Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
M es SKT nekem is van a portfolioban. Szerencsere mindketto pluszban, de ezek nem azok a tipikus SWAN reszvenyek. Tibi, a Gamestop-al mit csinaltal vegul? Kiszortad, vagy meg van meg?
Nincs mit, én is csak kaptam a tippet :) igyekszem majd eladni, nem hosszútávra vettem. Tartok Tanger FActoryt is, kemény mínuszokkal, mint amilyen a mai reggel is. :)
SKT nem hasonlítható össze M-mel. SKT egy ingatlanbefektető ill. -hasznosító társaság, magyarul REIT. Macy's viszont egy áruházakat üzemeltető kiskereskedelmi hálózat (jóllehet nagyon komoly ingatlanvagyonnal). Ha ha eladósodottságot akarsz összehasonlítani, akkor jobb mutató a debt/ebitda, mint a debt/equity
Fölvettem a megfigyelőlistára. Elsőre az tűnik ki, hogy nagyon sok az adóssága. Sokkal magasabb, mint a Macy-nak. Macy is ment, 4 zöld gyertya, amióta megvettem :) Köszi Tibi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
Tegnap SKT csinált +10%-t kiemelkedő volumennel. Gyaníthatóan a shortosokból nyomták ki a szuszt (kb. 50% short interest van/volt? benne). Amin viszont némileg megütköztem, hogy IV az egyébként sem alacsony 40% körüli szintről 60% fölé ugrott, ami a valószínűsíthetővel szemben ellentétes irányú reakció volt ,
Value Investing