amugy jo regen talan meg tigus v fenyö v flozal taglalta, hogy mi alapjan szamolodik a hatosagi ar...(talan fütö- es v gazolaj ara is szerepelt benne (?)....de nem akarok teljesen hülyeseget irni) ...az a baj, hogy nem sikerült megtalalnom azt a hozzaszolast.
Soha nem volt még ilyen hosszú időn keresztül ennyire erős gázáremelkedés- mondta Fabian Huneke, az Energy Brainpool tanácsadó cég energiapiaci szakértője a Handelsblattnak Vajon, hogyan hat ez a fűtés árakra? Ez hatással van-e a Pannergy bevételére nem feltétlenül normális körülményekben is? Október 1-jén kiderül?
Köszi, nagy vagy! Közelgő események: Október 1. hatósági hődíjak (Tavaly a Magyar Közlönyben már 2020. szeptember 30-án szerdán megjelent) (Ha vmi nagy változás van le lehet kereskedni) Október 15. környéke PannErgy Nyrt. 2021. III. negyedéves termelési jelentése Október 18. környéke OTP elemzői kommentár (Tavaly október 16-án jött ki)
4IG teljesen belőhetetlen mennyit ér. Olyan akvizíciók és kötvénykibocsátások jönnek, amit nehéz lekövetni. Pannergy egy stabilan működő vállalat. Viszont a speka rallyk nem az utóbbiakat találják meg, sőt kerülik is a nyugis papírokat, helyette a hype-olt cégekre ugranak rá a spekák. Így a 4iG árfolyamot a Pannergyhez hasonlítani szerintem felesleges.
terminal value = (FCFF(terminal) * (1+ltgr))/(WACC-lgtr) ltgr = long term growth rate Adatokkal: (2815*(1+2,5%))/(9,2%-2,5%) = 43.065 PV (terminal value) = TV/(1+WACC)^t adatokkal: 43.065/(1+9,2%)^11 = 16.356 A minimális eltérés a WACC, illetve az ltgr kerekítéséből adódik.
Megnéztem újra, még se világos (:D), hogy jött ki a 16287 a Terminal year-re vonatkozóan (OTP 2021.03.29-es elemzés, 6. oldal teteje). Signal2 tudsz segíteni? Thx. Begépelgettem egy excelbe a paramétereket, brutál módon változik a relatív értéke a EV/EBITDA változásával. Ha az Arise EV/EBITDA-val (68,69) is számolok a peer group átlag 20,52, relatív árazás 4000 feletti :) Nő az Ebitda, csökken az adósság (remélem az elemző levonja a kp-t, állampapírokat majd a hitelből), magas EV/EBITDA extra magas célár jön ki. A relatíve árazást és a FCFF árazást 50-50%-al súlyozta az OTP? Nem is látom, hogy a relatív árazást levezette volna az elemzésben, csak felsorolja a szektortársak EV/EBITDA-ját.
PANNERGY