"3., A Kárpát-medence felmelegedését ugyanúgy, mint más területekét pont a fosszilis erőművek+ a gépjárművek CO2 termelése és az állattartásból adódó metántermelés okozza, a CO2 és a metángáz is vékonyítja az ózonpajzsot!" Nagyjából egyet lehet Önnel ebben érteni, valóban jelentős a többi hatás is. De ezt nem lehet a paksi gazemberség felmagasztalására felhozni, mint Ön teszi:
"4., Csatlakozom azokhoz a hozzászólókhoz, akik az atomerőművek mellett teszik le a voksot!
Jó az atomerőmű, ha ésszel tervezik meg az erőműveket és olyan helyre építik, ahol kicsi a földrengés veszélye (nem mint Japánban) és nem kapcsolják ki a 3-szoros védelemmel ellátott biztonsági eszközöket (mint Csernobilban)!
Egy baj van Pakssal - sajnos csak 4 blokk van! Legalább 2-szer enyyi kellene!" Na, be is tenne az a magyar mezőgazdaságnak. Igazából nem tudom, hogy ha a NUKLEÁRIS BIZTONSÁGOT BEFOLYÁSOLÓ üzemhiba miatt blokkleállás történik, akkor hogy merhet bárki is olyan véleményt nyilvánítani AZ ÉN ÉLETEMRŐL, hogy az bagatell? Ezzel a tájékozatlan Richter_Gedeon urat is meghülyítik, aki nem ért az atomerőműhöz, de azért utánagajdolja, hogy "igen, kell nekem". Kell neki az, hogy katasztrófa esetén evakuálják, kell neki az aszály, minden was gut und teuer, nicht wahr?
Halálbüntetés kell ide, a gondatlan veszélyeztetés tízmilliós tömegű sértettjének a védelmében, mert ameddig nincs, addig büntetlenül veszélyeztetheti mindenki Magyarországot.
"4., Csatlakozom azokhoz a hozzászólókhoz, akik az atomerőművek mellett teszik le a voksot!
Jó az atomerőmű, ha ésszel tervezik meg az erőműveket és olyan helyre építik, ahol kicsi a földrengés veszélye (nem mint Japánban) és nem kapcsolják ki a 3-szoros védelemmel ellátott biztonsági eszközöket (mint Csernobilban)!
Egy baj van Pakssal - sajnos csak 4 blokk van! Legalább 2-szer enyyi kellene!" Na, be is tenne az a magyar mezőgazdaságnak. Igazából nem tudom, hogy ha a NUKLEÁRIS BIZTONSÁGOT BEFOLYÁSOLÓ üzemhiba miatt blokkleállás történik, akkor hogy merhet bárki is olyan véleményt nyilvánítani AZ ÉN ÉLETEMRŐL, hogy az bagatell? Ezzel a tájékozatlan Richter_Gedeon urat is meghülyítik, aki nem ért az atomerőműhöz, de azért utánagajdolja, hogy "igen, kell nekem". Kell neki az, hogy katasztrófa esetén evakuálják, kell neki az aszály, minden was gut und teuer, nicht wahr?
Halálbüntetés kell ide, a gondatlan veszélyeztetés tízmilliós tömegű sértettjének a védelmében, mert ameddig nincs, addig büntetlenül veszélyeztetheti mindenki Magyarországot.
Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel
Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.
A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.
A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.
A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.
Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.
Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!