"... megeszed az almát, és várod az emésztést, hogy a szarból végre áram legyen. mennyi hőt bocsájtasz ki a szarásra várva?"
Örülök, hogy a biogáztermelés alapjai iránt így érdeklődsz. Javasolt irodalom: Updated Guidebook of Biogas Development. A budapesti műegyetem Központi Könyvtárában olvasható. (Mellesleg nem javasolom az almát, túl alacsony a cellulóz-tartalma, vagy pontosabban: a belőle képződő hullatéknak kedvezőtlen a szén/nitrogén aránya).
Egyébként táplálkozásélettani kérdést is felvetsz. Tudnod kell, hogy az alma tömegének beltartalmi értékei (fehérje, zsír, szénhidrát, sav, alkohol, stb.) csak átlagosan cca. 70 %-ban szívódnak fel. Ha a hullaték vegyelemzésével megméred a hullaték beltartalmi értékét, gyakorlatilag ezt a 30 százalékot kapod meg.
Arról egyébként még nem hallottam, hogy kaloriméter-bombába ültettek volna élő személyt. Vannak respirációs kamrás kísérletek, de a kamrán belül kizárólag a hulladékhő mérése ... erről még nem hallottam, bár bizonyára lehetséges.
Örülök, hogy a biogáztermelés alapjai iránt így érdeklődsz. Javasolt irodalom: Updated Guidebook of Biogas Development. A budapesti műegyetem Központi Könyvtárában olvasható. (Mellesleg nem javasolom az almát, túl alacsony a cellulóz-tartalma, vagy pontosabban: a belőle képződő hullatéknak kedvezőtlen a szén/nitrogén aránya).
Egyébként táplálkozásélettani kérdést is felvetsz. Tudnod kell, hogy az alma tömegének beltartalmi értékei (fehérje, zsír, szénhidrát, sav, alkohol, stb.) csak átlagosan cca. 70 %-ban szívódnak fel. Ha a hullaték vegyelemzésével megméred a hullaték beltartalmi értékét, gyakorlatilag ezt a 30 százalékot kapod meg.
Arról egyébként még nem hallottam, hogy kaloriméter-bombába ültettek volna élő személyt. Vannak respirációs kamrás kísérletek, de a kamrán belül kizárólag a hulladékhő mérése ... erről még nem hallottam, bár bizonyára lehetséges.
Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel
Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.
A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.
A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.
A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.
Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.
Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!