Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
A szakértői elemzések alapján, ahogy Te írtad nyár végéig az
oroszok elérik azon területi céljaikat (illetve legatyásodnak anyagilag), okok
miatt igyekeznek majd tűzszűnetet kötni. Talán az ukránok is belemennek. Egy
tűzszünet reménykeltő lehet a tőzsdére is, de lehet akkor meg már nyakig
leszünk egy általános gazdasági válságba. Magáról a papír jövőjéről nyilatkozni
nem tudok. Ha tudod „üld”ki hígítsad. Ha nem szeretnéd bukót realizálni. Esetleg
számold, ki ha a MOL osztalékot a Richter árából megjátszod, kompenzálhatja a
bukód 80% feletti részét?
Sziasztok, ki hova várja Ricsit Q2-ig/re? én most 10% bukóban ülök, gondolkodom egy eladáson és MOL vételben osztiért mert TBSZ-en van a pakk. Dobhat akkorát az EUR/HUF USD/HUF és egyéb devizák, h felküldjék 8 K-ra?és vagy fölé Q2 jelentésig? Ki milyen számokat vár? Előre is köszi a véleményeket. P.S Orosz Ukrán balhé végét nem látom, h nyár végéig, vagy AUG elejéig a Q2-es eredményekig megoldódna, szóval ilyen forgatókönyvre nem számítok.
Én azt gondolom, hogy egy vagy több külföldi befektető, jó vételt lát benne ha most ezen a magas Ft árfolyamon bevásárol. Ezen gondolat alapján, most az egyszer nem adtam el a mai 7.200Ft feletti árfolyamon a papírjaimat. De érdemes figyelni holnap pár dologra...Pl: a holnapi kamatdöntés még bekavarhat (bár ez már lehet beárazódott a ma délutáni 5Ft-os Ft erősödéssel), a nemzetközihangulatra és arra, hogy felfedezhető-e még a vételi erő a könyvben. Tegnap még 7140-re adtam be eladási megbízást, de látva az óvatos de egyszersmind határozott vételeket, tartottam magam a kedvenc elvemhez: miért adjam el itt emelkedésben, amikor ennyiért esésben is eladhatom- ha visszafelé jön!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.