Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

link



Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.



A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.



A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.



A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.



Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.



Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
datoja 2011. 08. 21. 13:56
Előzmény: #18  Dezso_Laszlo
#20
Bocsánatod kérem,ha megbántottalak!
Én nem sárdobálni akartam,hanem utat mutatni,hogy az elképzeléseid megvalósuljanak.
Magicmaan
Magicmaan 2011. 08. 21. 13:32
Előzmény: #10  Dezso_Laszlo
#19
És mit jelent egyetlen blokk leállás?

Kíváncsi vagyok!
Dezso_Laszlo 2011. 08. 21. 13:08
Előzmény: #17  datoja
#18
Te sárdobálsz, én javasolok. Mindenki azt teszi, amit tud, ez nem baj, sőt: szükségszerű.

Stratégia javaslat 0003.

EREDETI:

2. Az Országgyűlés az Energiastratégia alapján megerősíti, hogy elkerülhetetlen a szemlélet- és struktúraváltás az energiaellátás terén. Az érdemi döntések nélkül a versenyképesség és a fogyasztók biztonságos ellátása veszélybe kerülhet. E döntések alapja az Energiastratégia, ami a hosszú távú szempontokat mérlegelve az alábbiak szerint optimalizálja az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a fenntarthatóság mint elsődleges célok együttes érvényesülését:

HELYETTE:

2. Az Országgyűlés az Energiastratégia alapján megerősíti, hogy elkerülhetetlen a szemlélet- és struktúraváltás az energiaellátás terén. A közelmúlt ágazati mulasztásai és a mögöttük meghúzódó lobbiérdek miatt (melyek büntetőjogi elemzése a stratégia keretein kívül esik) felgyűlt SÜRGŐS, AZONNALI intézkedésekkel a globális melegedést le kell állítani és a nukleáris biztonságot helyre kell állítani. Az érdemi döntések nélkül a versenyképesség és a fogyasztók biztonságos ellátása veszélybe kerülhet. E döntések alapja az Energiastratégia, ami a hosszú távú szempontokat mérlegelve az alábbiak szerint biztosítja a Túlélést, a nukleáris biztonságot, ezek után pedig optimalizálja az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a fenntarthatóság mint elsődleges célok együttes érvényesülését:

Mindenképpen indokolt befoglalni, hogy a Fellegi-Bencsik páros MULASZTÁSAI vezettek a jelenlegi botrányos helyzethez. Olyan tömegű intézkedés égett a körmünkre, ami miatt az energialobbi körében is felelősöket kell keresni, a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújának alaposságát igen gondosan kell mérlegelni, mindenek előtt a „paksi lobbi” körében: a börtöntöltelékek börtönbe valók, az okozott kárért vagyonukkal feleljenek.

Azonban szó sem lehet arról, hogy a Túlélés, vagy a nukleáris biztonság kérdése „optimalizálás” körébe kerüljön.
datoja 2011. 08. 21. 13:02
Előzmény: #16  Dezso_Laszlo
#17
Széllel szembe nem lehet pisálni!

Mivel te még az eddigi tapasztalataid alapján nem jöttél rá erre,igen fiatal lehetsz.
Ez pozitív.
Egy lehetséges út az elgondolásaid megvalósítására:
Lépj be a helyi fidesz szervezetbe,felfelé nyalj,lefelé taposs
és idővel hátha te leszel a Fellegi vagy
a Bencsik vagy mindkettő,s akkor megvalósíthatod az álmod.
Itt a fórumon hidd el,minden politikai,gazdasági megnyilatkozás csak
gitt rágás!
-Meg egy kicsit saját magunk és egymás
szórakoztatása,esetleg heccelése.
Dezso_Laszlo 2011. 08. 21. 12:30
Előzmény: #14  Dezso_Laszlo
#16
Stratégia javaslat 0002.

EREDETI:

1. Az Országgyulés elfogadja az 1. mellékletben foglalt Nemzeti Energiastratégiát (a továbbiakban: Energiastratégia) – figyelemmel a szorosan kapcsolódó Stratégiai Környezeti Vizsgálat alapján készült környezeti értékelésre –, amely 2030-ig szól, 2050-re irányuló kitekintéssel.

HELYETTE:

1. Az Országgyulés elfogadja az 1. mellékletben foglalt Nemzeti Energiastratégiát (a továbbiakban: Energiastratégia), amely 2030-ig szól, 2050-re irányuló kitekintéssel.

A kiskapukat - amelyeket a Fellegi-Bencsik páros az energialobbinak biztosít - le kell zárni. Szó sem lehet arról, hogy az energialobbi majd a környezeti értékelés szintjén megkontrázza az Országgyűlés akaratát.
Törölt felhasználó 2011. 08. 21. 12:29
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#15
Dezso_Laszlo 2011. 08. 21. 11:55
Előzmény: #13  Sigorszky
#14
Stratégia javaslat 0001.

EREDETI:

Az Országgyűlés
- tekintettel arra, hogy a magyar gazdaság teljesítőképessége, illetve a társadalom jóléte a biztonságosan hozzáférhető és megfizethető energiától függ,
- figyelembe véve a jövő nemzedékek energia, víz, élelmiszer és nyersanyag szükségleteinek biztosítását és az élhető környezet megőrzését,
- tekintetbe véve a legfontosabb hazai és globális kihívásokat, az Európai Unió energiapolitikai törekvéseit
a következő határozatot hozza:

HELYETTE

Az Országgyűlés
- tekintettel a globális légkör egyre gyorsuló melegedésére és arra, hogy annak leállítása, majd visszafordítása azonnali intézkedések nagy sorozatát követelő, globális LÉTÉRDEK,
- tekintettel arra, hogy hazánk, szomszédaink, Európa nukleáris biztonságát nem fenyegetheti üzleti csoportok érdeke, a nukleáris biztonság magyar, regionális illetve európai LÉTÉRDEKE minden lobbiérdeket megelőz,
- tekintettel arra, hogy a magyar gazdaság teljesítőképessége, illetve a társadalom jóléte a biztonságosan hozzáférhető és megfizethető energiától függ,
- figyelembe véve a jövő nemzedékek energia, víz, élelmiszer és nyersanyag szükségleteinek biztosítását és az élhető környezet megőrzését,
- tekintetbe véve a legfontosabb hazai és globális kihívásokat, az Európai Unió energiapolitikai törekvéseit
a következő határozatot hozza:

Itt csak két beszúrás szükséges, mert - bármennyire is elfogadhatatlan a Fellegi-Bencsik-féle botrányos hülyeség - az általánosságok szintjén helyes (csak a részletek szintjén mond ellent saját magának), de hiányos ... és pont a hiányzó két részlet a legfontosabb, LÉTÉRDEK! Elfogadhatatlan a globális melegedés leállításáról való hallgatás épp úgy, mint az eurobiztonságról való - lobbiérdekű - hallgatás.

Sigorszky 2011. 08. 20. 14:59
Előzmény: #12  Dezso_Laszlo
#13
biliből ujjacskákat kivenni Laci!
Dezso_Laszlo 2011. 08. 20. 12:18
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#12
[kieg.]

link

"Már a kormány új terveit is kétségbe vonják Londonban", ... tegyük hozzá: JOGGAL.

A Fellegi-Bencsik páros kőkorszaki "energiastratégiája" nem ad lehetőséget növekedésre. Ugyanis Paks tervezett bővítése 100 %-ban állami és hitelmentes, tehát minden egyes forintjából 10 forintnyi 10+80+10-es konstrukciót (10 ... 90 % önerő + 80 ... 0 % alacsony kamatú hitelre adott garancia + 10 % vissza nem térítendő támogatás) lehetne létrehozni, TÍZSZER AKKORA GDP-NÖVEKEDÉST elérni. Ideje, hogy Fellegi Tamás és Bencsik János felálljon az asztalától és olyannak adja át a helyét, aki ALKALMAS, aki betartja hivatali esküjét, aki nincs az energetikai lobbi zsebében, ... majd AKKOR megváltozik London véleménye (is, meg a munkanélküliség is, meg az építőipari pangás is, meg az agrárium alacsony jövedelme is, stb.).
Dezso_Laszlo 2011. 08. 20. 09:52
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#11
Kedves Hulk,

ha veszélyeztetni akarod A NUKLEÁRIS KATASZTRÓFA-VESZÉLLYEL nemcsak a saját hazádat, Magyarországot, de az egész Európai Úniót is a "disznóiddal", akkor jó lenne a személyes adataidat nyilvánosságra hozni, hogy tudjuk: FOGLALKOZÁS KÖRÉBEN elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanújáról van-e szó (amikor börtönben végzed), vagy csak közönséges ostobaságról?
Dezso_Laszlo 2011. 08. 20. 09:44
Előzmény: #6  datoja
#10
Kedves datoja,

talán nem vagy tisztában azzal: mit jelent egy atomerőmű EGÉSZ ÉLETÉBEN egyetlen BLOKK-LEÁLLÁS.

2010-ben HAT BLOKKLEÁLLÁS VOLT (blokkonként átlag 1,5).

Az Európai Únió előbb-utóbb betiltja az összes atomerőművet, ... mondjuk akkor, amikor a Fellegi-Bencsik páros már ráköltött párszáz milliárdot, SIKERESEN AKADÁLYOZVA A GDP NÖVELÉSÉT ENNEK A TÖBBSZÖRÖSÉVEL.
Törölt felhasználó 2011. 08. 20. 00:17
Előzmény: #3  datoja
#9
Csatlakozom az effajta disznótartáshoz.
1 disznó + 1 disznó, az akárhogyan is,de 2 disznó. (még a GDP is bővül)

Álmodni meg máshol kell.
Törölt felhasználó 2011. 08. 20. 00:09
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#8
Micsoda ökörség.
datoja 2011. 08. 19. 21:15
Előzmény: #6  datoja
#7
Sőt,a szülést kellene betiltani,mert minden szülés előbb,vagy utóbb a megszült
egyén halálához vezet!
datoja 2011. 08. 19. 21:09
Előzmény: #4  Dezso_Laszlo
#6
A logikád szerint a repülőgépek,autók,motorok,elektromos gépek,gyúlékony anyagok,kenyérvágó kések,kender kötelek és még ki tudja minek a gyártását meg lehetne szüntetni,mert veszélyesek az emberi életre.
datoja 2011. 08. 19. 21:01
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#5
A biometán technológiára szeretnék egy költségvetést /beruházási igény+éves fenntartási igény+éves nyereség+megtérülési idő/,egy családra vagy családi gazdaságra kalkulálva!
-Ha olyan,vagy rosszabb,mint a hódmezővásárhelyi új városi közvilágítási hálózat terve,/amit sajnos meg is valósítanak 750 Mft-ból,miközben az éves megtakarítás évi 70 Mft a villanyszámlán,a fenntartási költségek meg ismerve a led-technológiát,minimum plusz évi 25Mft,akkor ne közöld!
Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 20:57
Előzmény: #3  datoja
#4
Kedves datoja,

a disznóid nem pusztítják el az én unokáimat, igaz? Nem is veszélyeztetik őket. De ha évente 5 ... 6 alkalommal megkergetnék a szomszéd gyerekeit és hajszál választja csak el őket a gyerekek elleni GYILKOS tevékenységtől, ... akkor is ez lenne a véleményed?

Majd ha cecelégy támadja meg a disznóidat, mert a paksi hűtőtó környékén biztosítottak a létfeltételei, majd ha álomkórban pusztulsz el, majd a Túlvilágon jobb hasonlatokat keress ...
datoja 2011. 08. 19. 20:40
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#3
Kedves Laszlo!

Ha paraszt gazda lennék,/közel állok hozzá,nem messzi lakik tőlem/eszembe se jutna,hogy lebontsam azt a disznóólat,
amiben a családi élelem éves szükségletének 40%-át megtermelem.Inkább építenék mellé/ha a pénztárcám megengedi/
még négyet,hogy megtermelhessem az igényeim dupláját,amiből már eladásra is jut.
Azért,mert a szomszéd rosszul építette
az övét és a disznók szétbontották,a másik gazda meg a folyópartra építette és az árvíz elvitte,azért még nem kell az egész világon beszüntetni a disznótartást.
Az atomerőmű építésről ez a véleményem.
Törölt felhasználó 2011. 08. 19. 20:40
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#2
"A kiégett nukleáris üzemanyag tárolása jelenleg szintén ideiglenes jelleggel, az erőmű szomszédságában létesített Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában (KKÁT) történik ötven éves időtartamra. Számítások szerint az erőmű tervezett 30 éves élettartamának végéig keletkezett, hazánkban maradt kiégett nukleáris üzemanyag kazetták száma 11 135 db lesz.

A Paksi Atomerőmű építésének idején az előirányzat az volt, hogy a kiégett üzemanyag-kazettákat az erőmű pihentető medencéiben való 3 éves tárolás után a Szovjetunió térítésmentesen visszafogadja. Az erőmű első blokkjának üzembe helyezése után azonban a Szovjetunió egyoldalúan módosította a feltételeket, miszerint a pihentetési időt öt évre emelték és a visszaszállításért magasabb árat kértek. 1989-1998 között 2331 db kiégett üzemanyagköteg került így vissza a Szovjetunióba.

Az időközben bekövetkezett politikai és gazdasági változások új feltételeket teremtettek, hazai alternatívát kellett előkészíteni. Ekkor vették tervbe, majd építették meg 1992-1996 között a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolóját. A létesítmény első három modulját már 1999 végére feltöltötték, majd megépítették a következő négyet. Miután ezek is beteltek, újabb négy kialakítása következett, az idén pedig már a 16. kamra is elkészül. A kiégett üzemanyag-kazetták végleges elhelyezéséről egyelőre nincs döntés, bár évek óta készülnek munkaprogramok, tanulmánytervek a lehetséges megoldások felvázolására. 203-ban a magyar és orosz kormány képviselői felújították a visszaszállításra vonatkozó tárgyalásokat. Végül egy olyan megállapodás született 2004-ben, ami fenntartja Magyarország számára a visszaszállítás jogi lehetőségét."

ez se kis probléma

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek