Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 20. 20:11
Előzmény: #54176  cree1
Szóval
Ha érvénytelen lenne a 815 akkor kénytelen lenne korrigálni visszalépés nélkül !
Hisz az ajánlata kötelező érvényü az ártól függetlenül .
fxboy
fxboy 2012. 02. 20. 20:09
Előzmény: #54177  Törölt felhasználó
Mit vársz tőle? Hiszen saját bevallása szerint 20 év munkáját elbukta egy instrumentumon.

pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 20. 19:56
Előzmény: #54175  cree1
Tévedsz!
Törölt felhasználó 2012. 02. 20. 19:50
Előzmény: #54166  cree1
A medve halállistát készít. Odajön a róka:
- Jaj, medve, hallom halállistát csinálsz. Rajta vagyok?
- Igen.
- Nem lehetne előbb elbúcsúzni a családomtól?
- De.
Hazamegy a róka, nagy sírás rívás közepette elbúcsúzik a családtól, majd visszamegy. A medve széttépi és megeszi.
Jön a farkas:
- Igen.
- Nem lehetne előbb elbúcsúzni a családomtól?
- De.
Hazamegy a farkas, nagy sírás rívás közepette elbúcsúzik a családtól, majd visszamegy. A medve széttépi és megeszi.
Jön a nyuszika:
- Igen.
- Nem lehetne kihúzni?
- De.

----

Ha feltételes módba teszed a 3-5 év múlva várható helyzetet, akkor helyreáll az egyensúly, és nincs kérdésem, hiszen a lottón is nyerhet bármelyikünk a következő 3-5 évben. ;)
Korábban kijelentő módban jelent meg a 3-5 év alatt az állami rész(?)tulajdontól megerősödő rába. Ez zavart össze, de ez a kifejtés önmagában kerek..
Ugyan nem válasz arra, hogy miért kell olyan elszántan védeni egy olyan tranzakciót, amivel saját várakozásod szerint semmit nem tud/akar hozzátenni az állam a cégben egyébként is meglevő értékekhez (csak spekulál), de mindenkinek lehet hobbija. Azért az érdekes a kommunikációdban, hogy szinte egyáltalán nem számolsz sem a kivezetéssel, sem a kiszorítással, pedig ezzel fenyegették ("egyesek" szerint zsarolták) meg a tulajdonosokat. Olyan, mintha nem ugyanazokat a nyilatkozatokat olvastuk volna. (Vagy többet tudnál annál, mint amit leírhatsz, de végülis mindegy.)
cree1 2012. 02. 20. 19:46
Előzmény: #54172  pancserlama.
Az MNV visszavonhatatlanul vállalta a 815-ön történő vásárlást 50%+-on. Magasabb áron nem tett ajánlatot, így természetesen magasabb áron nincs is érvényes ajánlat, és ha nincs, nem is lehet visszavonhatatlan.
Örülnék, ha tigus is megnyílvánulna a kérdésben, vagy 1702....
cree1 2012. 02. 20. 19:42
Előzmény: #54169  bigyula
Nem igaz, amit írsz.
Az állam a tulajdonszerzését egy adott áron ajánlotta, ezt hagyta jóvá a felügyelet. Nincs ma más érvényes ajánlat. Ha az ár helytelen, akkor az ajánlat érvénytelen. Ez esetben két lehetőség van. Vagy megválik az állam 3%nyi részesedésétől (pl. eladja 5mp alatt halasztott fizetéssel bármely banknak, mint ahogy a MOL teszi) vagy ajánlatot tesz egy másik áron.

Bocs, de az ajánlat, ha nem jó az ár érvénytelen. A PSZÁF határozat egyértelműen erre az ajánlatra , erre a 815-re vonatkozik.
Törölt felhasználó 2012. 02. 20. 18:39
igen, módosítható... felfelé, lefelé semmiképpen sem. A semmiről nem érdemes vitázni, a portfólió cikke is kb. 1,5 hónappal ezelőtt EGYÉRTELMŰEN megírta.
A következő ajánlat HA lesz, akkor csak több lehet, vagy ugyanannyi!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 20. 17:32
link

Még is csak komoly a téma?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 20. 14:52
Előzmény: #54165  cree1
Akkor én nem értem mit mondasz.
Az fix. MNV ajánlata visszavonhatatlan !
A 815 ár viszont módosítható !
bigyula 2012. 02. 20. 14:45
Előzmény: #54170  bigyula
Bocsi, nem tudom, hogy mi történt: az első hozzászólásnál nyomtam a mehet gombra, de egy hibaüzenet jött. Erre újra megnéztem, hogy elment-e. De, nem találtam sehol. Ekkor írtam a következőt, de erősen meglepődtem, hogy az előző hozzászólás is ott van két példányban...
bigyula 2012. 02. 20. 14:43
"az mnv 815 ös ajánlata kötelező. ettől eltérő jóváhagyott ajánlatot nem ismerek, ha van ilyen, akkor a nyilvános adatoknál ti többet tudtok!"

Megint "félreértettél" valamit: mivel az állam a malájoktól szerzett tulajdonrésszel 25% fölé menne, így kötelező volt ajánlatot tennie. De, ennek semmi köze ahhoz, hogy az ajánlatban kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem lépnek vissza, ha elérik az 50%+1-et. Én erre írtam, hogy ebből nem léphetnek vissza, mert elérték. Magyarul: nem mondhatják azt, hogy köszi, de nem kellenek a felajánlott részvények.
bigyula 2012. 02. 20. 14:39
"az mnv 815 ös ajánlata kötelező. ettől eltérő jóváhagyott ajánlatot nem ismerek, ha van ilyen, akkor a nyilvános adatoknál ti többet tudtok!"

Valamit megint "félreértettél": az államnak kötelező ajánlatot tennie, mert a malájok részével 25% fölé menne. Az, hogy a jelenlegi ajánlat milyen, az ebből a szempontból lényegtelen, mert ha visszavonják, akkor is kötelező ajánlatot tenniük. Amiről én írtam, az az, hogy nem léphetnek vissza a vásárlástól, mert kötelező ajánlatot tettek, aminek egyetlen feltétele az volt, hogy elérjék vele az 50%+1-et. Mivel elérték, nem mondhatják azt, hogy köszi szépen, de visszalépünk.
bigyula 2012. 02. 20. 14:39

Valamit megint "félreértettél": az államnak kötelező ajánlatot tennie, mert a malájok részével 25% fölé menne. Az, hogy a jelenlegi ajánlat milyen, az ebből a szempontból lényegtelen, mert ha visszavonják, akkor is kötelező ajánlatot tenniük. Amiről én írtam, az az, hogy nem léphetnek vissza a vásárlástól, mert kötelező ajánlatot tettek, aminek egyetlen feltétele az volt, hogy elérjék vele az 50%+1-et. Mivel elérték, nem mondhatják azt, hogy köszi szépen, de visszalépünk.
cree1 2012. 02. 20. 14:24
Előzmény: #54148  pancserlama.
Láma,
korrekt, szerintem a jövőt hasonlóképpen látjuk
cree1 2012. 02. 20. 14:23
Előzmény: #54145  Törölt felhasználó
1702

Két dologról beszélünk. Egyrészt, hogy az ügylet jogszerű volt-e, és ebben vagyok hangosan igenlő,
másrészt, hogy az ügylethez milyen gazdasági célok kötődhetnek, milyen időtávon hozhat eredményt az állami tulajdonlás.
Ez utóbbiban vagyok csendesebb, mert a vásárlás okai vonatkozásában én is csak találgatok. Hogy idézzem egyik kedvenc szólásomat: "előrejelzéseket roppant nehéz adni, különösen a jövőre" vonatkozólag...

A maci viccet nem ismerem, a sztoriban csak annyit, hogy rövid távon a cégben annyi van, mint a Rábában magában, 3-5 év ahol a Rába nyerhet az új tulajdonos személyével összefüggő változáson.
Én nem érzek ellentmondást, ha továbbra is kételyed van, lérlek pontosítsd4
cree1 2012. 02. 20. 14:08
Előzmény: #54164  pancserlama.
az mnv 815 ös ajánlata kötelező. ettől eltérő jóváhagyott ajánlatot nem ismerek, ha van ilyen, akkor a nyilvános adatoknál ti többet tudtok!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 20. 14:06
Előzmény: #54163  cree1
Tévedsz, az ajánlata az MNV nek kötelező (!) és nem árfolyam függően kötelező, hanem a % miatt!
Mnyp+MFB +maláj miatt kötelező !
Nincs visszafarolási lehetősége!
cree1 2012. 02. 20. 13:48
Előzmény: #54159  bigyula
Sokadszor írom le, hogy hülyeség. Az ajánlat konkrét árra vonatkozott, ha az ajánlat semmis, akkor természetesen új ajánlatot kell tenni, vagy nem kell tenni. De 815 feletti ajánlat nem volt, tehát nem is lehet kötelező...
Törölt felhasználó 2012. 02. 20. 13:10
Előzmény: #54161  Törölt felhasználó
:-)
Törölt felhasználó 2012. 02. 20. 13:06
Előzmény: #54159  bigyula
Ódehogynem.. Bármikor észrevehetik, hogy hibás volt az ajánlat. ;)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek