Escapist

Regisztráció: 2015-06-30 08:28:32

Hozzászólások száma: 134

Utolsó hozzászólás: 2021-10-20 21:31


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

PANNERGY szerda, 21:31
Tippem :) 1620
Mennyit ér az OTP? 2018. 11. 22. 09:33
Nagyon hasznos amiket írsz. A portfoliós elemzésekhez még egy apró, ám fontos észrevételt tennék hozzá. Rendszeresen láthatunk grafikus modelleket a régiós árazások alapján. Vajon hányan gondolnak bele, hogy mennyire lehet ezeket az az ábrákat komolyan venni? Vegyük az idézett cikk P/BV szerinti összehasonlitó ábráját. Ott a jobb felső sarokban szerepel egy R2=0.159 érték, ami nem más mint a model indikációs értékének egy jelző száma. Ez azt mutatja, hogy egyes bankok árazásában megfigyelhető eltéréseket az adott mutató 15.9%-ban magyarázza. Vagyis a különbségek 84.1%-áért felelőstényezőket teljesen figyelmen kivűl hagyja. Kockáztatnánk a pénzünket egy ilyen pontosságú modell alapján? Nyilván nem, tehát ez a model semmit se ér, ez alapján történő következtetések közlése egyenesen félrevezető. És akkor arról nem is beszélve, hogy más cikkeikben gyakran találkozhatunk 0.050 alatti R2 értékekkel is, aminek a jelentése pedig már egyenesen az, hogy az adott összefüggés egyáltalán nem is létezik gyakorlati szempontból... Persze lehet elmismásolni az R2 közlését is, mint a P/E garfikonnál a jelen esetben... Az, hogy ilyen alacsony R2 értékek mellett a grafikonon feltüntejük a regressziós (átlagos trendet) jelezni hivatott egyenest, az a svindlerkedés-megvezetés pszihológiájának egyik hatékony ezköze (horgony effektus). Javaslom 0.6-0.7 alatti R2 alatti összefüggésekre döntést senki se alapozzon. 
OTP Direktbroker=egy kalap szar 2018. 02. 08. 15:27
"Az értékpapír rendszer jelenleg nem elérhető. Kérjük, látogasson vissza később! Megértését köszönjük."
Remélem önvezetőautókat programozó cégek nem fognak bukott, otps informatikusokat alkalmazni.
Különben meg milyen az, hogy "látogasson vissza később"? Ez egy munkafelület, itt az emberek a pénzüket teszik kockára.
KBC Equitas 2018. 01. 28. 21:54
Én az év elején már a pénz nagyrészét elvittem emiatt tőlük. Némi EURot csak azért hagytam még ott mert sok termék csak tőlük érhető el, legalábbis TBSZ-el, de a webbrókerben szenvedés bármit is kereskedni, megviselt ez a pár hét. Lehet érdemesebb lesz a maradékot is kivonnom, mert így előbb-utóbb vagy idegbajt kapok, vagy befürdök valami tréddel a lomhaság miatt. Randival nagyon elégedett vagyok, olyan mint a PETI volt, csak még jobban személyre szabható, és nagyon gyors is. Sajnos a kinálat ott szerényebb, a frankfurti certik nagyon hiányoznak. Ezért, ha egyszer hajlandók lennének a PETI-t újraéleszteni, szívesen visszahoznám a pénzem devizás felét, már csak a szolgáltatói diverzifikálás miatt is. Jelenleg azonban a KBC-t senkinek se tudom ajánlani :(
PANNERGY 2018. 01. 26. 09:58
Sima Otp direktbróker előfizetéssel csak az erstés certiken keresztűl lehet shortolni. Az OTP Treasury-n keresztűl érhetőek el komolyabb dolgok, de ahhoz a szolgáltatáshoz már jelentősebb vagyonnal kell bírni. Érdemesebb más szolgáltatóknál utánanézni inkább.
random capital 2018. 01. 18. 17:36
Hát, az azért kérdés, hogy ilyenkor tényleg az alapadatok szolgáltatása a rossz, vagy az OTP rendszere, annyi biztos, hogy az OTP azzal mosakszik az ügyfélpanaszoknál, hogy a Portfolio szolgátja nekik az adatokat. Gyanús viszont, hogy az alapadattal nem lehet ennyi gond, mert a KBC-nél és a Randomnál nagyon ritka a kimaradás és órakését pedig sose tapasztaltam.
random capital 2018. 01. 18. 17:19
Ez nem a platform, ez az adatszolgáltató. Pl az OTP-nek is ők szolgáltatják a Bét adatokat, és mindig erre hivatkoznak, ha reklamának az emberek, hogy késik a Direktbróker valós idejű adata és órája...
PANNERGY 2018. 01. 15. 10:04
Én itt csak a tavalyi dolgokat látom, 2018-as eseményeket nem
KBC Equitas 2018. 01. 08. 12:22
A belépés előtt,  a felhasználó neved alatt van egy beállítási fül, ott ha kiveszed a 30 perces zárat, akkor nem dob ki. Én viszont már elkezdtem kiutalni tőlük a pénzem, és ahogy zárom a még meglévő  pozikat, folytatni fogom. Számomra a jelenlegi webbróker nem elfogadható alternativa...
KBC Equitas 2018. 01. 03. 06:43
Én írtam nekik már pár napja. A válaszuk szerint  a PETI kinyírása végleges döntésük, ezt fogadjam el...Mától megkezdem a felszabaduló pénzek folyamatos kivonását a KBC Equitastól :) Szerencsére a Randomnál ott a hasonló szoftver, még jobb beállítási lehetőségekkel.  De jó lenne, ha észhez térnének a KBC-ek és egyszer vissza tudnák majd térni, mert a kínálatuk hiányozni fog. De, ha hátrakötik a kezünket, a kinálat sz%rt se ér.
KBC Equitas 2017. 12. 22. 20:24
Kedves kitartó KBC-sek, úgy tűnik egy korszak lezárúlt. PETInek kampec. Most már új verziót töltett le megnyításkor (napközben még tökéletesen ment a megszokott program), ahol viszont megbízás adásakor, módosításkor a trágya webbrokira irányít automatikusan. Én azon sajnos nem tudok, nem akarok kereskedni. Egy csicsás k@ki. Ügyfél kirázásból KBCnek jeles. Januárban azzal kezdek, hogy lelépek, 13 év után... :(
Mtelekom 2017. 12. 15. 08:54
Ráadásul, ez nem nyilvánul rémhírterjesztés büntetőjogi kategóriának? Ha én sima bomba dologgal viccelnék, engem lecsuknának.
ENEFI - THE BEST 2017. 12. 14. 08:25
Hát igen, valójában tettek egy nagy szívességet az MNB-nek és igazolták, hogy igazuk van, hiszen 225 alá ment az árfolyam és láthatóan lassan elég szép mennyiség összeszedhetővé válna alatta :)Egyébként én is azzal értek egyett, hogy nincs is pénzük most 1.5 milliót venni, hiszen a per évekig eltart még, bevétel nincs, kell a most bejött pénz a juttatásaik és a per költségek fedezetére ilyen távra. Nem hiába vették ki egy nap múlva a kamu ajánlatot, gondolom közben is leizzadtak, nehogy elkezdje a nép szórni rájuk.
KBC Equitas 2017. 11. 25. 07:14
Ez egy nagyon félrevezető lista, vigyázzatok! Ehhez képest a KBC-nél a külföldi kereskedés valójában sokkal olcsóbb, az OTP is 0.35% direktbrókerrel - amiben benne van 5 valósidejű ársáv is, és sztem az Erste is olcsóbb lett, ezek régebbi árak.
KBC Equitas 2017. 11. 24. 17:53
Na erre nagyon kiváncsi leszek, aggódom!, mit művelnek a PETIvel. Nekem a PETI így tetszik és praktikus. A jelenlegi webbrókerükkell nem vagyok hajlandó kereskedni, mert használhatatlan, feleslegesen cirádás, lassú unpraktikus. Ha elszúrják a PETI-t is, akkor én is elmegyek. Randomnál jó a platform és élvezem az olcsóságot is.
OTP Direktbroker=egy kalap szar 2017. 11. 08. 14:24
Nekem azért reggel még vacakolt, lett is fedezet hiányosnak jelölt besült megbízás, levont fedezettel...De már nagyrészben elhagytam azt a gagyi bankot. Új székház helyett előbb kéne egy rendes szerver, meg egy-két jó informatikus. De gondolom az évi 260-280 milliárd haszonból ez nem jön ki. Illetve nyilatkoztak olyat is, hogy nem szeretnék ha egy informatikus többet keresne, mint egy fiókvezető, hát ez meg is látszik.  
KBC Equitas 2017. 10. 12. 14:05
Hát ez mostanában olyan xar mint az otp volt amikor rendszeresen késett a könyve.  A reggel beadott kulcsszoftos ajánlatom az ajánlati könyvben a kbc-n még mindig nem látszik, a randomnál és az otp-nél viszont azonnal megjelent és ott csücsül. Sajnos ez mostanság rendszeres lett. Ez így akkor mire használható?Másik, továbbra se értem miért kell a kárpotlási jegy ajánlatomnak a kbc hivatalnokainak döntésére várni az elfogadáshoz, ez így mitől online bróker? Vagy kell nekik az idő, hogy kitalálják közben a saját ajánlataikat ellenem? Lassan elnézést kell kérnem azoktól akiknek ajánlottam ezt a céget :((Petit használok)
OTP Direktbroker=egy kalap szar 2017. 10. 06. 06:26
A trnazakciókor minden esetben levonnak 0,35%-os díjat. Viszont, a nap végén a rendszer megnézi a megbízásokat és amennyiben van az adott napon beadott és csak az adott napra érvényes, pontosan azonos darabszámú és teljes mértékben teljesült vételi és eladási megbízás (a napon belüli időbeni sorrend mindegy), akkor a nap végén, 18 óra körül a vételi megbízás 0,35%-os díját visszavezetik a számládra. Vagyis a daytrade ügylet teljes díja fele a napon túlinak, csak eladási díj van. De lényeges, hogyan adod be és hogyan teljesülnek a megbízások, ahhoz, hogy daytradenek minősítsék! Rettenetes hátrány az otp-nél, hogy a részben teljesült megbízást nem tudod valójában módosítava (csak visszavonni és újra írni lehet), az ár után menni a teljes teljesülés érdekében, mint más cégeknél. Így javasolt, hogy kicsi, és azonos egységcsomagokkal üzletelj, ha már ehhez a gagyi rendszerhez ragaszkodsz. Szintén gyilkos a visszavonáshoz kapcsolódó 250 ft-os díj, ami normális cégeknél szintén nem ismert. De te tudod...
KBC Equitas 2017. 08. 03. 16:28
Egy nagyon fura tapasztalatom volt ma. Akartam ma venni valami pici illikvid bétes papírból (direkt nem irom miből) a KBC-n keresztűl, erre a PETI egyből egy nagy piros felkiáltójellel örvendeztett meg, hogy a cucc vásárlása kézi beavatkozást igényel! - gondolom egy brokkencsnek kell egy entert rányomnia??? A felkijáltójelre kattintva jött az oldalnyi kifogásgyűjtemény, hogy: hosszú ideig tarthat blablabla, a limitáras dolgot jól gondoljam meg, mert mire beviszik a könyvbe, változhat az árfolyam blablabla (huh de megjött a kedvem egy piacihoz, ha már évekbe telne, csak a láttamozás...), meg egyebek. Nem is értem, egyébként nem is szélsőséges árat akartam volna beírni, illetve itt azért nemigen ugrál az árfolyam percenként, sőt naponta se..... Ilyet még eddig nem tapasztaltam, pedig vettem ebből a cuccból máskor is. Na, azért kiváncsiságból elküldtem a megbízást, de tényleg nem került be a könybe hosszú percekig, így vissza is vontam, aminek különben a visszaigazolása is valóban sok percbe tellett. Szóval itt tényleg bejött volna a céges manipula, vagy tözsdefutárt kezdtek el alkalmazni nosztalgiából??? Vagy már nekik se kell az ügyfél? Egyébként a sokak, és általam is szidott otp-ben simán és azonnali teljesüléssel ment a dolog utána, vagyis nem általános érvényű szigorítás, csak KBC....
KBC Equitas 2017. 06. 18. 21:10
Én úgy tudtam, hogy az ajánlat csak a kiegyenlitési időszakban van korlátozva. Egyébként bármilyen árat be lehet írni, max nem teljesül aznap, ha limiten túli. Akár 5 ft-os vételi ajánlat is adható pl a Molra is, ha valaki úgy gondolja. Üresebb könyvú papíroknál látszanak 1ft-os ajánlatok is a vételi és egész abszurd eladási ajánlatok a másik oldalon. Én is sokszor adok be messze limiten túli ajánlatokat sikerrel, ha nem akarok vele mondjuk egy hónapig minden nap tökölni. A KBC-nél a PETI-t használom, ott a napi limiten kivül eső ajánlatra csak kérdést kapok, hogy ezt akarom-e, és ha leokézom, simán beveszi. A webbrokert nem használom, mert alkalmatlan... Az OTP-nél meg se kérdezi, beteszi, pedig volt már, hogy felcseréltem az árat és a db-ot és jobb lett volna, ha lett volna kérdés... Ha tényleg vannak ilyen trükkök, amikre utaltok, akkor ez elég elkeserítő. Ami lehet még magyarázat a könyvben késve megjelenésre az, hogy a valós idejű könyv valójában néha késik! A KBC-nél én ilyet csak 2-3 alkalommal vettem eddig észre, de az otp-nél rendszeres, akár 30 percet meghaladó csúszás is a könyvben! Viszont, ha passzol a megbízás az ellenoldali ajánlattal, a teljesülés mégis időben megtörténik, vagyis az ajánlat elmegy, csak a könyv később követi le. Nagyon hasznos, hogy közzé teszitek ezeket a tapasztalatokat és nagyon érdekel majd, hogy ha kiderül mi is történt valójában.

friss hírek További hírek