nyilván született már feljelentés az ügyben. de ha valaki veszi a fáradtságot és online tesz feljelentést, akkor a gazdasági nyomozók jó arcok. volt szerencsém 2,5 órát ülni náluk pár éve. mondjuk lófaszt nem nyomoztak ki. vagy legalábbis el lett rakva a fiókba amit kinyomoztak.
egyetértek. továbbra is az a kérdésem , hogy mit csináljunk hogy rákényszerítsük az alteo menedzsmentjét a pénz visszaszerzésére. várom az ötleteket! jelentsük fel hűtlen kezelés miatt a vezetést? valamit lépnünk kell különben megússzák mert semmit nem csinálnak
Amikor megtörtént az Éltex adás.vétel és kijöttek a cég számai és hogy mivel lett átvéve a cég,már akkor írtam,hogy egy üres céget vettünk és ,hogy jól kivettek belőle mindent.Nah már most,hogy ha nekem egyszerű hozzánemértőnek ( így egyben ) feltűnik,hogy valami nem okés, akkor én nem hiszem el,hogy egy közgazdásznak vagy aki intézte az egésznek a felügyeletét,annak ne tűnt volna fel. Itt,jól hülyére vették a komplett vezetést Alteostúl Molostúl mindenestül.Jó hír,hogy az ilyen ember ( emberek ) akik leokézták ezt az egész bulit elvileg felelősei a történetnek.
E-mailezéssel szerintem nem nagyon. Max. a saját magunk megnyugtatására jó, hogy küldünk egy e-mailt. Ami megjelenik a bethu-n egy közleményben vagy valahol egy újságcikkben mint ALTEO reakció, olyat fognak az e-mailre is válaszolni, többet nem. Meg hiába van egy TEBÉSZ a Dióslakival, nem emlékszem, hogy sok dolgot elértek volna a kisbefektetők érdekérvényesítésében. Forumot olvassa az Alteo is meg az újságírók is. Szerintem a nyilvánosság a nyomás. Brückner írt egy cikket, nem fogja a témát elengedni. Kár, hogy nem derült ez ki a közgyűlés előtt. Én tényleg bízom bennük, hogy ahogy derültek ki a dolgok az integráció közben, léptek és mennek végig a jogi úton. M&A csapat, külsős könyvvizsgálók, jogi szakértők, mit lehet érvényesíteni a szerződés alapján. Kártérítés, egyezség. Aztán esetleg bírósági út, meg büntető feljelentés (ha hamisítás, csalás, számviteli fegyelem megsértése stb. volt az eladónál). Alteonak és MOLnak is érdeke, hogy ezt rendbetegyék. Ha lesz fejlemény, lesz közlemény. Legkésőbb a Q2 jelentésben szerintem le kell írniuk, hogy mit találtak és hogyan áll a sztori. Egyelőre én így állok hozzá.
pontosan erről van szó. sokszor a változást az hozza meg, ha valakinek komolyan fájni kezdenek dolgok. 4ig is azért kezdett el kommunikálni mert már egyre több cikk lengette be, hogy problémák lehetnek. ott 1600 szintről fordult az árfolyam és most 2300 felett is volt. Szóval a kommunikáción nagyon sok múlik.
Sajnos én nem hiszek az ilyen parlamenti megoldásokban. Sokan várták már a politikusoktól pl. a devizahiteles “megmentést” már sokadszor (sok egyéb segítség után), kárpótlási jegy több évtizedes kérdésének rendezése, OTT1, SET, ENEFI, stb. sok csúnya ügy volt a BET-en. Néhány kis tőzsdéző ember bajával senki nem fog magas szinten és komolyan foglalkozni (vannak nagyobb bajok még az országban). Szerintem Alteonak (és MOL-nak) üzleti/jogi megoldásokkal (ha már vannak ilyen rendelkezések a szerződésben) rendeznie kell ezt az ügyet, minél előbb, a cikkek, elemzői kommentek stb. szarul jönnek neki reputációs és stratégia szempontból is. Meg persze a befektetői bizalom reccsenése (potenciális tőkebevonások előtt?). Félek, hogy ez egy hosszú árnyék lesz az Alteonál, mint a CIG-nél volt az olasz-ügy. És nem tudom, hogy az új kormányzat a hulladék-koncessziót is megkeveri-e a többivel együtt (autópálya, kaszinó, trafik stb.) De szerintem az Alteo ezt nem hagyja annyiban. Bízom benne. Egyelőre.
Cég magántulajdon. Semmi köze a parlamenthez. 40 %- os tulaj a MOL, aki ráadásul az említett személlyel egy részvény cserét is végzett (Alteo-Wabi). Őket sem érdekli? A MOL is és az Alteo is megszólalhatna. Terveznek- e bármilyen lépést? Miért ez a mély hallgatás???
érdemes lenne perelni az alteot? ha igen összeállunk páran? vagy elvinni a parlamnet elé az ügyet? van képviselő ismerősön. Hozhat a parlament olyan döntést hogy a cégnek vissza kell követelnie a pénzt Tiborcztól. mi a véleményetek én benne vagyok mindegyikbe...
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.