Topiknyitó: Tibi0002 2015. 04. 29. 12:41

Value Investing  

Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tibi0002 2020. 12. 23. 13:05
Előzmény: #5477  smith83
Én az Exxont lehet, hogy visszavenném, ha esne még 15%-ot. 
Foxtrader 2020. 12. 23. 11:02
Előzmény: #5471  Tibi0002
Ja, és ne számítsatok Apple esésre, mert amíg termeli a pénzt addig ez esélytelen, inkább NASDAQ ETF-be fektess, az olcsó papír sok esetben azért olcsó mert a cég is szar!
Foxtrader 2020. 12. 23. 11:01
Előzmény: #5471  Tibi0002
Király, miközben az Apple termeli a zsetont inkább fektetsz ezekbe, az Intel talán még jó lehet, mindenképp olyanba kell fektetni amelynek stabil vásárlóközönsége van, Apple cuccoknak nincs riválisa, egyedi a szoftver és minden, ezért éri meg az P/E=40-t is, ez kell a népnek nem a lockheed és társai!
smith83
smith83 2020. 12. 23. 09:29
Előzmény: #5476  felcsorgok

USA részvényekben eddig leginkább osztalékra és diverzifikációra törekedtem. Ez most fordulni látszik speka és koncentráció irányba, de a falig nem akarok elmenni ebbe az irányba sem.
Az olajosokra én most éppen várok. Az olaj már korrekciózik, a RIG ezért került bele az eladottak közé. Nem régen adtam el a MOL-t is, viszont ahogy az olaj befejezi a korrekciót, mindkettőt tervezem visszavenni. OXY-ból is hiányzik nekem egy 50% korrekció, szóval sokára leszünk mi jó pajtások, de legalább kaptam kupont, amivel 22 dolláron vehetek majd még részvényt, szerintem ez is jó lesz pár éven belül.
REIT-ekben szerintem van fantázia, de mostanában nem követtem annyira őket szorosan, egyedileg kellene megnézni mindet. Érzésből azt mondanám, hogy amelyik továbbra is fizeti az osztalékot, az talán kevésbé lesz volatilis, de ez tavasszal sem igazán teljesült, hanem mint szektort adták. SPG-vel korábban szemeztem, majd sikeresen kihagytam. Kicsit közelebbről nézve O-nál tetszik a havi osztalék, de hetes charton épp az 50, 200 MA alatt van és épp most jelent meg a halálkereszt, indikátorok lefele kezdenek fordulni. SPG talán dupla tetőt csinált. STOR az emelkedő csatorna középvonaláról fordult 2 napja felfele, de ez a csatorna messze nincs olyan meredek, mint a tavaszi zuhanás és bár az egy rendkívüli helyzet volt, ez így utólag mégis inkább korrekciónak tűnik, ő ezért repült nálam egyelőre.
Spekára vettem tegnap nyitóban APPL-t, mivel úgy tűnik befejezte a korrekciót, illetve OTP shortra készülök, az talán már ma meg tud nyílni.
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 23. 06:53
Előzmény: #5474  smith83
Márciusban nekem sem volt szinte semmi szabad pénzem, így alig tudtam vásárolni, Msft-t és Qualcomm-ot vettem csak, azok így utólag jó vételek voltak, most már sokkal több a szabad cash, persze a piacok nem akarnak esni. :) Nagyjából egy időben vettem a Seadrill-t és a RIG-et is (5-6 évvel ezelőtt), a Seadrill csődbe ment talán másodszor is, a RIG sem áll szerintem nagyon messze tőle. Úgy hogy olaj szervízesekből többet soha. Van integrált olajosból néhány, Shell, Exxon, Mol, de ha egyszer újra felragyog még a fekete arany csillaga, akkor a nagy részüket kivágom.
Van néhány REIT aminek a vásárlásán gondolkodom, persze alacsonyabb áron: SPG, SL green, O, STOR és persze a healthcare REIT-ek is jók lehetnek: OHI, Medical Properties Welltower. Róluk mi a véleményed?
tberki 2020. 12. 22. 23:23
Előzmény: #5474  smith83
Nem tudom hogy a gme tevekenysege jo lesz e, de jelenleg tobb a short mint a piacon elerheto reszveny, az uj sracnakmar 13%a van. Mindezzel egyutt en ma ket reszletben 19 es 20on kiszalltam. Igazan akkor lennek buszke magamra ha 3ert is vettem volna, de igy is szebbecske nyero van rajta. Ha esne egy emberesebbet visszaszallnek a korabbi pakk felevel
smith83
smith83 2020. 12. 22. 23:04
Előzmény: #5473  felcsorgok

Nekem PM 2018 május óta volt. Ez így összességére osztalékra volt jó, mert miután megvettem, az első osztalékemelés után külön tételként írták jóvá az osztalékot és az osztalékemelés összegét, viszont csak az emelésre vonták le az adót, így majdnem 0%-os adó jött ki a teljes tételre. :)
ABBV 2019 augusztus óta volt meg, talán itt már írtam, hogy még 68 alattról. Ez sajnos nem volt olyan nagy pozi és nem volt szabad pénzem bővíteni a tavaszi zuhanásban, illetve én még akkor vártam egy nagyobb le kört - szóval bizonytalan, hogy szabad cash-sel a számlán vajon mennyire vásároltam volna.
RIG-em volt 1,75-ről, következő nap felszalad 2,5-re és utólag vertem a fejem a falba, hogy visszahullott, majd kb 0-án szálltam ki. Aztán 2,08-on ismét visszaszálltam, ez ment ki tegnap. 1,75 körüli vétellel ismét kiegyeznék. :)
STOR-t még 2017 szeptemberben vettem, mikor olvastam, hogy Buffett is beszállt. 25 körül volt a bekkerem, neki persze alatta. Ezt jó cégnek tartom, jó az osztaléka, biztosan fedezett, amennyire követtem most a covid alatt is egészen jó %-ban be tudta szedni a bérleti díjakat, sokkal biztosabb cég, mint pl a Tanger, ez meg is látszik az árfolyamán persze. 25 körül szívesen visszavenném újra.
A GME-hez gratulálok, de persze utólag derül majd ki, hogy jó döntés volt-e eladni. Ami felránthatja, az most valószínűleg tényleg csak a hype, vagy a tömeges short zárás. Ha pár éve nem jött össze covid előtt a felvásárlása, akkor most sem fog és közel sincs már olyan állapotban a cég, mint pár éve, folyamatosan zsugorodik, még ha kp van is benne.
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 22. 21:02
Előzmény: #5470  smith83
Nekem volt egy köröm a PM-el 70-től 80-ig, csak utána féltem ismét visszavenni 70 környékén, kár, pedig jó lett volna. ABBV-re pályázok, de nem a jelenlegi áron, RIG-em van sajnos, de irtózatosan magasról, kész szerencse, hogy csak nagyon keveset vettem belőle még évekkel ezelőtt, így nincs hatással a portfólióm alakulására. STOR ha jól tudom Buffett-ék egyik kedvence, nézegettem már én is, de valahogy nem csábultam még el irányába. :) 
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 22. 21:00
Előzmény: #5468  felcsorgok
Végül 19,8-on kidobtam a maradékot, nem vártam meg a kerek 20$-t. Egyelőre örülök neki, hogy megszabadultam tőle, aztán lehet, hogy később bánni fogom, hogy ilyen hamar kiszálltam, majd elválik. 
Tibi0002 2020. 12. 22. 20:24
Előzmény: #5470  smith83
Büntetés-végrehajtó intézeteket, elmegyógyintézeket, és hasonlókat üzemeltet. A demokrata vezetés határozottan előnytelen kilátásokat jelent rá nézve, ennek tudatában szálltam be újra. Az osztalékfelfüggesztést pozitív tényezőnek értékeltem a GEO-val szemben, ami a szektorbeli testvérének tekinthető. A jövő majd megmondja, jó döntés volt-e venni. :)
smith83
smith83 2020. 12. 22. 19:17
Előzmény: #5469  Tibi0002

Nem ismerem, de a chartra nézve ritka pillanatban lehetett belátható időn belül megvenni, amely bekker mellett még pluszban lehetne most az ember. Napos felbontáson nézve ebben még van potenciál lefele, bár több tf-en is ékelődésnek tűnik, amiből heves kitörés szokott jönni a másik irányba, ha előtte ED az ék. Úgy látom nem régen hagyták abba az osztalékfizetést, ami a legutolsó kifizetésnél 15% éves hozamot mutatott, szóval egészen extrém kockázat volt már akkor is beleárazva a részvénybe, azóta pedig kb még felelődött is az árfolyam, pedig az osztalékfizetés már nem terheli a céget.
Nekem ilyen agyhalott cégeim még a Tanger és az Oxy. Az előbbinél még reménykedtem egy pozitív scenárióban, hogy a Covid érkezésével nem szüntették meg az osztalékfizetést (bár már akkor is magas volt, akárcsak annak idején a GME-nél), akkor a management hátha jól méri fel a helyzetet, de végül jól döntöttek a felfüggesztéssel, ilyen környezetben örül a REIT, ha túléli valahogy a lezárásokat. Utóbbi időben mindkettő szépen jön vissza, de még messze vannak a jótól.
A pozitív egyenlegű poziimból pedig többet is eladtam tegnap (ABBV, PM, RIG, STOR), biztos, ami biztos alapon. Piacok is eléggé top közelben tűnnek, meg nézek majd helyettük valami egyebet, vagy éppen ezeket, ha lesz valamelyikben egészséges korrekció (pl RIG-ben majd 2 alatt tervezek újra). Mivel a Covid a value cégeimet is megviselte, idén átmentem az USA piacokon is egyre inkább spekába.
Tibi0002 2020. 12. 22. 17:26
Előzmény: #5466  smith83
Én most épp a Coreciviccel vagyok szívóágon :) De vállaltam a kockázatot.
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 22. 17:09
Előzmény: #5467  felcsorgok
Most úgy tűnik, hogy ma meg volt a teteje, 19,74-en, és visszafordul délre. Ejj ejj, nem sokon múlott a 20. 
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 22. 17:06
Előzmény: #5466  smith83
Én sem számítottam ilyen meglepetésre már tőle idén. :) Szerintem is az RC Ventures bevásárlás indukálhatta ezt a nagy emelkedést. Bevallom őszintén nem tudom mi tévő legyek tartsak e ki, kockáztatva, hogy ismét lefordul és megint nagy bukóban ülhetek, vagy dobjam ki és felejtsem el egy életre. Nehéz kérdés. 21-23-ig biztos nem fogom tartani, de amúgy tényleg benne lehet annyi. Most szerintem égnek a shortosai. :) 
smith83
smith83 2020. 12. 22. 16:58
Előzmény: #5465  felcsorgok

Ez a részvény mindig meg tud lepni. :) Jött valami hír, vagy rájöttek az invesztorok, hogy közel a Karácsony és játszót kell venni a fa alá, esetleg most olvasták sokan a tegnapi RC Ventures-ös bevásárlást?
A napos forgalom folyamatosan csökken, egy speckó, ritkán előforduló szabálytalan korrekcióval akár ~ 21,35-23,18 USD is összejöhet. De nem akarom beléd beszélni, hogy eddig tartsd, iszonyat speka, TA alapon bármikor összeeshet. Mindenesetre gratula a kitartásodért, lassan a 20-as célárad is karnyújtásnyi távolságban.
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 22. 16:38
GME ismet száguld. :)
Foxtrader 2020. 12. 22. 10:57
A HP megéri? 
Tibi0002 2020. 12. 22. 09:16
Előzmény: #5462  felcsorgok
Én meg 10 percre sem hagyok benn nyitott megbízást a tőzsdén. :) Viszont a noc szerintem a jelenlegi áron is megéri. 
felcsorgok
felcsorgok 2020. 12. 22. 08:49
Előzmény: #5461  mr_bob
Nekem NOC-ra van bent vételi megbízás (290) már egy ideje, de nem akar teljesülni. 
mr_bob
mr_bob 2020. 12. 21. 21:30
Előzmény: #5459  Tibi0002
én adtam be vételi megbízást, de egyelőre nem teljesült :)

Topik gazda

Tibi0002
3 5 5

aktív fórumozók