cree1

Regisztráció: 2020-03-25 06:53:12

Hozzászólások száma: 655

Utolsó hozzászólás: 2020-09-18 19:40


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Zsiday: a magyar beteg 2020. 09. 18. 19:40
Zsiday jó befektető, alapkezelő, de fogalma sincs a virológiáról. 
Március óta játssza a seggfej celeb szerepét, aki mindenhez ért, mindenről van szakvéleménye: tesztelési tanácsokat ad, - erős politikai felhanggal...  Olvassátok el, mekkora baromságokat írt március áprolisban...
Suszter maradjon a kaptafánál, politikai elvakultságból ne legyen virológus...
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 04. 27. 16:50
???? felnőtt ember vagyok, veszek magamnak, ha kell. Nem értem a kérdést...
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 04. 27. 16:48
Kedves Géza,
1) Nyugodtan adjad hozzá azt a csomagot, aminek része volt a magánnyugdíjpéztárak államosítását, éls a többi megszorítást, mert ha ment volna minden úgy tovább, ahogy otthagyták 7% felettre jött volna ki... számolj kérlek, ne minősíts
2.) Nagyonis csődközelben voltunk: idézek a 2011 januári Euromoney konferencia egy londoni előadójától:
"Hungary must default". És Simor is mindent megtett azért, hogy csődbe kerüljünk...
3.) So what??? Sokkal fontosabb a vásárlóerő...
10 év alatt 3% p/a alatti kamatkülönbséget simán ki lehet mutatni, még így is kevesebb az infláció, min  Ezért is kergettek bele Gyurcsányék annyi embert anno a devizahitelekbe. 1994-ben meg 100 Ft/USD volt, 2010-ben 240 HUF/USD, az meg az meg 140% 16 év alatt, amiből 12 szoci kormány volt, de nem hszem, hogy ez lenne a legnagyobb bűnük. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 04. 27. 07:11
Kedves Géza,Teljesen igazad van, nem lehet összehasonlítani a két fél lehetőségeit. Például Orbán 2010-ben ey 7% feletti hiánnyal a csődbe rohanó orzágot vett át, amit szerintem is túlzott centralizációval mára egy gazdaságilag stabil országgá formált. A Karácsony által átvett Budapest adóssága a Demszky utáni álapothoz képest álomszerű, és ha megnézed, hogy Budapest mennyit fejlődött az elmúlt 8 évben, mi minden épült hazai központi forrásból, akkor nagyon meglepődsz. Ahhoz, hogy a csőbdől kimásszon az ország, ahhoz kellett a hadi üzemmód. Teljesen nyilvánvaló, hogy a szocik/szdsz azt kapták vissza egy kicsit felerősítve, amit 2002 és 2010 között megcsináltak, csak a fidesz nem lövetetta tömegbe. A saját csókosaira lecserélték az szdsz/szoci haverokat, a multikat hazai cégekre, és nem nokia dobozokkal fölözték le a rendszert, hanem megrendelésekkel. Hogy a NER önálló hatalommá vált? Igen, és utálom is, mert nem elég hatékony. És rosszab, mint amikor a multikon keresztül mostak pénzeket? Semmivel sem, csak legfeljebb az idegesítőbb, hogy most látod, hogy ki gazdagszik...És túl sok pénz ment a stadionokba? Igen, de negyven év alatt szinte semmi, és egy völgyhíd, vagy egy a déli dombokba fúrt alagút még sokkal feleslegesebb. És a sport TAO nagy része lopás? Igen, mert egy kivéreztetett sportvezetői garnitúra kontroll nélkül tölti a zsebét, és mindig van egy NER-es kapcsolat...Médiatúlsúly? Ez???? Mi ez a 90-es évekhez képest, amíg meg nem jelent a HÍR TV???  Kinek kellene saját tulajdonú média, ha a közpénzen fenntartott fórumokat, a kiszervezett megyei lapokat, az ingyenes lapokat a régi haverok, törzsi jóbarátok tarják a kezükben?Most a TV-ket sajnálod, vagy a megyei lapokat? Ki néz ma TV-t? 
És a "nyugati" barátok is bármikor kritika nélkül lehoznak ténykényt bármit?  És ez utóbbiban semmi sem változott, nézd meg a CNN interjút, vagy a nemváltással kapcsolatos fakenews hullámait...
Az Index ugyanolyan lakájmédia, mint az origó, úgyanúgy ferdítatt, vagy fake news-zal uszítja a saját hívőit, mint a túloldal. Az ellenzék képtelen konstruktív lenni. A Momentum is azért szerzett híveket az első időben, mert nem karrierrista, a saját hatalmi érdekeit képviselő politikusként léptek fel. Aztán amikor megnyerték Budapestet, sorra jöttek vissza a levitézlett arcok Draskoviccsal az élen, és Donáth Anna is visszatért a gyökerekhez... 
HA jön valami új, üdvözlöm, és várom, hogy Karácsony, és a többi új polgármester a maga dolgával foglalkozzon. Sok munkával, kevesebb hisztivel, és kevesebb korrupcióval. Mutassa meg, hogy más mint az Orbán rendszer. Hogy jobb, emberibb, nemcsak a "baloldali" haverok bulija kicsiben. Konstruktív, pragmatikus, és nem ragad meg a budapesti plázs, a biciklizés, meg a fesztiválok szintjén.
Budapesti vagyok, ennek drukkolok, és szerintem is kb. 2 év kell, hogy ebben valós képet lehessen látni. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 04. 26. 22:28
nem május 4-én lesz a csúcs, olvasd el az Index, vagy  portfolio összefoglalóját a mai tájékoztatóról
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 04. 26. 16:50
Gondolom a statisztikát ugyanannyira utálod, mint Orbánt, középérték, szórás, szélsőérték legalább guglizz rá....
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 21. 08:34
én nem az állam vagyok, ha rossz a jogászuk, arról nem én tehetek ...
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 21. 08:25
Volt időzsak, amikor a Földet is laposnak gondolta mindenki... :)

A kárpótoltakat nem természetben, hanem kárpótlási jegy formájában kárpótolták, és ezen keresztül juthattak el a valódi kárpótláshoz.

A 1991. évi XXV. törvény, a kárpótlás módja fejezetben rögzíti a kárpótlási jegy beváltási lehetőségeit.

Ebből következik, hogy az állam törvényi kötelezettséget csak a kárpótoltak felé vállal az állami beváltással kapcsolatban.
Hiszen ha az általános felhasználhatóság lett volna a cél, akkor a fejezet címe A KÉRPÓTLÁSI JEGY FELHASZNÁLÁSÁNAK MÓDJA lett volna helyesen.
Szerintem a félreértést részben a korábbi kiterjesztett gyakorlat, részben a szöveg azon részéből adódik, hogy a törvény néhány esetben külön kizárólag említi, hogy az adott módban (önkormányzati lakásvásárlás, életjáradék, és főldvásárlás esetén meg is tiltja a nem kárpótoltak részére az igénybevételt. Azaz kötelezettséget nem keletkeztet, de nem is tiltja az E és privatizációs hitelben és a privatizációs licitekben a másodlagos forgalomban kárpótlási jegy tulajdossá vált személyek résztvételét.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 21. 07:42
A kormány szlogenjei nem Neked, és nem nekem szólnak, hanem azoknak, akiket minden időben egyszerű eszközökkel irányítani, befolyásolni lehet...

Ha az eredeti kárpótoltak valódi kárpótlásának az az ára, hogy az én értékrendemmel nem azonos kormánypárti politikus fikázza a spekulánsokat, és fényezi önmagát, én akkor ezt az üzletet megkötném... :)
( a spekulánsokról már előbb írtam, most nem ismétlem)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 21. 07:33
Láma,

Logikusnak tűnő kérdés, de olvasd el a törvényt: nem kötelezett az állam a nem kárpótoltak részére a beváltás lehetőségét megadni.
Az állam csak egy adott időszakra terjesztette ki a felhasználhatóságát, és ezért megindúlt a másodlagos forgalom, és ezért a Tőzsdén is forgott a papír. Opcióval is kereskednek a tőzsdén, és láttuk a tőzsdén a Kontraxot, a Goldsunt, és még sorolhatnám a további olyan papírokat, amelyeknek ma csak gyűjtői értéke van.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 21. 07:26
A spekuláns számomra nem negatív, és nem pozítív része a piacgazdaságnak.
Csak az szokott bosszantani, ha a nagyarcú spekulás mindenkinek dicsekszik, mert nyert az üzleten, amikor nem jön be a számítása, akkor sír, és mások pénzét (BEVA, ÁLLAM stb.) lenyúlva akarja fedezni nyitott pozícióját. ((Questor, kárpótlsi jegy stb)

Ez éppen ellentétes a liberális piaccal, amit fennen hirdetsz. Úgy látszik a liberalizmus számodra addig érték, amíg másokon kéred számon a Te elfogadásodat, amint neked kellene alkalmazkodni a szabályokhoz már nem tetszoik a liberalizmus.
Most se hoztál egyetlen egy érvet nem hoztál annak ellenében, hogy a törvény csak a kárpótoltakra vállalja a beváltás kötelezettségét, csak bemenekülsz a szokásos bolsevik, fasiszta mantra mögé.
Légy férfi, és viseld el a kudarcot is! :)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 21. 07:15
üdv 1702,

ez nem állami érvelés, sokkal inkább a valódi kárpótoltak érdekében de remélem olvassák a posztot, és magukévá teszik.:) (remélem, ha a kárpótoltak köre az eredeti kárpótoltak körére szűkül, akkor részükre könnyebben adható elfogadható megoldás)

Kovács Árpádot jól ismerem, szerintem felkészült szakember, de nem jogász, és nem ért az értékpapírokhoz sem. Útépítő mérnök, aki a KNEB en keresztül jutott el az ÁSZ-ig.Remélem az általa írtak, szerinetm még jogértelmezésként sem lehet.

Az, hogy az állam egy adott időszakban egyoldalúan vállalt kötelezettséként egyes tranzakciókban kiterjesztette a kárpótlás módjait a nem kárpótolt jegytulajdonosokra, az nem azt jelenti, hogy a mai kárpótlási jegy birtokosok részére is ez a jog alanyi jogként járna.

Attól tartok, hogy az érveim nemcsak szellemesek, de helytállóak is.:)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 20. 18:28
Ne sértegess, hanem olvass figyelmesen. A törvény 5. paragrafusátol kezdődő fejezetnek az a címe, hogy a A kárpótlás módja. És itt sorolja fel a felhasználási lehetőségeket. Nem arról beszél, hogy a kárpótlási jegy felhasználási módjai.
Ebből egyenesen következik, hogy a törvény kizárólag a kárpótoltak részére teremti meg az ott felsorolt lehetőségeket.

Vélhetően ez neked újdonság, de ha ezt nem tekinted érdemi különbségnek....
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 20. 17:49
nekem már most gyűjtőértéken van, sosem vettem, sosem adtam, a családban aki tudta beváltotta, jól-rosszul.
Újabb érv se jobbról, se balról, köszönöm az idődet, jó topikolást!

üdv
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 20. 17:44
ha a törvényi paragrafusokra épülő érvekkel, ellenvéleménnyel szemben ennyit tudsz mondani az elég sajnálatos.
Az igaz, hogy nem ülök állandóan a képernyő előtt, és és élvezem, hogy hergelhetjük magunkat. A rendes viták esetében a vitatkozó maga is tanulni szeretne, akár a túloldalon ülő érvrendszeréből is. Ha bölcs, akkor igazat ad azokban a kérdésekben, amiben érveit nem tudta érvényesíteni. És örül annak, ha a vita segítségével akorábban lyukas érvrendszerét megerősítheti. Én a mostani vitában több olyan elleérv is elhangzott, ami miatt újraolvasva a törvény vettem észre az érveimet erősítő pontokat.
Egyébként még azt is megértem, hogy valaki saját anyagi érdekében érvel egy a kárpótlási jegyek általános beválthatósága, a Rába ingatlanjának felértékelése, a QUestor kártérítés mértékének emelése mellett. És még azt is megértem, hogy ha neki sok múlik ezen, akkor indulatos az ügyben.
Csak azt nem hiszem, hogy igaza van, és azt még kevésbé, hogy aki vele nem ért egyet azt becsmérelnie kellene...
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 20. 17:28
Nem abszurdnak tartom a Questor kötvényesek mentését, hanem törvénytelennek és erkölcstelennek.

Éppen ezért is tartom a véleményem, hogy a kárpótoltak számára a törvény alapján az ott megjelölt felhasználási módokban jár a beváltás lehetősége (legegyszerűbb lenne az állampapírra váltás), míg a spekulatív céllal jegyet vásárlók számára nem.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 20. 17:25
Az két első bekezdésedben írtakat sem kommentálni, sem cáfolni. Sohasem általában, hanem konkrét ügyekben emeltem szót.

Az 5. paragrafussal teljesen is egyetértek, ez egy értékpapír formájában követelés, aminek nincsen lejárata, és a beváltásának módjáról kizárólag a kárpótoltak esetében vett magára kötelezettséget az állam. Azaz aki megvette, megvehette, nagyon sokan jól is jártak, azonban ez nem jelent semmilyen a jövőre vonatkozó kötelezettséget.
Nem mellesleg, amikor 30%-on forgott az értékpapír akkor névértéken jelentő kötelezettséget jelentett.
Most, hogy gyűjtő értéke van, kb. 100-300 Ft/db most is névértéket ér az állammal szemben, de csak az eredeti kárpótoltaknak van a törvény szerint ezt a jogot érvényesíteni...
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 20. 11:44
mizújs lorepapp, mire vagy kiváncsi?
Annak örülök, hogy nem a leírtakat vitatod, csak a szokásos haverok-mutyi duma....
egyébként nem tudon, hogy milyen tárgyalásról beszélsz, úgyhogy ezt a felét a spekulációnak máris buktad.
Egyébként úgy vetődtem ide, hogy a Portfoliót olvasta megakadt a szemem a topikon érdekes címén, és watsont meglátva, akivel jókat vitatkoztunk a Rábával kapcsolatban.
Egyébként ott is az háborított fel, hogy egyes hozzászólók a 2011-es felvásárlást tolvajlásnak, a közreműködőket, köztük az arcával is megjelenő dr. Polacsek Csabát személyében rágalmazták. Őt személyesen is ismerem, ezért is bosszantott a névtelen sárdobálás. Akkor mindenki mutyit vízionált, lenyúlva az ingatlant, kirugva a menedzsmentet. Azóta az árfolyam a 600-as szintről duplázódott, a menedzsment a helyén, az ingatlan a portfolióban,most az a baj, hogy az állam nem tól elég megrendelést a cé alá... De persze a tolerancia bajnokai körében nem szokás a bocsánatkérés...

Jó nyomozást!!! :)

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 19. 22:40
Csak kiegészítve:
a törvényalkotók a kárpótlás mértékénél vették figyelembe az eltelt időt, nem a fizetési eszközben (kárpótlási jegy).
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi? 2015. 10. 19. 22:32
1.) Ebben a pontban vitatkoznék, mert felfüggesztésről sohasem született kormánydöntés, tehát az általad emített esemény nem valós.

A 10% esetén ez az akkori vagyon 10%-a, hiszen a kibocsájtás is az akkori kárpótláshoz kötődik.

2.) Itt sincs igazad.

A törvény kizárólag a kárpótlási folyamatban állít kötelezettséget a vagyontárgyak felajánlásáról, illetve a beváltásról.

A törvény ezen fejezetének címe: A kárpótlás módja, tehát nem a kárpótlási jegy beváltásának szabályairól szól, hanem a kárpótlásról.
Azaz aki nem kárpótolt, vagy annak nem jogos örököse, az nem szerez jogosultságot, mert a beváltás a kárpótlás alanyának, nem a kárpótlási jegy tulajdonosának szól. Ezért nem is lehet a jegy adásvételével továbbadni.
Az, hogy az állam a kezdeti időszakban, és később a legszebb privatizációs mutyik idején ezt egyoldalúan kiterjesztette az nem jelenti, hogy törvényi kötelessége lenne nem a kárpótlás alanyai részére, csak azért mert egy értékpapír a birtokukban van a kárpótlás módjai fejezetben szereplő lehetőségeket biztosítani.

3-7.
Ismét leszögezném, hoyg az alanyi kárpótoltak részére (örökösök) biztosítanék lehetőséget a kp. felvásárlásra (állampapír csere)
Nem bohóckodnék mindenféle vagyontárgyak felajánlkásával, mert az nagyon költséges, és csak a közvetítők, auditorok, tanácsadók járnának jól.

Az egyéb tulajdonosok pedig nem jogosulta ilyen beváltási lehetőségre, mert a beváltás a kárpótlási folyamathoz, a jogusultsághoz, és nem a jegy birtoklásához köthető a törvény szerint.

üdv, remélem így már egyértelműbb az álláspontom, és közelebb vagyunk

friss hírek További hírek