Megint a lenyeg elkerulte a figyelmedet...(Tibi nem Buffet, es ha jol tudom nincs biztositasi cege)...
a lenyeg nagyon egyszeru, es eppen a Berkshire Hathaway a legjobb pelda erre...(a kamatos kamat; egyesek szerint a vilag 8. csodaja nem mukodik olyan penzen amit befizettek az adohatosagnak); most hogy az altalad birtokolt ceg fizeti az adot vagy te, esetleg mindketten (orszagoktol es torvenyektol fuggoen) az szinte mar csak reszlet kerdes...
a lenyeg a ceg altal elert nyereseg 1 resze, nem hasonloan jo eredmenyeket fog produkalni es a kamatos kamat altal letrejovo emelkedest fogja, erteknovekedest fogja produkalni, hanem ennek az adoval csokkentett reszevel, ha pedig megnezed hogy 20,25 esetleg 30,40,50 ev alatt milyen kulonbseg van a kozott hogy mondjuk elersz 15%-os hozamot vagy ennek a 10 ill. 20%-al csokkentett reszet akkor nagyon el fogsz csodalkozni...
mert nem mindegy hogy meg 32,91-szerezed a penzed vagy meg 17-szerezed (25 ev)vagy 50 eves idotavban meg 1083-szorozod vagy 289-szerezed...
Senki nem alitotta hogy Tibi ne tudna mit csinal, es ahogy neked jogod van leirni a velemenyed azt hiszem hasonlo jogok engem is megiletnek...
Tibi meg felnott ember es majd eldonti, hogy szamara volt-e ertek a hsz-ban vagy sem...;)
csak 1 apro figyelmeztetes (tevedes jogat fenntartom), nem biztos hogy annyira elegedett leszel a kovetkezo 5-10 evben az s&p500 atlagos hozamaval...(tudom hogy nem erted mirol beszelek),de ennek tobb mint 60%-os eselyt adok, hogy majd megerted a kovetkezo 5-10 evben....(ha akarod felirhatod magadnak)...
Nincs harag, velemeny kulonbseg van!!!
Value Investing