En probaltam veled emberi hangon beszelgetni, de ez egy lehetetlen kuldetes…ha valami nem tetszik, jon a szokasos, leereszkedo stilus. Az arsapka, a hatosagi arazas, a kamatstop rendszere az konzervativ, jobb oldali metodika?! Ha szerinted igen, akkor nagyon gyorsan idezd fel a kozgazdasagi tanulmanyaid! Nekem ez a velemenyem, tudom, hogy nem NER konform, de engedd meg nekem az onallo gondolatokat…
Lófüttyöt volt vallásos, ismertem a szomszédját, egy tapolcai kislány, panelban laktak, soha nem volt vallásos. Most meg túltolja, mint mindent. Keresztény büszkeség meg nem létezik, ez ökörség, már bocs, az ember a hitével nem kérkedik. Aki ezt teszi, az többnyire érdekből teszi. Soha nem hordtam keresztet, nem vertem a mellemet, de templomba el szoktam menni és keresztény elvek szerint próbálok élni. Nem lopok, nem gyűlölködök, nem teszek hamis tanúbizonyságot, más feleségét nem zaklatom, szóval ilyen elvek szerint keresztényebb vagyok a Fidesz tagok 99%-ánál, a Fidesz szektahívők 90%-ánál.
Kukacka! Ha álkeresztény lenne az ország vezetése, akkor nem jött volna ismét el hozzánk a Szentatya! És mi az a kamukonzervatív? Tudod, a politikai dimenzió két oldala nem laboratóriumi. Van, amiben - különösen a gazdaságban - egy párt inkább baloldali, de a társadalom, a gazdaság és a kultúra területén jobboldali, ami meghatározza a párt főirányvonalát! Tudod, a konzervativizmusnak történelmileg két irányzata létezik, de ideológiailag többféle irányzata is lehet. Az amerikai külpolitika fegyveres demokráciaexportja neokonzervatív (röv. "neokon"), mely irányzat képviselői pl. Irving Kristol, Seymour Martin Lipset és Nathan Glazer, stb. Ez inkább baloldali irányzat, ami például elkötelezetten és erőteljes antikommunista és a kommunistákkal rokonszenvező liberálisokkal szembeni ellenérzés volt. Ez a fajta antikommunizmus meglehetősen eltér a tradicionális
amerikai jobboldal antikommunizmusától. Az utóbbi azért szállt szembe a kommunizmussal,
mert az egy ellenséges külföldi hatalomhoz kötődött, ateista és
szabadpiac-ellenes volt. Az antikommunista baloldal ezzel szemben
rokonszenvezett a kommunizmus társadalmi és gazdasági törekvéseivel,
azonban a harmincas és negyvenes évek folyamán felismerte, hogy a
„létező szocializmus” a saját maga által kinyilvánított idealista
célokat semmibe vevő és nem kívánt következmények jellemezte
szörnyeteggé vált. A "neokommunizmus", mint politikai, társadalmi és gazdasági irányzat teljes ellentéte annak, amit a magyar kormány csinál. Folytassam még, vagy mára ennyi elég volt? :)
"A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”Akkori kijelentése kapcsán Bayer Zsolt most azt mondta:„Tehát ki van adva az itiner, mert én nyolc évvel ezelőtt demens vénembernek neveztem a migrációban vagy a migrációs helyzettel kapcsolatos állásfoglalása miatt, bánom én ezt már. Nem is mentségül mondom, de akkor én még protestáns, egész pontosan evangélikus voltam. Mint katolicizmuson kívüli, mondjuk ennyiben volt fölmentésem, hogy mondhattam. Én azóta katolizáltam.”"
Honnan gondolod, hogy Tóth Gabinak damszkuszi utat kellett járnia? Ő mindig is megvallotta a hitét. Érdekes, hogy engem anno megpróbáltatok kifigurázni anno, amikor írtam, hogy büszke, vallásos, volt bencés diák vagyok. Nem csak meleg büszkeség van, hanem hetero, keresztény büszkeség is, amit igaz, nem az utcán próbálunk bebizonyítani!
Úgy gondolod, hogy te attól vagy "okosabb", mert más a véleményed, és én - szerinted - attól vagyok "butább", mert nem ugyanaz a véleményem, mint neked? Ugye viccelsz! Nem vagy te egy kicsit elszállva magadtól? A közgazdaságtanban nincsenek tuti megoldások. Én bízom a kormány gazdaságpolitikájában és abban, hogy mindezt az ország szuverenitásával összhangban hajtja végre. A latin idézetek - látod, ez az előnye, ha valaki latinból érettségizett Pannonhalmán - mindig másra vonatkoznak, és tudni kell értelmezni őket, hogy ki, mikor és mivel összefüggésben mondta, ettől lesznek adekvátak az adott szövegkontextusban. Kár, hogy ezeket nem érted a nagy "okosságod" mellett! (Ugye tudod, hogy az idézőjelet miért tettem ki!) Nem vagyok fatalista, és nem lesz apokalipszis! A te percepciód már ott elcsúszik, hogy a téves előfeltevésedet a társadalomtudományban axiómának tekinted, ezért a konklúziód is téves lesz! Azt elismerem, lehet, a te világodtól eltérő, párhuzamos univerzumban élek, de nem biztos, hogy nem az én párhuzamos univerzumom a valóság, és nem a te buborék univerzumod! Még annyit, hogy nem igazán demokratikus és liberális más véleményét minősíteni, különösen akkor, ha több köze van a tényekhez, mint a másik véleményének!
Pedig most még az is keresztény lett, aki a templom mellett még a fejét is elfordította. Orbán apostolinája pld. Tóth Gabi, aki nem a damaszkuszi utat, hanem magát a damaszkuszi nyolcsávos autópályát járta meg. :D
Egyezunk, ebben nincs vita. De jomagam most politikai oldalrol kozelitettem meg…ha azt felreteszem, nekem is a gyomrom forog az alkereszteny, kamukonzervativ, neokommunista rendszertol.
A saját mércéjükkel nézve zseniális, a miénkkel nézve pedig használjunk már valami más szót. Pl.:gátlástalan módon. Amúgy meg, az erkölcs "gumi" kategória, a jogszerűséget kell rajta számonkérni vagy betartatni. Persze erkölcsileg is egy senkiházi bitang embernek tartom, de a társadalom már kevésbé.
Ez politika, nem futoverseny…ertem a peldad, csak a politika sosem a fair kuzdelemrol szolt, nalunk ez pedig hatvanyozottan igaz. Penz, paripa, fegyver…ez mind a kormanynal van! A megelhetesi politikusokbol allo ellenzek ott bacta el, hogy kormanyt akart valtani, holott elso korben eleg lett volna az is, hogy ne legyen 2/3. Elqrtak, nem kicsit, nagyon…
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!