Mai kereskedést nézve ( nyitás után leszúrást követően nagyobb tételek vétele, utána túllövés, majd visszarendeződés után egész délután +3% körüli kötések) optimistán várom a jövő hetet. Egyelőre nincsenek eladók, vevők se a könyvben, de stabil árfolyam és forgalom emelkedés van, vagyis a vevők uralják a piacot. Szerencsére spekulatív szereplők nem nagyon látszanak (ez a fórumon is látszik)
Visszafogottan örömködök ám, :) de kicsit vegyes érzéseim vannak a mostani kereskedést és árfolyamot nézve (YTD vagy 3 havi már +60%). Új stratégiának örülök (szerintem a 2025 elmegy az Éltex integrációra, MOL szinergiákra, hazai dolgok hatékonyságnövelésére, kimaxolására, már folyamatban lévő projektekre, 2026 H1-ben élesben indulnak a saját tárolók is, és szerintem 2026-2027 körül fog EPS-ben is érezhetően beindulni sok új dolog, persze eközben nézegetik a régiós akvi célpontokat is, stb.). Sok pozitív hír volt, de ennek a megrántós FOMO hype-nak nem annyira örülök, törékeny is lehet rövidebb távon (hígítások?, részvény likviditás kérdése, talán a valóban forgó közkéz szűkülése is megjelenik egy kicsit ebben az árban, a mostani szélsőséges könyvekben. Ha jól láttam, kb. 300 forinttal feljebb/lejjebb lehetett csak pár ezernyi tételt venni/adni. A korábbi 300-500 milliós havi forgalmak idén 2 mrd, 1,2 mrd, 1 mrd-on alakulnak). Ezt a szintet azért jó lenne még aládúcolni 2025-re konkrétan árazható dolgokkal is (akár rövidebb távon is eredményjavulás, elemzések megerősítései, stb.)
Tudtam hogy ezt fogod írni 😂 . Azt hittem ismersz már annyira hogy tudod , attól hogy nem írok le mindent én is látom a vergődéseteket a könyvben .. Add el . Te dolgod .,
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.