Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
xiaomi Összes többi okostelónál sokkal nehezebb ez csak saját észrevétel és tapasztalat persze akinek jó hogy lehúzza a nadrágját és ínhüvelygyulladást kap tőle (én még a 25%kal könnyebb samsung miatt is rehabra járok ....), az megveszi. Szerintem úgy tartják az olcsó áraikat hogy minden apróság gagyi benne olyanokra nem figyelnek ami viszont hosszú távú használatnál nagyon is fontos ezért jelenleg csak egy nagy divat mert mindenki elsőre az árat nézi jön majd a kiábrándulás és összeomlik a nagy terjeszkedés. feltételezem nem csak a telefonoknál ugyanaz az üzletpolitikájuk hanem a többinél is
Ant Financial -el azaz Alibaba leánycégével, ezt Alibabaval le lehet követni a Fintech vonalat, meg mindent, ami Ali.. :) Tény, mindenbe benne van a xiaomi, elég felmenni gearbest-re, elszippantják a vevőket, az olcsó másolataikkal, minden cégtől, aki újítással jön elő. Saját ötletet nem nagyon látok, így az érték nálam megkérdőjeleződik. Ettől még nőhetnek 10szer ekkorára :) Kíváncsiságból kipróbáltam a Vegan Love-ba, meg a Burger Kingbe.
nem is akarom kivenni a teljes tőzsdei részvénycsomagra érvényes a diszkont és pont ez a lényeg! Eleve jó cégek vannak benne és ha azokhoz még ilyen jelentős diszkonttal tudok hozzájutni, az hab a tortán! ráadásul lefogadom, hogy a tőzsdéről kivezetett cégek esetében vagyon játszma is fennáll
Érdekes a kérdésed. Szerintem ezt nem lehet kiszámolni, mert a kosár tartalmát mindenestől veszed meg. Nem tudod belőle kivenni a Burlington Northern vasúttársaságot, az energiacégeket, a Kraft Heinzet (ami harmadára esett) vagy a készpénzt. A BRK-val megveszed továbbá Buffett és a többiek "agyát" is. :)
A diszkontot persze számolhatom a tőzsdén kívüli vagyonra is. Ha teljes egészében erre számolom, akkor a berkshire árazása durván 35 %-kal alacsonyabbra értékeli ezt a csoportot; vagy ha a készpénzt leszámítom és minden vagyonelemre számolok átlagos diszkontot, benne az Applere is, akkor közel 25 százalék a diszkont.
Köszönöm! valóban megfeledkeztem a többi komponensről és nektek van igazatok, hogy a mérlegfőösszeget kell figyelni. ekkor viszont választ is kapok, hogy jóval olcsóbban jutok Apple részvényhez a brk-n keresztül, tehát létezik a diszkont amit kerestem benne, és ami főleg az elmúlt két év árfolyam mozgása alatt alakult ki!
elfelejtettem a brk-ban lévő hatalmas készpénztömeget. engem az érdekelne, ha veszek 1Brk-t, a benne lévő Apple részesedést olcsóbban kapom e meg, mintha ugyanannyi Apple részvényt vennék?
Azért ez nem ugyanaz a kategória. Nézd meg a mobil eladásaik hogy állnak a többi nagyhoz képest. Hordható kütyükben világelsők már! Ant Financial-lal most pályáztak a licencere Fintech Bank indításához Singapurban. Beszálltak a kínai önvezető autó gyártásába. XIaomi alapítója nyilatkozta mostanában, hogy 7bn USD nyomnak bele az 5G-be. IT igazgató unokatesóm szerint, is jelenleg a piacon ár/érték arányban ezek a legjobb telefononk. (A mi cégünk is vet MI-ket szolgálati telefonnak). Egyébként családban is mindenkinek MI-je van, ő fülesük, okoskarkötőjük. Te ettél már bynd "húst"? Szóval, azért ez messze nem ugyanaz, mint egy induló műhúsos cég....
A BRK által birtokolt Apple csomag értékét én most 55b$-nak látom. https://www.gurufocus.com/guru/warren+buffett/current-portfolio/portfolio Ezt pedig az általad írt gondolatmenetben a BRK főösszegéhez kellene viszonyítani, ami 700b$ körül van. Nem a kapitalizációhoz, nem a saját tőkéhez, és nem is az eszközoldalon lévő értékpapírok sorhoz.
ja igen, és pont erröl van szó: utóbbi 2 évben messze elmaradt Sp500 átlagtól, de nem is érdekes sp500, miközben szinte technológia túlsúlyossá vált már jó ideje Berkshire! Hahó, 30% feletti arányban van benne csak Apple!
Mivel figyelem és számomra egy újabb beszálló 85-75 közt lenne ideális, ha lentebb megy, akkor tovább bővítenék 5 pontonként, de nem nagyon hinném, hogy lentebb menne, mert az ilyen műhúsos trendet csak bynd-el tudják meglovagolni a spekik, hisz a versenytársak még nincsenek a tőzsdén. Ezért is indult meg január elején, jött egy meki pletyi, köv nap kardashian lány kinyitja a hűtő ajtaját és a nép azt látja, hogy tele van beyoud meatel és újból robban az árfolyam, majd jött snoop dog, meg donkin donuts, most meg sbux... ha sikerül olyan brandet építenie mint a teslának, vagy applenek, akkor a bynd lehet a műhúsik iphoneja :)
Value Investing