Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Jó napot! Private Banking friss:--Richter napi: Az árfolyam visszatesztelte a csökkenő trendvonalat, amelyet korábban megtört. A 6875 alatti zóna eddig jó vételi hely volt. A mély visszateszt azért figyelmeztet, hogy felfele is korlátos lehet a papír. A 7500 számít olyan ellenállásnak, amely megfoghatja az emelkedést a jövőben. A berajzolt zöld vékony trendvonalat érdemes figyelni, amíg felette van, addig tartható a long keresési szituáció, amely akkor léphetne életbe, ha a vékony piros trendvonalat megtöri felfele. Amennyiben a zöld trendvonal is elesik, akkor akár új mélypont is jöhet. Ellenállások: 7500; 7813; 8125. Támaszok: 6563; 6250.
Igazad van, csakhogy ilyenkor mindig ez a dilemmám. Írod: "záróban vett, 250 milláért egy szép packot." De én úgy is nézhetem, hogy valaki adott 250 milláért egy szép pakkot. Szóval megy a "ki a hülye én vagy te?"- játék. És mint az életben, úgy a tőzsdén is ezt mindig utólag tudjuk meg! (Ha megtudjuk.)
Sajnos majdnem minden nap ez van, hogy valaki szándékosan csökkenti az árát. Ma gondolom köze van annak hozzá a záróban vett, 250 milláért egy szép packot. Most illene majd mennie felfele a hónap végi zárások/eladások miatt.
Nem tudom közös-e a tervünk, de nekem sehogy se tetszik, hogy a második napja 7000Ft felett kezd (igaz alig) és a nap második felére de főleg zárásra alatta zár. Ez nem az erő jele. Ez nekem a terv szerinti haladást akkor jelentené ha shortolnám...
-Erste: Jelenleg a rövidtávú mozgóátlagokkal
folytat ádáz küzdelmet a Richter. Ha sikerrel járna a mozgóátlagok
áttörése, akkor a 7.140 forintnál húzódó szint jelentené a következő
ellenállást. Jelenleg nincs egyértelmű irány a Richter árfolyamában. Támasz és ellenállás szintek
Örülök, hogy egyetértünk lényegében, és van, hogy állítok stoppot én is. De például ez a vérszegény egésznapos lecsorgás, lemorzsolódás ami szinte mindennap történik, az agyamra megy. És nem azért mert egész nap nézegetem. Ilyenkor bánom, hogy nem adtam be reggel az egészet. Most lehet várogatni, hogy egyáltalán 7000 fölé kerüljön...
Nincs ezzel semmi gond, akkor adod el amikor akarod, később úgyis kiderül majd jó vagy rossz áron. Az viszont tény, hogy 1.) a stop-loss hasznos tud lenni, sokan alkalmazzák is és 2.) Erste bank elemzésnek nem hiszünk. :) Mostanában nem sok tippjük jött be, de a fórumokban ugyanúgy linkelik a cikkeiket továbbra is. Aki akarja követi őket...
Vannak a remegő kezűek meg a kereső kezűek. A kettő nem ugyanaz. Ja és vannak a tartogatók akikből könnyen válhat reménykedő vagy kiülő tözsdéző. A stoppot meg szerintem kár volt ide nekem felhoznod, mert ha közel van leszaladhat az árfolyam érte ha messze van hát nem sokat ér, ha meg míg zárva a börze történik valami nagy gebasz, lehet nézni a bakugrást ahogy átugorja. Amúgy kb 2 hónapja volt az Erstének egy kereskedési ötlete Richterre, a stoppjuk kivette őket (meg a sok követőét is) 6600 környékén...!!! Azóta az árfolyam volt 7600 felett is. Tényleg jó ez a stopp-loss.
Én nem rohanok eladni, teljesen nyugodt tempóban megveszem 6800 körül és higgadtan eladom 7200Ft felett. Szerintem ezzel nincs gond, miért kellene tartanom? És ha mondjuk holnap eszkalálódna az Orosz-Ukrán háború, akkor a borús helyzet mindjárt vérzivataros időket hozna a tőzsdékre... , vagy a kormányunk húzna valami zseniális piacellenes lépést, akkor te szépen nézegetheted ahogy olvad a portfóliód értéke.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.