Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Túlfűtötté vált a részvénypiac,edfig nem vettek tudo.ást a problémákról.. Energia ársokk,infláció,kamatcsökkentések elmaradása,pont ezek miatt,kötvényhozamok,stb. A részvényárak meg az egekben..Főleg a nasdaqnál.. Irreálisan sokat ment az elmúlt 40 napban.. Pedig eddig mindig a kockázatos befektetések közé soroltàk a nasit.. Ezért gondolom,hogy duplát fog esni mint a többi..
Na,jó reggelt felébredtem.. Látom 200 -ig viszzahúzták délben, aztán újra le.. Nem értem milyen longról beszélgettek itt..hiszen brutál short van.. Nem csak Iràn itt a probléma,meg az olaj,hanem sok más folog is van.. Főleg NQ áll nagy esés előtt szerintem..
HA szigorúan csak az emelkedő vonalakat nézem, akkor kb. leért az aljára + 23920-930 dupal alj, ez alatt pince. 23770-23800 van még ott, alatta meg a game over szegmens.
Én mint írkálós hülyegyerek:) NQ m15 leért az aljára, csorgott, látható volt,h nyúlik lefele a középről, nem akarták tartani. viszont az előző m15 egy "inverted hammer", lenyúlt még az alj alá, ha visszajön az inverted hammer fölé, az elég erős long jelzés. 15:30-ig csinálhatna egy világmegváltó rallyt.
sztem az olajnál ugyanaz a baj, mint bármi másnál. egy halom long van az éterben, amikkel időben ki kellene szállni, ezért robotka mindig elkezdi venni, ha kell, ha nem. Valamikor ki kell reaálzni magukat az olajból, és nem a padlón, hanem itt. szóval szerintem a rotálás: indexekből ki, ráfogják,h az olaj miatt esnek, pedig semmi köze. még jó hír is jött, és mégis tartják az olajat.
tegnap "vitáztunk" itt dniellel a call opciókról, hogy ok,h vesdzik őket, kiírják, és trade. no de ha véget ér? ki a jóisteni fogja fenntartani a longot? Értsd: A longoló brigád megy utána stoppal. A call-ok alább fognak hagyni, ha vége a rallynak. Hulló kések alá senki nem fog aláállni, na pont ezért esik az NQ. Ha jönne is egy békehír, sztem 1-2 napos rally, és esik tovább.
nekem olaj shortom van. mert egy idő után úgyis békére lelnek, és akkor nem longolni kell. pont ezért félek longot nyitni olajra mert ha beszakad, game over.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?