelése is jelentős nyomást fog helyezni a forint árfolyamára.
Tegyük félre Orbánt és a politikát, teljes jobb és baloldalt is.
Érzelmek nélkül is teljesen világos, hogy a magyar költségvetés bajban van és erre jön rá a nemzetközileg is kedvezőtlen környezet, ami nem fog támogatást adni a forint erősödésének.
A növekvő nemzetközi kamatok miatt, egyre drágább lesz az ország finanszírozása és a növekedő kamatok, (főleg a dollár esetében) elindíthat egy újabb tőkekivonást Európából és főleg az instabil magyar piacról.
A kedvező környezet nem fog visszajönni néhány éven belül és a magyar kasszában sincs annyi, hogy hatásos választ tudjon adni erre a nagyobb finanszírozást igénylő helyzetre. Az MNB..-nincs könnyű helyzetben, hogy megállítsa a forint további értékvesztését.
A múlt egy kiemelkedően kedvező időszakról szólt, ennek már vége van és jobb ha ezt idejében észrevesszük. 
SilentMode
SilentMode 2022. 04. 22. 16:34
Előzmény: #11638  Törölt felhasználó
Wow, ez igen! Kemény voltál, megmondtad!
Nem dicsekedtem, a volatilitást méltattam. Engedd, hogy a depin átfűzze magát a pozitív gondolat. Kereskedj, keress sok pénzt, ezt kívánom!
Fsociety
Fsociety 2022. 04. 22. 16:31
371.10,whatever...a goebbelsi propaganda 12 ev utan is ugyanaz, es mar tokeletesen fordítható is. A baloldal elveszi a rezsicsokkentest. Ja, nem, majd mi,ha nyerünk. Es a többi... Az sem volt meglepetes, hogy a rezsicsokkentes csak papiron az, es hogy a gaz sem annyiert jön, amennyiert. De egy 2/3ra eleg volt, szépen be is arazta a lakossag ertelmi szintjet sajnos. Jegyezzük meg, nincs megszoritas, csak strategiai koltsegvetesi kiigazitas. Olyan oroszosan 😉 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek