Dezso_Laszlo

Regisztráció:
2011-02-05 08:47
Hozzászólások száma:
2 257
Utolsó hozzászólás:
2018-04-30 13:14
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 3
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-04-30 13:14:33
mutat
A népesedési katasztrófa ellenszere: okos családpolitika és robotok #8
A népszerűség egy dolog, a tény az valami más :)))
2018-04-30 09:36:16
mutat
A népesedési katasztrófa ellenszere: okos családpolitika és robotok #2
Még mindig az erdőben bolyongunk ...
Ideje végre tudomásul venni, hogy a Bioszféra erőforrásai VÉGESEK!!!!!! A Föld nem képes fenntartható módon eltartani
52 millió embernél többet!!!
Amit "demográfiai katasztrófának" titulál a szerző, az valójában a világtrendhez képest KEDVEZŐ FOLYAMAT! Szükséges viszont a globális népességcsökkentés kvótáiról valamilyen multilaterális megállapodás megkötése. A több évszázados - lassú, egykés - népességcsökkenés kezelhető, mint ahogy az ennek következtében fellépő recesszió is az, akármit is hazudozik erről a közgazdászok érdekkel fertőzött része.
2018-04-28 16:00:18
mutat
Új lendületet vehet a napenergia-forradalom - Fontos változások a láthatáron! #2
"... minél több megújuló energiatermelő erőmű jöhessen létre Magyarországon ..." Isten őrizz!
Jó, ha tudjuk, hogy abszolút környezetkímélő energiatermelés, amely semmi környezeti kárt nem okoz, olyan egyenlőre nincsen. Mindenfajta "zöldenergia" tartalmaz valamennyi környezetkárosítást, kivéve az, amelyet NEM TERMELÜNK MEG (inkább takarékoskodunk).
A cikkbeli napenergia esetében a villamosáram-termelési hatásfok nagyjából 16 ... 17,4 % közötti. Ez azt jelenti, hogy a fennmaradó 82,6 ... 84 % hőterhelést okoz, amelyet - ha nem hasznosítunk, akkor - hőszennyezésnek hívunk. Márpedig egyenlőre nem hasznosítjuk.
A megoldás: OSZTOTT TERMELÉS, vagyis nem koncentrált hőszennyezés, ami klimatikus beavatkozást jelent (pl. Paks a legjobb magyar búzatermő területek elsivatagosítását végzi évtizedek óta), hanem sok-sok kis lakóépületre fölszerelt panelmennyiség, amivel a hőszennyezés is eloszlik. Az ideális persze az lenne, ha az egész világon minden családiházhoz ugyanakkora terület tartozna és koncentrált "település" egyáltalán nem lenne. Erre vonatkozó urbanisztikai elképzelésemet "ligetváros" alatt lehet keresni a neten.
2018-04-20 18:15:51
mutat
Bejelentették! Brüsszel valóra váltaná a magyar kormány rémálmát #22
kieg.
http://www.origo.hu/itthon/20180418-orban-viktor-washington-post-demokracia.html
Bár a The Washington Times nem túl ismert lap (én pl. most hallottam róla először), azért a véleménye érdekes.
2018-04-20 16:11:50
mutat
Adócsökkentést követelnek az új kormánytól a bankok #3
kieg.: https://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/ha-ez-bejon-fenyes-aranykor-koszont-magyarorszagra.2.282944.html
Na ugye. Nem eszik a kását ilyen forrón ...
2018-04-20 15:56:20
mutat
Bejelentették! Brüsszel valóra váltaná a magyar kormány rémálmát #9
kieg.
Ha valaki szét akarja robbantani az EU-t, annak pont ezt kell tennie: a védővámok újbóli bevezetésére rá kell kényszeríteni az egyes országokat.
2018-04-20 15:50:52
mutat
Bejelentették! Brüsszel valóra váltaná a magyar kormány rémálmát #5
"... a tagállamok bírósági rendszerének függetlennek kell lennie a kormányoktól ..." Hol van az EU-ban a kormánytól teljesen független bírósági rendszer?
Az EU-s támogatások ellentételezések, ellenszolgáltatások és mint ilyenek, nem tehetők függővé olyasmitől, ami a szolgáltatásnak (Magyarország esetében az OECD-t sújtó védővámrendszer leépítésének) nem volt része.
2018-04-20 15:25:18
mutat
Adócsökkentést követelnek az új kormánytól a bankok #2
Kissé elmentek a bankok az erdőbe.
Nem vették figyelembe, hogy populista kormánya van az országnak, ezért csak olyan intézkedések várhatók, amelyek a választók többségének
J Ó K ! ! !
A magánszemélyek hitelállományának a növelése kifejezetten ellentétes a kormány irányvonalával, ezért nem fog megvalósulni, MNB-alelnök ide, vagy oda.
A hazai lakásállomány durván 4.2 millió db. Ha átlagosan 100-éves elhasználódást és stagnáló állományt vennénk figyelembe, az 42,000 db lakás lecserélését (bontást és építést) jelentene. A magyarországi bérszínvonal mellett ez - még erős hitelezés mellett - sem teljesíthető, más út kell: A BANKOKNAK KELL LAKÁST ÉPÍTENI.
A kormány feladata egyszerű. Összeadja a bankok mérlegfőösszegeit és azok arányában elosztja rájuk az évi 40,000 db új lakást (mert kismértékű lakosság-csökkenésre számítani lehet hosszú távon). Aki teljesíti a feladatot, annak kisebb lesz az adója (150 % esetén már nulla), aki nem, annak meg nagyobb (nulla esetén 1000 %).
2018-04-19 17:29:19
mutat
2018-04-19 16:50:29
mutat
Hamarosan az ebédünket is drónok fogják házhoz szállítani #3
Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója ... talán az Emergency drónokat is említhette volna. Ma Budapest még olyan falu, ahol az életmentéshez szükséges emberi vért szirénázó autó próbálja meg célba juttatni, holott a drón is adott. Nem kell hozzá semmilyen fejlesztés, egyszerűen meg kell venni a boltban és kész, de nem, az EP inkább ennél célszerűtlenebb megoldást alkalmaz. A megfelelő helyeken nincsenek megfelelő emberek, csak tökfejek.
2018-04-18 13:34:08
mutat
A 7 legradikálisabb intézkedés, amit a negyedik Orbán-kormány végrehajthat #2
A 7. pont erősen megosztó. A gyermektelenek - ők vannak többen - ellenzik, a többgyerekesek támogatják. Talán a "Summa is zero" elv segítene: az ellenzőktől elvont nyugdíjtömegnek mindig egyenlőnek kell lennie a többgyermekesek által kapott többlet nyugdíjtömeggel. Ez szociálisan elfogadható lenne, ... csak még az a picurka hiba van, hogy az ellenzők kizárólag a fizetett nyugdíjbiztosítást tekintik nyugdíj-alapnak, a fölnevelt gyermekek számát nem.
Inkább a gyermektelenségi adó kivetése az átláthatóbb, ... bár Németországban mintha hallgatnának róla ... ott van még?
2018-04-18 13:13:44
mutat
Az MNB befût a lakáspiacnak - Elképesztõ terveket jelentettek be #8
kieg., off.
A "Magyar bankvezérek üzentek az új kormánynak" című cikk topikja le van tiltva. Nemsokára talán ez is le lesz, vigyázat!
2018-04-18 12:57:31
mutat
Az MNB befût a lakáspiacnak - Elképesztõ terveket jelentettek be #4
Tévedsz, nem én találtam ki, a szociális bérlakás létezik, ez tény.
2018-04-18 12:38:01
mutat
Az MNB befût a lakáspiacnak - Elképesztõ terveket jelentettek be #2
"... Nagy Márton várakozásai szerint a lakáshitel / GDP a arány 8%-ról, 30%-ra emelkedhet 2030-ig".
Nem.
A bankoknak TELJES MÉRTÉKBEN át kell venniük a lakásépítési befektetési piacot, ... ahogy az a világ fejlettebb részén szokás. Nem magánbefektetőkre van szükség, óriási hitelállománnyal, hanem banki tulajdonú lakásállományra, piaci és - államilag támogatott - szociális lakbérekkel.
2018-04-12 11:05:42
mutat
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió #59
Egy pártot be lehet darálni, de a kisgazdák attól még léteznek. Sokan elmentek szavazni a FIDESZ-re, mert fontosabbnak érezték az egyéni sérelemnél az idegenek ellenőrizetlen csavargásának a megakadályozását.
Az FKgP olyan, mint a főnix, folyton újraéled. Lejáratták, bedarálták, ez mind igaz ... de nélküle (a reálisan gondolkodó, környezetére érzékeny többség nélkül) nem igazán megy a verkli, ezért idővel mindig újraalakul.
Amikor a FIDESZ majd azzal szembesül, hogy az EU-támogatások rendszere össze lesz kötve azzal amit a neoliberálisok "szolidaritásnak" hívnak, ami igazából egy neokolonialista maszlag, majd akkor szükség lesz mindenkire, az FKgP-re is.
2018-04-12 10:53:48
mutat
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió #58
Isten malmai lassan őrölnek, ... DE NEM ÁLLNAK!!!
Ha az eddigi trend folytatódik, persze, ők is azt csinálnák, amit a pártlapok. De a tanulságok utat törnek maguknak. Ha jól emlékszem, Max Planck mondta: az új nem azáltal érvényesül, hogy a régi hívei beismerik tévedésüket, hanem azáltal, hogy a régi hívei kihalnak. :) Bár ez talán kis túlzás, de annyiban igaz, hogy a véleményünkhöz nemcsak racionális indokok, hanem érzelmi szálak is fűznek minket ...
2018-04-10 13:58:05
mutat
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió #52
A tények nem azonosak a megoldással, ne keverd össze. Én megoldást javasoltam, Te a tényeket soroltad. Hát persze, hogy nem ugyanazok, mert ha azonosak lennének, nem is kellene említenünk ezeket.
2018-04-10 13:36:51
mutat
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió #46
Például olyan kuratóriummal, ami jó széles körű, nemcsak FIDESZ-KdNp-s ... sőt, minden politikai pártnak, szakszervezetnek, urambocsá egyháznak csak egyetlen kurátora lenne. Mindazonáltal a politikai sokszínűség kérdése mindig és mindenhol elsősorban emberi tisztesség, a citoyen (és nem a bourgeois) bátorságának a kérdése.
2018-04-10 13:01:56
mutat
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió #37
kieg.
Congratulations!   A nagyarányú győzelem a realitásokat figyelembe vevők számára ugyan nem volt újdonság, a pálya kismértékű lejtése sem, mégis elismerés illeti a FIDESZ-KdNp-t politikájának egyik legfontosabb része, az idegenek ellenőrizetlen csavargása tekintetében (2015-ben cca. 400,000 idegen csavargó sértette meg határainkat; hogy ezek közül hányan voltak jogosultak  a Vöröskereszt-egyezmény szerinti menekült-státuszra, az ismeretlen ugyan, de a későbbiek ismeretében gyakorlatilag senki). Mint környezetvédő és független kisgazda, akinek valaki elvette a pártszerű politizálási jogát, ennek ellenére én is gratulálok a választási eredményhez, mert ez elsősorban keresztényi - és mellesleg hazafias - kötelességem.Talán segítségként fogadja a választási győztes (én annak szánom), hogy két lényeges körülményt a szíves figyelmébe ajánljak.1  A győzelem csakis az idegenek ellenőrizetlen csavargásának további megakadályozására adott felhatalmazást. Ez abból nyilvánvaló és vitathatatlan, hogy a győztes választási kampánya kizárólag erre korlátozódott. Ezzel kapcsolatban két dolog is alaposan megfontolandó, mivel az indokok elképesztő mértékben hiányoznak. 1.1    Nincs bizonyítéka annak, hogy az idegenek ellenőrizetlen csavargása a legfontosabb kérdés lenne. Például ha a globális melegítés elpusztítja az egész Élővilágot, az idegenek ellenőrizetlen csavargásának egy élet nélküli bolygón már nem lesz semmiféle jelentősége. 1.2    Nincs bizonyítéka annak sem, hogy bármi mást, ami nem az idegenek ellenőrizetlen csavargásával kapcsolatos, akár a legcsekélyebb mértékben is támogattak volna a választók, hisz a győztes választási programjában semmi más nem szerepelt. Például szerintem alapvetően elhibázott a környezetpolitika, az energiapolitika, a média kisajátítása, a nemzetbiztonsági bizottság tevékenységének akadályozása és független államhatalmi szerveknek - pl. ÁSZ, Legfőbb Ügyész, NAV, stb. - saját célra történő kisajátítása, az ellenzék - FKgP, Jobbik - fedett módú lehetetlenné tétele.2  Pyrrhusi lehet a győzelem, ha hosszú távon is figyelmen kívül hagy gazdaságtudományi evidenciákat. Ma az Orbán Viktor nevéhez köthető gazdaságpolitika Keynes és Hansen elméletét követi, márpedig annak komoly és közismert hibája miatt ez hosszú távon nem tartható fenn. Bár adott az előre-menekülés lehetősége a teljeshez közelítő foglalkoztatottság elérésével (a csökkenő lakosság erre kivételes lehetőséget ad, lehetőleg minél gyorsabb reakciójú - és nem a jelenlegi középkori, az egyre gyorsabban változó igényeket már évtizedekkel sem követő - oktatás-mix segítségével), eddig csak a "közmunkának" nevezett állami kizsákmányolást tapasztaltuk, amelynek nincs hatása a kereslet jelentős növelésére, ez a hamis foglalkoztatottság-statisztika csak az egyik operett-díszlet a többpárti operetthez.A muszlimmal, mint harci zászlóval való visszaélés nem új keletű, a 150-éves török uralomnak az égvilágon semmi köze nem volt a muszlimhoz, hisz a Korán éppúgy ALAPVETŐEN FONTOS PARANCSOLATKÉNT FOGALMAZTA MEG A SZERETETET, amivel magyar települések ezreinek a fölégetése és magyar polgári lakosok százezreinek a lemészárlása vagy rabszíjra fűzése egész egyszerűen nem fért össze. A mai amerikai neoliberális ingatlanspekuláció, ami egész Európának idióta, félanalfabéta (magukat muszlimnak hazudó) terroristák általi tönkretételét célozza, majd a nullára csökkentett árú ingatlanok fillérekért való felvásárlását és a terroristáknak amerikai katonai erővel való likvidálását, ez a spekuláció tegnap nemcsak hogy csődbement, de lelepleződött is. Mától kezdve a CIA és Soros ezzel kapcsolatos minden egyes centje kidobott pénz.De nehogy az amerikaiaktól az oroszokhoz pártoljunk. A Paks-II. szerződést mindenfajra fölhatalmazás nélkül írta alá Moszkvában Orbán Viktor miniszterelnök úr őeminenciája, de ennek ellenére pár nap múlva a teljes törvényhozás EGYHANGÚAN ratifikálta. Megszavazta ezt a környezetromboló aljasságot a FIDESZ-KdNp, a Jobbik, az LMP és mindenki, aki azt akarja hazudni, hogy ő más, ő "ellenzéki". Hát nem.Ez éppoly egypárti, orosz hátországú diktatúra, mint a Kádáré, csak most Orbáné.Majd amikor a Független Kisgazdapárt, a mi pártunk orosz ügynököktől mentesen működik, majd az RENDSZERVÁLTÁS lesz, ... aminek hosszú távon az egész magyar nemzet haszonélvezője lesz, még Orbán Viktor, Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc és a Csapat többi tagja is.Sok sikert és az elkövetett rettenetes hibák haladéktalan fölszámolását  kívánom.Budapest, 2018. április 9.
2018-04-10 12:51:43
mutat
Megszûnik a Magyar Nemzet, elhallgat a Lánchíd Rádió #35
Nem jó ez így.
A Magyar Nemzet az elmúlt 80 év alatt hungarikummá vált, aminek a létét nem szabadna befektetők döntésére bízni. A nagymultú napilapot az Országgyűlésnek nemzeti tulajdonba kellene venni.
Az óriási pénzügyi bukás legfőbb oka az volt, hogy a szerkesztőség vezetése pártlappá züllesztette a lapot. Amikor Pethő Sándor és társai - köztük néhai Dezső Ernő nagyapám is - megalapították, kihirdették a vélemények sokszínűségét, azt, hogy minden oldal - amelyik demokratikus elvet vall és gyakorol - helyet kap a lapban. Ennek 1948-ban vége lett ... és azóta is hazugság a Pethő Sándorra való hivatkozás.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE