Furcsa ez az eladó, 840-en "bármennyit" szívesen elad, de nincs 5% felett a pakkja. És inkább 840-ért adja, mint 940-ért, ahol a cég szintén megvenné tőle srv-n keresztül. (És általában a ceg a vevő a pakkjainak nagyobb részére.) És még el is akar "bújni", mert nem 5000 db-val és nem 10000 db-val áll be, hanem "pont" 7000 db-val, mint az árjegyző. (egyébként ha az árjegyzőnél a pakk túlzottan megnő, mert sokat rászórnak, akkor van lehetősége megválni tőle a kereskedésben "akárhogy", vagy csak a szabályzott (szokásos) "árjegyzői" lépesközzel, darabszámmal, stb?) Nekem csak az jut eszembe erről a kereskedési "stratégiáról" hogy valaki az egyik zsebéből a másikba teszi a részvényt, az egyik a saját (rokonai) nevén van, a másik meg maga a PE (cég). Szóval a céggel megveteti saját papírjait, de "befolyása a cégre" közben nem változik. Kb mióta O feladta pozícióját a PE-ben, azóta került ilyen "kényelmes" pozicióba. És nem tudom, ez most a kisbüfiknek jó-e vagy sem, és ha jó, akkor rövid vagy közép-hosszú távon jó-e?
Én csak azt nem értem, hogy az utána jövő köv eladó 844, az árlépésköz 2. Miért nem 842-re áll be? Ennyire nem hinném, hogy hülye lenne? Szerintem itt valaki a saját számlái között rakosgatja a részvényeket és közben lefojtja az emelkedést. A cégnek a SRV miatt ez végülis jó.
Mára is megérkezett az eladó a 7.000-es pakkjával a 840-re. Folytatódik a régi játék ezek szerint, várhatóan szeptember 7-ig, amikor kiadja az OTP az elemzést, és akkor majd felrántják.
Ezzel nem értek egyet. Itt azért egy folyamatos, lassú emelkedés mellett (ok, vannak ingadozások, amik kiválóak bővítésre) nem nehéz tartani. Nálam ilyen szempontból az Mtel az, amit nehezebb. Ott látszik, hogy fundamentálisan alulértékelt, de a vezetőség sikeresen tartja alacsonyan az árat,és évek óta nem megy semerre, illetve inkább lefele (még mindig Covid előtti szinten, úgy, hogy a Covid nem hatott rá egyáltalán).
PANNERGY