Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Azt nem tudom, hogy a megújuló mennyi bevételt generál. Szerintem ezt befektetésként kezelik, a bevétel 1,3%-át fordítják megújuló energiára, ami jövőre több lesz. Sajnos, a jelentésbe, a megújulókat hova, miként könyvelik, fogalmam sincs.
Körte és alma kategória: ez nem globális cég és nem is 10 évre kell venni. A történet benne a masszív alulértékeltség, hatos előretekintő pe-vel és 0,3 könyv szerint értékkel
pompi, hát nem gondoltam, hogy lesz olyan mondat, amiben egyetértek veled, de ez az :) Tibi0002: pont a megújuló energia felé fordulás miatt vettem be az rds-t a portfóliómba, ami évről évre nő.
Igen, kozben a hangzatos Chevron szavak mögé néztem az eredmenykimutatasban, hogy milyen a megujulok aranya...nem talaltam semmit, ugyhogy meggondoltam magam :)
1-2 mutatószám alapján elvileg lehetne, de olajosból én már csak integráltat vennék, és csak olyat, ami aktívan fejleszt mindenféle megújulóra való áttérést. A nagyok közül a Chevront találtam erre a napokban, és veszek is majd idén belőle.
Amennyire tudom, az ilyen eszközöknél (mint REIT, LP csővezeték, légitársaságok repülőgépei stb.) a GAAP szerinti amortizáció masszívan eltúlzott. Az ingatlanok nominális értékváltozása pedig (ha minden rendben megy) felveszi a versenyt az amortizáció mértékével (és a számviteli elvek szerint az eszközök jelentősebb piac értékéne változása eseténi akár még át/fel is kellene értékelni azokat, de ki mer ilyet megtenni?). Ha minden igaz, az AFFO-ban figyelembe van véve bizonyos karbantartási-fenntartási költség. Azzal együtt, hogy ez nem GAAP kategória és nincs rá egységes számítási gyakorlat, kénytelenek vagyunk ezt elfogadni. Nincs jobb.
A REIT-eknél az FFO számításakor az amortizáció/értékcsökkenés-t hozzáadják a net income-hoz, így módosítják a GAAP alapú eredményt, és ehhez vagy az AFFO-hoz számolják ki a payout ratio-t. Ingatlanoknál az amortizáció alapvetően a felújításukra szánt későbbi beruházás részletekre elosztva, tehát ez a költség később fel fog merülni, akkor miért negligálják ennek a hatását az eredményük számításakor? Te hogy látod ezt az általánosan elfogadott REIT mutatót? Mennyire állja meg a helyét? Köszi!
az en bloc USA piac esetében már 2014 óta csökkenő trendet mutat a nyereség volumene, Nonfinancial corporate business: Profits before tax (without IVA and CCAdj https://fred.stlouisfed.org/series/A464RC1Q027SBEA#0 oszt a hiperlaza pénzpiaci környezetnek köszönhetően mégis minden szárnyal...
Value Investing